Κυριακή, 21 Σεπτεμβρίου 2008

Γυναίκα, το δίκανο!

Την πρώτη φορά που το είδα, κατουρήθηκα πάνω μου! Εντάξει ήμουν και επτά χρονών, αλλά το δια ταύτα είναι ότι η ταινία μού καλλιέργησε μία ωραιότατη φοβία για οτιδήποτες φέρει ράμφος, από μπεκάτσα έως δρυοκολάπτη. Την ίδια χρονιά θυμάμαι, μου είχανε χαρίσει μία καρδερίνα που την εφώναζα "Ρίνα" (και μη σχολιάσεις το "Ρίνα η καρδερίνα", διότι θα σου επαναλάβω ότι ήμουνα και επτά χρονών-δεν θα την έβγαζα Ελένη Γλύκατζη Αρβελέρ), της πετούσα το κανναβούρι από απόσταση δύο μέτρων και ό,τι έπιανε το πτηνό μέσα από το κλουβί του. Μία πρωία η καρδερίνα που τα'χε πάρει στο κρανίο με όλο αυτό το ζογκλερικό, αξιοποίησε την εκπαίδευση που της είχα κάμει (αθέλητα και εκ του μακρόθεν) και πολλά χρόνια πριν ξεκινήσει το Prison Break η Ρίνα παρέδωσε μαθήματα αποδράσεων, ανοίγοντας το τσίγκινο πορτάκι. Ξεπόρτισε η καρδερίνα, έμεινα εγώ με τη φοβία (και με πεντέμισι κιλά κανναβούρι, πόλεμος να γινόταν μόνο η Ρίνα θα επιβίωνε με τόσες προμήθειες που είχαμε κάμει!).

Να κάτι τέτοιες μνήμες μου ξύπνησε η ταινία "Τα Πουλιά" που έδινε σήμερις το Βήμα (εντός θήκης που η διαφήμιση την έλεγε πολυτελή, εσύ θα την επεις απλώς χαρτονένια) και που αντί να την ξε-αμπαλάρω και τοποθετήσω στη συλλογή από ταινίες που στοιβάζω και δεν βλέπω ποτέ, έκατσα και την παρακολούθησα. Με καφέ και σεντονάκι (για να'χω να σκεπάζομαι στις δύσκολες σκηνές που έρχεται κι αφηνιάζει το κοράκι).

Όμως μαράζι το'χω να μου εξηγήσει κάποιος τι λύσσα τα είχε πιάσει τα πετούμενα! Μα να τα βλέπεις τα σιχαμένα να κάθονται βλοσυρά πάνω στα σύρματα και να λες τώρα θα μου χυμήξει ολάκερο το σμήνος και θα μου γίνει η φάτσα περμανάντ. Μπρρρ!

2 σχόλια :

  1. Σε φαντάζομαι στα 7 να πετάς καναβούρι...

    Δεν είναι και τόσο τρομακτικό αυτό το έργο πάντως και αυτό στο λέει η φίλη σου που βλέπει θρίλερ μόνο με σένα και το Σπύρο για να γίνει κωμωδία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ήμουν και πολύ καλός σε πληροφορώ στο πέταγμα του κανναβουριού. Αλλά τι τα θες; Σε αυτή τη ζωή κανείς δεν ακολουθεί τα ταλέντα του!

    (πάντως ακόμα ακούω κρα-κρα-κρα και σκιάζομαι)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Κάνε μου λιγάκι τσίου.

Πιγκουίνος

Ιστολόγια υπάρχουν πολλά. Πτηνολόγιο όμως, ένα!

Life-Style

Popular Posts