Δευτέρα, 11 Αυγούστου 2008

Η Κούβα στον Καύκασο

Τώρα τη μαύρη αλήθεια μου θα σου πω και αμαρτία εξομολογουμένη ουκ έστιν αμαρτία. Ε λοιπόν τα ήθελε ο τέτοιος τους των Γεωργιανών. Όχι πως δεν θλίβομαι να βλέπω εικόνες νεκρών αμάχων, τραυματισμένων παιδιών και άστεγων προσφύγων. Αλλά πόσο λάθος επιλογή είναι η αμερικανολάγνα πολιτική αν βρίσκεσαι στο τρυφερό υπογάστριο της μαμάς-Ρωσίας και κάθεσαι πάνω στον αγωγό σφυρίζοντας;

Θέλεις καλή μου να ευημερήσεις και να αξιοποιήσεις τη γεωγραφική σου θέση; Παίξτο υπεράνω και ουδέτερη, χτίσε ένα σοβαρό διεθνές προφίλ σαν κιουρία που είσαι, απόλαυσε τον καθαρό καυκάσιο αέρα σου να ζήσεις μέχρις τα τρίσβαθα γεράματά σου και μην τρίβεις τη φτέρη, διότι είναι και περίοδος κυνηγιού επιτέλους.


Οι αρχηγοί της Ορεινής Δημοκρατίας του Βόρειου Καυκάσου (The Mountainous Republic of the Northern Caucasus), χώρας που δημιουργήθηκε το 1917 αλλά λόγω χαμηλής τηλεθέασης, το σχήμα διαλύθηκε τρία χρόνια αργότερα και κάποιοι ακολούθησαν σόλο καριέρα στην Οσετία, την Τσετσενία και το εξωτικό Νταγκεστάν.

Άσε που αυτός ο Μιχαήλ Σαακασβίλι (ο πρόεδρας ντε) καθόλου δεν μου γέμισε το μάτι στη συνέντευξη που παρακολούθησα το απόγευμα από τα σι-εν-εν. Κάτι ψιλο-γελάκια ανάμεσα στις απαντήσεις που έδινε στους δημοσιογράφους και κάτι ειρωνικά σχόλια για τη διεθνή κοινότητα, καθόλου -μα καθόλου- δεν ταιριάζουν στην περίσταση και με τη μισή σου χώρα να φλέγεται, μεγάλε. Την έκαμες ή δεν την έκαμες την αρχή με το να απλώσεις το ξερό σου στη Βόρεια Οσετία, με τις πλάτες των αμερικανών και τον Μπους να σου ξεσκονίζει τη νατοϊκή καρέκλα να 'ρθεις να στρογγυλοκαθίσεις; Ε μετά πώς να μη γίνουν οι Οσετίες ωσάν τις Κορέες;

Θυμήσου ότι επί ψυχρού πολέμου η προσπάθεια της Σοβιετικής Ένωσης να εγκαταστήσει τους πυραύλους της στην Κούβα, μας οδήγησε στο παραπέντε και έλα πες μου μετά ότι ο Σαακασβίλι και όσοι βρίσκονται πίσω του δεν είναι εκτός από άφρονες και απίθανα ανιστόρητοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Κάνε μου λιγάκι τσίου.

Πιγκουίνος

Ιστολόγια υπάρχουν πολλά. Πτηνολόγιο όμως, ένα!

Life-Style

Popular Posts