Κυριακή, 19 Μαρτίου 2006

Allons enfants de la Patrie!

Κάτι βρωμάει στο βασίλειο της Ευρωλάνδης και δεν είναι η λακ στα μαλλιά της Άνγκελας Μέρκελ. Μυρίζει καμένη βιτρίνα και γαλλικό αυτοκίνητο φλαμπέ (που μεταξύ μας μπορεί και να είναι νοστιμότερο από την μπριζόλα-σπλάτερ που σερβίρουν τα πανάκριβα εστιατόρια στην Place Van dome του Παρισιού). Άκουσε το φοιτηταριό της Σορβόννης τα νέο-φιλελεύθερα ιδεολογήματα της γαλλικής κυβέρνησης, τα πήρε στο κρανίο κι έκαμε την πόλη λαμπόγυαλο. Διότι όπως έχει αποδειχθεί πλειστάκις στο παρελθόν, ο Γάλλος φοιτητής εκτός από ιδεολόγος, είναι και πολύ οξύθυμος!

Τώρα, ότι το Παρίσι βρίσκεται στις φλόγες ξανά, μέσα σε διάστημα μερικών μηνών και ξαναβλέπουμε οδοφράγματα, τύπου Μάη ’68, μήπως να άρχιζε να μας προβληματίζει και εδώ στην Ελλάδα; Διότι με τις τιμές στα ύψη, τους μισθούς στα βάθη και τον Επίτιμο στον κόσμο του («πρέπει να δουλεύουμε περισσότερο και να αμειβόμαστε λιγότερο, για να γίνουμε πιο ανταγωνιστικοί!» είπε κοτσονάτος-κοτσονάτος ο Ψηλός στους Λυριτζή-Οικονόμου, με το χαμόγελο του ανθρώπου που ξέρει ότι αμέσως μετά την εκπομπή θα επιστρέψει στην έπαυλή του, θα βρει σιδερωμένα τα κοστούμια στην ντουλάπα από την Κορασόν και άμα λάχει, θα ρίξει και μία βουτιά στην πισίνα!) με βλέπω να βγαίνω καταμεσής της Πανεπιστημίου και να στήνω κι εγώ οδοφράγματα μπροστά από το Attica. Και να διαδηλώνω υπέρ της δικαιότερης κατανομής του πλούτου, της σύνταξης που δεν θα λάβω ποτέ, των εργασιακών μου δικαιωμάτων που τόσο ξεδιάντροπα βλέπω να ποδοπατούνται! Φτου, τα είπα και ξαλάφρωσα!

Τώρα θα μου πεις, ήτανε σοβαρή δήλωση αυτή που έκαμε ο Γιωργάκης σήμερα; «Εσείς οι νέοι πρέπει να γίνετε επαναστάτες.. με αιτία, όπως στη Γαλλία!» (πσσσσσσσσς! Τι είπε πάλι ο ηγέτης;!) Η κυβέρνηση –που κάτι τέτοιες μικρές ευκαιρίες περιμένει για νάβρει τη χαρά, μέσα στην τόση θλίψη- έσπευσε να του υπενθυμίσει ότι η φαεινή ιδέα περί μη ασφαλίσιμης εργασίας για τους νέους, την οποία και είχε εκφράσει ο Γιωργάκης προεκλογικώς (ως αντίδοτο στην ανεργία), είναι ακριβώς αυτή που έχει μετατρέψει τους δρόμους του Παρισιού σε αμέρικαν μπαρ. Ο Αλογοσκούφης από την άλλη, συνεπής στη σύγχυσή του, συνεχίζει να δηλώνει ότι «δεν θα έπρεπε να έχουμε μπει αλλά καλώς μπήκαμε (στο Ευρώ)», πονοκεφαλιάζοντας οποιονδήποτε σώφρων άνθρωπο προσπαθεί να κατανοήσει την ακριβή του θέση. Όποιος καταφέρει να ακολουθήσει τον Υπουργό στο σύνθετο συλλογισμό του, κερδίζει εντελώς δωρεάν, δύο δόσεις αναδρομικών του ΛΑΦΚΑ.

Άσχετο, αλλά έχεις νιώσει εσύ αυτή τη θεαματική βελτίωση της ελληνικής οικονομίας την οποία διαπίστωσε ο Κωστάκης προχθές; Κάτι σα να αισθάνθηκα εγώ το πρωί, αλλά πήρα ένα panadol extra και είμαι ήδη καλύτερα!

1 σχόλιο :

Κάνε μου λιγάκι τσίου.

Πιγκουίνος

Ιστολόγια υπάρχουν πολλά. Πτηνολόγιο όμως, ένα!

Life-Style

Popular Posts