Κυριακή, 11 Μαρτίου 2007

Χρωματιστοί Θεοί

Πολύ τη χάρηκα αυτή την έκθεση. Διότι μπορεί αρχικώς να πάθαινες ένα σοκ στη συνειδητοποίηση ότι ο αρχαίος ο Έλληνας ζούσε μέσα σε ένα κιτσερέλα πάρτυ, αλλά με όλα ετούτα τα υπέροχα χρώματα, ένιωθες ότι τα αγάλματα, οι ζωφόροι και οι επιτύμβιες στήλες εγκατέλειπαν για λίγο το αυστηρό λευκό του μαρμάρου και σου έκλειναν το μάτι. Περιδιαβαίνοντας την έκθεση "Χρωματιστοί Θεοί" στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, καταλαβαίνεις ότι εκείνο που συνήθισες να λες κλασικό οφείλεται απλώς στη φθορά του χρόνου. Κι ότι η ζωή είναι πολύχρωμη.

4 σχόλια :

 1. Πολύ ενδιαφέρουσα φαίνεται η έκθεση! Ωραίες φωτογραφίες! Δυστυχώς τέτοιες εκθέσεις σπάνια πηγαίνουν σε άλλες πόλεις... Συγχαρητήρια για το post σου! :)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ναι, πραγματικά πολύ ενδιαφέρον...
  Χαίρομαι που σε βρίσκω.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. @serenity, είναι όντως ενδιαφέρουσα η έκθεση, κυρίως γιατί σου ανατρέπει τα αισθητικά πρότυπα που θεωρούσες ως δεδομένα.

  @danah, έχεις δίκιο να διαμαρτύρεσαι. Δυστυχώς θα πρέπει να το αποδεχθούμε ότι η Ελλαδίτσα μας μόνο από σπόντα παίρνει μία τζούρα κοσμοπολιτισμού (και τη ρουφάει λαίμαργα η Αθήνα, μην αφήνοντας ούτε σταγόνα για την υπόλοιπη Ελλάδα). Μία λύση μένει: ετοίμασε βαλίτσες και δρόμο...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Πραγματική φοβερή κιτσαρία! Μέχρι πότε θα είναι αυτή η έκθεση? Θα την προλάβω άραγε το Πάσχα?

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Κάνε μου λιγάκι τσίου.

Πιγκουίνος

Ιστολόγια υπάρχουν πολλά. Πτηνολόγιο όμως, ένα!

Life-Style

Popular Posts