Παρασκευή, 14 Οκτωβρίου 2005

Ο Τσάρλι και το Εργοστάσιο Σοκολάτας

Κάτι ανάμεσα σε Κάρολο Ντίκενς και αδελφούς Γκριμ. Πέντε παιδάκια κερδίζουν σε διαγωνισμό, την ευκαιρία να επισκεφθούν το μαγικό εργοστάσιο σοκολάτας του αλαφροΐσκιωτου Johnny Depp. Όμως μόνο ένα εξ αυτών θα καταφέρει να κερδίσει το μεγάλο έπαθλο.

Σκηνικά που σου θυμίζουν το Μάγο του Οζ (κι ένα άγχος το έχεις, ότι θα ξεπεταχθεί από πουθενά η παιδούλα Τζούντι Γκάρλαντ να σου τραγουδήσει για το ουράνιο τόξο), υπέροχες εικόνες βουτηγμένες στο κόκκινο, το καφέ και το λιλά, κομπιουτερίστικα εφέ που ευτυχώς δεν σου βγάζουν μάτι, μουσική που κάνει εντύπωση και στυλιζαρισμένες σεναριακές "μπηχτές" για το νεοπλουτισμό και την κατανάλωση. Απόλαυση σε πολλά επίπεδα για μικρούς, μεγάλους και μικρομέγαλους.

Όταν τελειώνει, νιώθεις σα να βγήκες από τη Disneyland. Άσε που λιγώνεις και πηγαίνεις απευθείας στο περίπτερο για να τσακίσεις ό,τι βρεις μπροστά σου σε σοκολάτα!

Βαθμός: 7/10 (ξεχωρίζει μέσα στη φετινή κινηματογραφική ξηρασία)

6 σχόλια :

 1. Μα, δεν έχεις αισθήματα εσύ (7/10); Σε παραπέμπω στην Χημεία της Σοκολάτας μήπως και καταλάβεις οτι το εν λόγω έργο είναι κάτι παραπάνω από μια απλή κινηματογραφική παραγωγή. Είναι ενα παραμύθι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Κάποτε είχα αισθήματα σε διάφορες αποχρώσεις, ώσπου μία κακή μάγισσα από την Πέρα Χώρα μου τα πήρε, τα έκλεισε μέσα σε ένα μπουκάλι το οποίο έθαψε στην άκρη του ουράνιου τόξου. Από τότε περιπλανιέμαι σε βουνά, ρουμάνια και ραχούλες αναζητώντας το μονοπάτι που θα με οδηγήσει στα χαμένα μου αισθήματα.

  Το επτά είναι πολύ καλός βαθμός. Απλώς, δεν είναι άριστα.

  Ο "Τσάρλι" είναι πολύ καλή ταινία. Απλώς, δεν είναι αριστούργημα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Cool blog, interesting information... Keep it UP »

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Κάνε μου λιγάκι τσίου.

Πιγκουίνος

Ιστολόγια υπάρχουν πολλά. Πτηνολόγιο όμως, ένα!

Life-Style

Popular Posts