Παρασκευή, 10 Ιουνίου 2005

Ο βουλευτής Ιούδας.

Πήγε για τρίποντο και έφαγε τάπα. Κάθιδρος τρέκλισε κάτι σε «πρόταση δυσπιστίας» και αμέσως ο Κωστάκης, έτοιμη την είχε την απάντηση. Καθισμένος στο μπροστινό έδρανο της πράσινης παράταξης αισθανόταν σαν τον Σούπερ Γκούφι σε στιγμή ταπεινωτικής ήττας από τον Μαύρο Πήτ. Έψαξε ενστικτωδώς στην τσέπη του. Του είχαν τελειώσει τα φιστίκια.

«Μου την είχανε στημένη, δεν εξηγείται αλλιώς» σκέφθηκε. «Τόση αερόβια στο γυμναστήριο και τόσες ασκήσεις! Άνω κοιλιακοί, κάτω κοιλιακοί, πλάγιοι! Όλα μάταια! Κατάφερε να με ιδρώσει ένας άνθρωπος που ζυγίζει τα διπλάσιά μου κιλά.» Κοίταζε ανέκφραστος τον Κωστάκη να μετατρέπει την «πρόταση δυσπιστίας» σε «ψήφο εμπιστοσύνης» και αναρωτιόταν μήπως τελικά έπρεπε να είχε μείνει στη Σουηδία. Θα ήταν ένας υπέροχος διευθυντής μίας μη κυβερνητικής οργάνωσης για την προστασία των Εσκιμώων ή τη διαφύλαξη του οικοσυστήματος της γαλάζιας συναγρίδας. Θα είχε το γραφείο του σε ένα καταπράσινο προάστιο της Στοκχόλμης, θα έπαιζε σκουός κάθε δεύτερη Πέμπτη με την ετεροθαλή αδελφή του, θα ασχολιόταν περισσότερο με τα χόμπι του, δεν θα έπρεπε να βλέπει κάθε μέρα τη φάτσα του Πάγκαλου. Γαμώτο, πώς έμπλεξε έτσι;

Κάποιος μέσα στο ΠΑΣΟΚ μιλάει πολύ. Κάποιος δεν θέλει το καλό του Γιωργάκη. Κάποιος είναι ο πιο αδύναμος κρίκος.

Οι δημοσιογράφοι-ντετέκτιβς ξεχύθηκαν στους δρόμους της πόλης για να ανακαλύψουν τον υπεύθυνο της διαρροής! Μην είναι η Βάσω; Μην είναι ο Άκης; Μην είναι η Ανουσάκη;

Ένοχα βλέμματα ανταλλάσσονταν στη χθεσινή συνεδρίαση των κορυφαίων στελεχών του Κινήματος στη Χαριλάου Τρικούπη. Η Ξενογιαννακοπούλου φορώντας ένα μακρύ φόρεμα και βέλο, μπήκε στην αίθουσα επιτείνοντας το μυστήριο.

«Εντάξει, λοιπόν! Ποιος από σας καλόπαιδα, μαχαίρωσε πισώπλατα τον αρχηγό;»

Ο ήλιος κρύφτηκε πίσω από μαύρα σύννεφα. Σκοτάδι τύλιξε την αίθουσα και όλοι παρακάλεσαν το Γιάννο να σκάσει ένα χαμόγελο, για να μην πληρώνουν κερατιάτικα στη ΔΕΗ. Ο Βενιζέλος πήρε το λόγο, γεγονός που προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση, δεδομένου ότι κάποιοι βουλευτές είχαν προγραμματίσει διακοπές για τον Αύγουστο.

«Κάτι πρέπει να κάνουμε με δαύτον» ψιθύρισε η Άννα Διαμαντοπούλου στη Δαμανάκη. «Τελευταία όταν ξεκινήσει να μιλάει, σταματημό δεν έχει.»

«Μα δεν το έχεις καταλάβει χρυσή μου; Κάνει τη δίαιτα του πολιτικού. Πώς νομίζεις ότι έχει χάσει τόσα κιλά; Μιλάει εδώ και τρεισήμισι μήνες ακατάπαυστα. Στο σπίτι, στο γραφείο, στη Βουλή…»

Ξάφνου, ακούστηκε ένα κουδούνισμα κινητού τηλεφώνου. Άπαντες βγάλαν από την τσέπη τους τα κινητά τρομαγμένοι, αλλά αποδείχθηκε ότι γραμμή είχε μόνο η Μιλένα. «Εντάξει, είναι η μανικιουρίστα μου» είπε με χαμηλωμένο βλέμμα. «Ε, δεν μπορώ να πάω αύριο στη Βουλή με το νύχι σε τέτοιο χάλι…»

1 σχόλιο :

Κάνε μου λιγάκι τσίου.

Πιγκουίνος

Ιστολόγια υπάρχουν πολλά. Πτηνολόγιο όμως, ένα!

Life-Style

Popular Posts