Κυριακή, 4 Μαΐου 2008

Iron Man

Τώρα επειδή ξεύρεις την αδυναμία μου στα κόμικς, θα με πεις προκατειλημμένο Αλλά σε διαβεβαιώ ότι η ταινία ουχί μόνο βλέπεται, αλλά θα την πω και εντυπωσιακά καλή. Στάσου ρε, μη βαράς και άσε με να εξηγηθώ. Ο Ironman προσωπικώς ουδέποτε με ενθουσίασε -μη σου πω ότι τον ψιλοβαριόμουν κιόλας. Δυνάμεις δικές του δεν έχει (δεν είναι ντε μεταλλαγμένος, όλα εγώ θα σου τα λέω;), προκλητικά ζάμπλουτος είναι (παλιοκαπιτάλας του κερατά δηλαδή) και τις ιστορίες του τις έβρισκα flat και αδιάφορες. Μα καμία σχέση με το Σπάιντερμαν, τους Χ-Men ή τους Fantastic Four. Για να καταλάβεις, στη συλλογή μου -που αριθμεί μερικές χιλιάδες τίτλους κόμικς- ζήτημα είναι να βρεις καμιά δεκαριά τεύχη του.

Επομένως θα με πιστέψεις όταν σου πω ότι με πολύ δισταγμό σηκώθηκα και πήγα να δω την ταινία. Τα έκλαψα τα λεφτά μου προκαταβολικά, αλλά σκέφτηκα ότι έχω δει καν και καν σαχλαμάρες, στο συγκεκριμένο θα κολλήσω;

Έλα όμως που διαψεύστηκα πανηγυρικά! Τσίφτης και καραμπουζουκλής ο Iroman με κέρδισε από το πρώτο λεπτό και μετά από δύο χορταστικές ώρες δράσης, βγήκα από την αίθουσα με το στόμα ανοιχτό ωσάν το χάνο! Μιλάμε για την καλύτερη ταινία βασισμένη σε κόμικ εδώ και πολλά-πολλά χρόνια. Σαφώς ανώτερο του τρίτου Σπάιντερμαν, του ανεκδιήγητου Hulk και μη σου πω και των τρίτων X-Men.

Σούπερ το σενάριο, απογειωτική και η σκηνοθεσία. Είχε νεύρο, σε ρουφούσε, ήθελες να μάθεις τι θα γίνει παρακάτω. Αλλά κακά τα ψέματα, η επιτυχία πιστώνεται κυρίως στον Robert Downey Jr. Άψογος λέμε! Καλύτερο "Tony Stark" δεν θα μπορούσαν να έχουνε βρει. Με υφάκι αρκούντως εξυπνακίστικο, με αέρα μεγιστάνα και με παιχνιδιάρικη διάθεση απέναντι στον κίνδυνο, ο Downey δίνει ρέστα. Εξαιρετική και η Γκουίνεθ Πάλτροου, μία χαρά έδενε η χημεία μεταξύ τους.

Ε λοιπόν στο προτείνω! Μια χαρά θα περάσεις κι ας μην το πολυπιστεύεις. Να'ναι καλά η Marvel (και η DC), γιατί αλλιώς δύσκολα θα ξεκολλάγαμε από τον καναπέ του Lost και των Heroes για να δούμε μπλοκμπαστεριά.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Κάνε μου λιγάκι τσίου.

Πιγκουίνος

Ιστολόγια υπάρχουν πολλά. Πτηνολόγιο όμως, ένα!

Life-Style

Popular Posts