Τετάρτη, 6 Ιουνίου 2007

Σβήσε και κάνα φως!

Έσκαγε ο τζίτζικας το Μάρτη κι έρχεται τώρα να σου στραγγίξει μερικές σταγόνες –τάχα μου να βγάλει την υποχρέωση. Αλλά για να γιομίσει η λίμνη αγαπητέ μου και να έχεις εσύ μετά να ξεπλένεις με τη μάνικα τ’ αμάξι σου, πρέπει να ρίχνει καρέκλες για καναδυο μήνες συνεχόμενα (μαζί με λίγο χιόνι στις άκρες). Διότι όταν έσκαγε ο τζίτζικας Φλεβάρη μήνα και καθόσουν και λιαζόσουν στην καφετέρια με το κόκκινο γυαλί ηλίου που σε κάνει να δείχνεις σαν διαστημικό κουνούπι, πολύ το απολάμβανες το αραλίκι και διόλου δεν σκοτιζόσουνα για τις συνέπειες όλης ετούτης της ανισορροπίας. Και τώρα που εδέησε επιτέλους να μας φτύσει δύο ψιχάλες, διαμαρτύρεσαι ότι και καλά είχες προγραμματίσει μπανάκι για το σου-κου, δεν θα προλάβεις να πάρεις χρώμα και θα βγεις ωσάν το πρόβειο γάλα στις ακτές τον Αύγουστο.

Δεν ξεύρω αν το πήρες πρέφα αλλά χανόμαστε, μεγάλε! Με το λιώσιμο των πάγων για να περάσεις την Πανεπιστημίου θα χρειάζεσαι βενζινάκατο. Θα βυθιστεί η Τσιμισκή κάτω από το νερό και θα αποκτήσει επιτέλους η Θεσσαλονίκη υποθαλάσσια λεωφόρο. Με την ερημοποίηση λόγω λειψυδρίας θα συναντάς στην Πελοπόννησο μόνο κάκτους και αμμόλοφους. Πάω στην όαση της Τρίπολης θα λες και δεν θα εννοείς την Τρίπολη της Λιβύης αλλά την Τρίπολη Αρκαδίας.

Ημέρα περιβάλλοντος εψές κι έκλεισα τα φώτα καθ’όπως μου προτείνανε οι οικολογικές οργανώσεις. Αλλά σε μία χώρα που δεν σέβεται το περιβάλλον (και κατ’επέκταση τους πολίτες της) και ασελγεί κατ’επανάληψη και με ποικίλους τρόπους επάνω του, τα φώτα ήταν και παραμένουν σβηστά. Όταν είμαστε τόσο πίσω στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, ανακαλύψαμε τελευταίοι την ανακύκλωση κι έχουμε μία ρυπογόνο ΔΕΗ και μυριάδες παράνομες χωματερές όπου στοιβάζονται τα απορρίμματά μας, για ποια φώτα μου μιλάς και για ποια οικολογική συνείδηση;

Η τελευταία διαφημιστική καμπάνια της Diesel με τίτλο "Global Warming Ready", μας υπενθυμίζει ότι το επόμενο trend είναι (αναγκαστικά πλέον) η green economy.

1 σχόλιο :

  1. "το επόμενο trend είναι (αναγκαστικά πλέον) η green economy"!

    αυτό που έγραψες είναι μια μεγάλη αλήθεια, που δεν την έχουμε αντιληφθεί στην Ελλάδα. Εκτός όμως από μεγάλη αλήθεια είναι και μεγάλη μπίζνα και θα μπορούσε εύκολα να κάνει την Ελλάδα πρωτοπόρο στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και στην παραγωγή φιλικών προϊόντων προς το περιβάλλον και να τη βοηθήσει έτσι να επιβιώσει στο ανταγωνιστικό περιβάλλον της παγκοσμιοποίησης. Αν ήμασταν πιο συνειδητοποιημένοι βέβαια... αν η γιαγιά μου είχε καρούλια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Κάνε μου λιγάκι τσίου.

Πιγκουίνος

Ιστολόγια υπάρχουν πολλά. Πτηνολόγιο όμως, ένα!

Life-Style

Popular Posts