Πέμπτη, 1 Νοεμβρίου 2007

Pilobolus

Εψές το βράδυ πήγα και είδα τους Pilobolus. Τη χορευτική ομάδα ντε. Εξ Αμερικής. Που έχει κερδίσει τόσα βραβεία διεθνώς και που έχει εμφανισθεί και στα Όσκαρς. Ε ναι λοιπόν, αυτούς. Και σε πληροφορώ πως ήταν πολύ ψαρωτικοί: πηδάγανε στον αέρα, βιδώνονταν στο δάπεδο, κάνανε ανάποδα άλματα, συμπλέκονταν σε ανθρώπινα σύνολα, κουτρουβαλιάζονταν και πάλλονταν σα να τους διαπερνούσαν ηλεκτρικά φορτία. Εντυπωσιάστηκα! Και βεβαίως συνειδητοποίησα ότι εγώ ποτέ δεν θα αποκτήσω αυτούς τους κοιλιακούς και καλά θα κάμω να αντικαταστήσω τις ώρες του γυμναστηρίου με κηνύγι πεταλούδας ή πέταμα αετού. Μετά από όσα είδα να κάμνουνε με τα σώματά τους, ως και το εργόχειρο σκέφτομαι ως εναλλακτική.

Τα χορευτικά τους συμπλέγματα συζητάνε θέματα όπως η συμβίωση, η βία και η εξάρτηση. Η παράσταση αποτελείτο από ξεχωριστά μέρη που δεν αποτελούσαν κομμάτια ενιαίας αφήγησης (κατόπιν έμαθα ότι επρόκειτο για μία επιλογή χορευτικών από την 35χρονη πορεία της χορευτικής ομάδας), γεγονός που μάλλον σου δημιουργούσε την αίσθηση μίας αποσπασματικότητας. Εντούτοις ο παλμός των σωμάτων, η ένταση και το χιούμορ των σκηνών συνέθεταν ένα συναρπαστικό θέαμα.

1 σχόλιο :

  1. Check "Body Knots" by Howard Schatz (photographer) αν σου αρέσει αυτό το θέμα που περιέγραψες. Όλα τα βιβλία του είναι εκπληκτικά, αν και δύσκολο να τα βρεις. NudeBodyNude being his best work.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Κάνε μου λιγάκι τσίου.

Πιγκουίνος

Ιστολόγια υπάρχουν πολλά. Πτηνολόγιο όμως, ένα!

Life-Style

Popular Posts