Τετάρτη, 4 Ιανουαρίου 2006

King Kong

Μία wannabe στάρλετ επιβιβάζεται σε πλοιάριο προκειμένου να γυρίσει ταινία σε εξωτική τοποθεσία. Εντούτοις, επειδή ο Διάολος έχει πολλά ποδάρια, το ανυποψίαστο συνεργείο προσαράζει σε μυστηριώδες νησί με σαλεμένους ιθαγενείς, οι οποίοι βουτούν την αφελή ξανθιά με σκοπό να τη θυσιάσουν σε υπερμεγέθες και ολίγον κτηνώδες μαϊμούδι, ονόματι King Kong. Συμπέρασμα πρώτο: αν είναι να σηκωθείς να πας στην Τανγκανίκα, μην βάφεις το μαλλί πλατινέ, καλή μου’ κυκλοφορούν και ιώσεις.

Τη Λόλα απ’τη φωτιά ποιος θα τη βγάλει; Οι άνθρωποι του συνεργείου, με πρωτοστατούντα το σεναριογράφο-ήρωα, επιχειρούν με αυταπάρνηση, μία αποστολή στα σκοτεινά βάθη της ζούγκλας προκειμένου να εντοπίσουν την ξανθιά και να τη σώσουν από του γορίλα τα δόντια. Βεβαίως, τα πράγματα δεν είναι καθόλου -μα καθόλου- εύκολα, καθώς η νήσος είναι τίγκα στο δεινόσαυρο, το φίδι και το έντομο. Συμπέρασμα δεύτερο: αν είναι να σηκωθείς να πας στη Μπόρα-Μπόρα, ένα αουτάν, βάλτο στην τσάντα να σου βρίσκεται.

Κι ενώ το συνεργείο είναι στα πρόθυρα της γενοκτονίας, η καρδιά της κουκουρούκου ξανθιάς αρχίζει να σκιρτάει για το κτηνώδες μαϊμούδι, αποδεικνύοντας ότι οι γυναίκες τον άντρα τον θέλουνε μα τελείως κρετίνο. Οι δυο τους αγναντεύουν το ηλιοβασίλεμα, κάνουνε τρελίτσες, παραδίδονται στα μέλια. Εντωμεταξύ ο σεναριογράφος-ήρωας (που θα τον επείς και μαλάκα, σε αυτό το σημείο) και αφού καταφέρνει να γλιτώσει από δεινόσαυρους, αράχνες, σκορπιούς και νυχτερίδες, φθάνει εντέλει στο κονάκι του King Kong, για να βρει την καλή του να κοιμάται στην αγκαλιά του τέρατος («όχι αγάπη μου, δεν είναι αυτό που νομίζεις!»).

Εντέλει, όχι μόνο καταφέρνουν να αποδράσουν αλλά πακετάρουν το θηρίο, το μεταφέρουν στη Νέα Υόρκη και το βγάζουν στο κλαρί, σε πολλά υποσχόμενη παράσταση, τύπου Τσαλίκης-Βανδή. Όμως ο King -που είναι κατά βάθος αισθηματίας- εγκαταλείπει ασθμαίνως δόξες, φώτα, γαρδένιες και παλκοσένικο, για να αναζητήσει την καλή του, σε ένα ερωτικό ξέσπασμα που φθάνει μέχρις τελικής πτώσεως (κυριολεκτικά και μεταφορικά). Συμπέρασμα τρίτο: το (…) σέρνει γορίλα.

Μου άρεσε; Πολύ. Το προτείνω; Ανεπιφύλακτα. Εντυπωσιακό, χορταστικό και γεμάτο. Η πρώτη ώρα σε κουράζει λιγάκι, αλλά όταν παίρνει φόρα, φόρα κατηφόρα, ο Θεός ο ίδιος δεν το σταματά.

Βαθμός: 8/10 (το καλύτερο blockbuster της σεζόν)

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Κάνε μου λιγάκι τσίου.

Πιγκουίνος

Ιστολόγια υπάρχουν πολλά. Πτηνολόγιο όμως, ένα!

Life-Style

Popular Posts