Παρασκευή, 25 Φεβρουαρίου 2005

Και στου Θεού τ’αυτί!

Εντάξει, είχα πει ότι δεν θα ασχοληθώ άλλο με την Εκκλησία σε αυτή τη φάση, αλλά απλώς αδυνατώ. Η ενορχηστρωμένη προσπάθεια που γίνεται από πολύ συγκεκριμένους παράγοντες της πολιτικής και επιχειρηματικής ζωής τις τελευταίες ημέρες, προκειμένου να αποδοθεί η ευθύνη για τα όσα συμβαίνουν, σε μυστηριώδη (και αφηρημένα) τουρκο-εβραϊκά συμφέροντα, στον αμερικανικό παράγοντα, στο Βατικανό ή σε διεθνή παράκεντρα εξουσίας, είναι τουλάχιστον γελοία. Και εξαιρετικά βολική γενίκευση θα σπεύσω να προσθέσω, δεδομένης της ευαισθησίας του κοινού (στο οποίο απευθύνεται η Εκκλησία) σε τέτοιου είδους «ανθελληνικά» κέντρα συμφερόντων. Και έρχομαι και ερωτώ: η Κοντολίζα Ράις και ο Τζόρτζ Μπους δημιούργησαν για λογαριασμό των Μητροπολιτών μας, βίλες με πισίνες και τζακούζι, offshore εταιρίες και υπέρογκες τραπεζικές καταθέσεις; Ή μήπως ο Αριέλ Σαρόν ανάγκασε κάποιον από τους «σεβάσμιους» γέροντες να επιδίδονται στα σεξουαλικά τους όργια και στις προκλητικές τους και άκρως υποκριτικές συμπεριφορές; Ούφ! Είναι κουραστικό να είσαι έλληνας. Με τόσους εχθρούς που έχουμε, δεν προλαβαίνω ούτε φανέλα ν’ αλλάξω!

Για σοβαρευτείτε λίγο, περισπούδαστοι εθνοσωτήρες! Ας τα αφήσουνε αυτά οι ιερωμένοι και οι συν αυτούς, διότι τους έχουμε μάθει.

Σύμφωνα με τις γραφές, ο Ιησούς είναι ο πρώτος που τους εξεδίωξε από το Ναό. Ο φαρισαϊσμός και η αλαζονεία της εξουσίας τους έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την ουσία των όσων υποτίθεται πως κηρύττουν. Αλλά δεν πτοούνται. Στρογγυλοκάθονται πάνω στα ασφαλή τους δόγματα, τα οποία όλως τυχαίως είναι ειδικά καμωμένα με τρόπο που τους βολεύει (ε, στο κάτω-κάτω οι ίδιοι τα δημιουργήσανε: ας είναι καλά οι Ιερές Σύνοδοι!), καρπούνται υλικά οφέλη (πάντοτε το έκαναν και το θεωρούν κεκτημένο τους. Ανατρέξτε στην ιστορία.) και γνωρίζουν ότι εγγύηση για το συντεχνιακό τους μέλλον είναι η καλλιέργεια αυτού του άκριτου μυστικισμού και της διαρκούς ηθοπλαστικής νουθεσίας (just call me brainwash).

Ακούγοντας τον Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο να μιλά με το μελιστάλαχτο, αθώο ύφος του στην τόσο προσφιλή του ημι-καθαρεύουσα και τον Νίκο Χατζηνικολάου να θέτει απλοϊκά ερωτήματα, ζητώντας παράλληλα συγγνώμη για την ασέβεια που τυχόν διαπράττει όταν αμφισβητεί την αυθεντία του ράσου, θλίβομαι βαθιά.

Ας είναι. Η κάθαρση συνεχίζεται;

1 σχόλιο :

  1. Όπως λέει κι ο Ανδρέας Ρουμελιώτης στην Ελευθεροτυπία σήμερα, αυτό το μαγαζί είναι γωνία και δεν πρόκειται να χάσει την πελατεία του όσο της υπόσχεται αιώνια ζωή. Το πολύ στο οποίο μπορούμε να ελπίζουμε είναι μιά περιστροφή των προσώπων, κι αν είμαστε τυχεροί, λαϊκό αίσθημα υπέρ του συνταγματικού διαχωρισμού εκκλησίας - κράτους (αν και το τελευταίο χλωμό το κόβω).

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Κάνε μου λιγάκι τσίου.

Πιγκουίνος

Ιστολόγια υπάρχουν πολλά. Πτηνολόγιο όμως, ένα!

Life-Style

Popular Posts