Κυριακή, 25 Νοεμβρίου 2007

Beowulf

Κάθε τέτοια εποχή και προκειμένου να μπω στο πνεύμα των εορτών, χρειάζομαι ένα κινηματογραφικό παραμύθι. Έναν Χάρι Πότερ, έναν Άρχοντα των Δαχτυλιδιών ή ένα Λαβύρινθο του Πάνα. Το φετινό λουκουμάκι ονομάζεται Beowulf και συνοδεύεται από ένα ζευγάρι γυαλιά 3d και μπόλικη ψηφιακή χρυσόσκονη! Σου μιλάω για χορταστικό πακέτο με σιχαμερά τέρατα που τους τρέχουν τα σάλια, πτερωτούς δράκους που ρεύονται φλόγες, θαλάσσια πλάσματα με τριπλή σειρά κυνόδοντες και αιμοβόρους βίκινγκς που πουλάνε μαγκιά. Και βεβαίως με μία ψηφιακή Αντζελίνα Τζολί που για πρώτη φορά μπορείς εσύ ο πτωχός να απολαύσεις τρισδιάστατη -κι ας μη σε λένε Μπράντ.

Στα θετικά το επικό σενάριο, η υποβλητική ατμόσφαιρα, το νεύρο στη σκηνοθεσία και βέβαια η 3d εμπειρία (μην επιχειρήσεις να το δεις σε αίθουσα που δεν υποστηρίζει τρισδιάστατη προβολή, γιατί την έχεις πατήσει!). Στα αρνητικά πρέπει να καταλογίσω ότι σε μερικά σημεία το animation μοιάζει υπερβολικά με ηλεκτρονικό παιχνίδι και η κίνηση των χαρακτήρων είναι κάπως αφύσικη. Αλλά νομίζω το ξεπερνάς, διότι ο Zemeckis απλώς πειραματίζεται και σου δίνει μία τζούρα από το σινεμά του 21ου αιώνα. Φόρα τα γυαλιά και βυθίσου στην πολυθρόνα.

2 σχόλια :

  1. Θέλω να πάω σύντομα, μόνο και μόνο για το 3D effect. Εννοείται μόνο στις συγκεκριμένες οθόνες που υποστηρίζουν αυτή την τεχνολογία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ακούγεται εντυπωσιακό.. Ελπίζω να είναι κι απο κοντα. Πώς ξερουμε ποιες οθόνες υποστηρίζουν 3D τεχνολογία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Κάνε μου λιγάκι τσίου.

Πιγκουίνος

Ιστολόγια υπάρχουν πολλά. Πτηνολόγιο όμως, ένα!

Life-Style

Popular Posts