Κυριακή, 25 Μαΐου 2008

Στη Μόσχα αδελφές μου, στη Μόσχα!

Άτσα το Καλομοιράκι! Κούνησε τον πωπό με τσαχπινιά, τίναξε το μαλλί με νάζι και νάτο πετιέται από ξαρχής. Αλλά με όλες ετούτες τις Μάρες-Σβετλάνες να αλληλοψηφίζονται, που να δεις χαϊρι κι εσύ ο χριστιανός. Και καλά να λες που εισήλθε φέτος στο διαγωνισμό το Σαν Μαρίνο και μας έδωκε ένα ωραιότατο δωδεκάρι –το Λιχτενστάιν τι κάνει του χρόνου τέτοιον καιρό;- διότι μόνο με την Αλβανία και την Κύπρο προκοπή δεν βλέπεις. Επειδής με βρίσκεις στην απόγνωση, σου προτείνω να μπει στο διαγωνισμό η αυτοδιοικούμενη περιοχή του Αγίου Όρους (με υποψήφιους εκπροσώπους τους παπαροκάδες, το μικρό Σαντικάι και τον Πέτρο Γαϊτάνο), το ανεξάρτητο κράτος των Εξαρχείων (με ανοιχτή συμμετοχή σε γνωστούς-αγνώστους καλλιτέχνες) και η Μύκονος (με σημαία τον πελεκάνο).

Το μυγόχεσμα ο ρώσος πολύ εσυγκίνησε το ευρωπαϊκό κοινό, που δώστου βιολιά και παγοδρομίες και πάρτου την ψυχή. Η συμμετοχή του ολυμπιονίκη Γεβγένι Πλουσένκο έδωσε το στίγμα των μελλοντικών συμμετοχών, με την Ελλάδα να προπονεί ήδη τη Χρυσοπηγή Δεβετζή η οποία θα πλαισιώνει το επόμενο τραγούδι μας κάνοντας άλματα επί σκηνής, ενώ ανάποδα κρεμασμένος από το ταβάνι θα είναι ο Δημοσθένης Ταμπάκος κάνοντας πιρουέτες. Άσε που οφείλεις ως χώρα να αξιοποιήσεις και τον Ιωάννη Μελισσανίδη σε κάτι τέτοιο.

Η Ουκρανία μπορεί πρώτη να μη βγήκε (διαψεύδοντας μερικώς τα προγνωστικά μου), αλλά η Άνι Λόρακ κέρδισε επάξια μία θέση στην καρδιά μας και προσκλήσεις για όλα τα πρωινάδικα από τον Γρηγόρη ως την Ελενίτσα. Έκπληξη (για μένα τουλάχιστον) αποτέλεσε η εξαιρετικά μέτρια θέση του τσικιτσίκη (16ος), ο οποίος άξιζε κάτι καλύτερο διότι είχε το καλύτερο χορευτικό εδώ και ζίλιον γίαρς, ήταν πιασάρικος, και κατά βάση τσίφτης άνθρωπος. Επίσης στενοχωρέθηκα για την 18η θέση στην οποία παραπετάχθηκε η έρμη η σουηδέζα (που για την ιστορία εμένα με είχε πείσει ότι είναι τριαντατριών ετών) διότι νομίζω ότι το τραγούδι και το πόδι της άξιζαν πεντάδα. Χάρηκα με την συμπαθητική πορεία της Σερβίας (6η), της Τουρκίας (7η) και της Πορτογαλίας (13η), ενώ από την άλλη βρήκα υπερτιμημένες τη Νορβηγία (4η), τη Γεωργία (11η) και το Αζερμπαϊτζάν (8η) -άβυσσος η ψυχή του ευρωπαϊου τελεβόουτερ. Άσχετο, αλλά η Μεγάλη Βρετανία δεν έχει βαρεθεί να καταλήγει τελευταία;

1 σχόλιο :

  1. Βρε Πιγκουίνε, κάθισες και τα είδες όλα αυτά και σχολίασες με τόση εμβρίθεια; Εγώ το μόνο που έκανα ήταν να ψηφίσω τη Σερβία (Ελλάς Σερβία συμμαχία) από το κινητό. Την επομένη μου έστειλαν μήνυμα να κατεβάσω τα ringtones. Δεν κατέβασα, λυπήθηκα τα 2 ευρώ. Πάντως έχεις δίκιο αυτά που γράφεις για την πρώην σοβιετική ένωση, μου φαίνεται δεν θα σταυρώσει άλλη χώρα πια πρωτιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Κάνε μου λιγάκι τσίου.

Πιγκουίνος

Ιστολόγια υπάρχουν πολλά. Πτηνολόγιο όμως, ένα!

Life-Style

Popular Posts