Πέμπτη, 22 Μαΐου 2008

Eurovision 2008: προβλέψεις

Μετά από τρεις συνεχόμενες καλές μαντεψιές για τον νικητή της Eurovision τα προηγούμενα χρόνια, ήρθε η ώρα να σε καταπλήξω και πάλι μαντεύοντας εκείνον που θα σηκώσει φέτος το τιμημένο και δεν θα τον θυμάται ούτε η μάνα του σε ένα μήνα. Και μη μου πεις ότι αμφισβητείς το κληρονομικό μου χάρισμα, διότι θα τα πάρω στην κράνα. Είναι ο Λεφάκης καλύτερος από το αγαπημένο σου πτηνό; Ή μήπως υπονοείς ότι εμπιστεύεσαι περισσότερο τους λογής-λογής γιουροβιζιονολόγους στα πάνελς των μεσημεριανών εκπομπών; Κάθησαν εκείνοι να δουν και να σου σχολιάσουν αργά και βασανιστικά, ένα-προς-ένα τα τραγούδια; Όχι πες!

Χρουτς, χρουτς (μάσημα φύλλου δάφνης), έχουμε και λέμε. Φέτος το επίπεδο είναι χαμηλοτάτου, με τη Σερβία να απέχει μερικά έτη φωτός από τους υπόλοιπους σε ποιότητα τραγουδιού. Εντούτοις και παρά το γεγονός ότι θα φλερτάρει με την κορυφή, φοβούμαι ότι δεν θα το πάρει το ευρωπαϊκό. Το αουτσάιντερ φέτος λέγεται Ισπανία και προβλέπω ότι ο τσικιτσίκης θα ψηφιστεί μαζικά και αβίαστα, αλλά δύσκολα να λάβει όσα δωδεκάρια χρειάζονται. Ο τρίτος φαβορίς είναι η Σουηδία που θα μαζέψει τη σάρα και τη μάρα της Σκανδιναβίας και την κόβω να χτυπάει πολύ καλό πλασάρισμα. Το ίδιο και ο τσιριμώκος από τη Ρωσία, που την έχει δει και καλά πολύ σίγουρος για τη νίκη του αλλά θα κλαίει στο τέλος αγκαλιά με το παγοπέδιλο και το Γεβγένι. Το Καλομοιράκι μωρέ είναι μία από τα ίδια και λυπάμαι που σε πληγώνω -6η με 10η θέση και χαρούμενοι να'μαστε.

Νικήτρια του εφετινού διαγωνισμού θα είναι η Ουκρανία. Εντυπωσιακή εμφάνιση, συμπαθητικό dance κομμάτι, δυνατή χορογραφία, τα έχει όλα και συμφέρει. Τι λές, θα πέσω μέσα;

3 σχόλια :

 1. Διαφωνώ κάθετα και οριζόντια.Εγώ αν και είμαι δαγκωτή φάν της Ισλανδίας, πιστεύω οτι θα βγεί ο τζον τίκης εεε ο τσίκι τσίκης. Και είχα πέσει μέσα και τότε με τα τέρατα της Φιλανδίας. Πιστεύω οτι ο κόσμος θα το ρίξει στο χαβαλέ για άλλη μια χρονιά ακριβώς επειδή το επίπεδο είναι κατωτάτου. (και μιλάει και για τον Μακελιάσον που είναι διαχρονική αξία όπως και ο Ρομποκόπ)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. nai re gamoto, mesa tha peseis opos panta!!!...
  krima gia to Kalomoiraki

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Δε νομίζω να πέσεις μέσα, η Πορτογαλία θα νικήσει (όπως έχω υπονοήσει και σε προηγούμενο σχόλιο εδώ)με Ουκρανία, Τουρκία και Ελλαδα στην πεντάδα σίγουρα. Η Σουηδία θα τα πάει καλά, για πέμπτη έκτη θέση την κόβω και η Ρωσία θα τα πάει καλά αλλά όχι τόσο όσο μαρτυρούν τα μαθηματικά (και τα αυτόματα δωδεκάρια του πρώην ανατολικού μπλογκ)

  Προσωπικά θα ήθελα να δω Λισαβόνα 2009 ή Κων/πολη 2009! Και με τίποτα Κίεβο ή Μόσχα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Κάνε μου λιγάκι τσίου.

Πιγκουίνος

Ιστολόγια υπάρχουν πολλά. Πτηνολόγιο όμως, ένα!

Life-Style

Popular Posts