Πέμπτη, 11 Δεκεμβρίου 2008

Σκληρός ο ανταγωνισμός για την Άντζελα Δημητρίου

Οι πρωταγωνιστές των ημερών κοντράρονται για την πιο άουτ-ιν-σπέις δήλωση.

[1]
"Η δικαιοσύνη θα αποφανθεί αν καλώς σκοτώθηκε αυτό το παιδί." (είπε ο δικηγόρας θέτοντας ηθικό ερώτημα)

Διότι δεν μπορεί εγώ κι εσύ οι άσχετοι να κρίνουμε έτσι στο πόδι, αν καλώς ή κακώς σκοτώθηκε το παιδί. Πρέπει να αποφανθεί αρμοδίως η δικαιοσύνη. Μπορεί ας πούμε το παιδί να σκοτώθηκε καλώς. Μπορεί να έπρεπε να βγει από τη μέση γιατί και τι να τα κάμεις τόσα παιδιά; Έχουνε τιγκάρει τα σχολεία, τα φροντιστήρια και τα γκούντις. Εξάλλου μπορεί να ήταν η ώρα του, να σώθηκε το κερί του, να έληξε το κισμέτ του. Στο κάτω-κάτω όλοι εκεί δεν θα καταλήξουμε; Τι σήμερα, τι αύριο, τι τώρα, ας καθαρίσουμε μία ώρα αρχύτερα. Και τελοσπάντων, ζωή είναι αυτή; Στενοχώριες, πίκρες, απογοητεύσεις, φόροι, δελτία ειδήσεων. Μη σου πω ότι χάρη του έκαμε του παιδιού.

[2]"Έχει δύο διανοητικά καθυστερημένα αδέρφια." (ξαναμανά-είπε ο δικηγόρας αναφερόμενος στην οικογενειακή κατάσταση του δράστη)

Αλλά ρεφάρει ο ίδιος το κακό ντιενέι. Πάντως για να είμαστε δίκαιοι, η όλη στάση του κατηγορούμενου αστυνομικού μαρτυρά μία σπάνια ευαισθησία που όμοιά της τη σήμερον συναντάς μόνο στα σενάρια της Άννας Ανδριανού και στα τραγούδια του μικρού Σαντικάι: δεν είναι τυχαίο ότι μάς απευθύνεται ωσάν να ήμασταν όλοι (σαν τα) αδέλφια του.

[3]"Η χώρα δεν βρίσκεται στα πρόθυρα διάλυσης." (είπε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος σε φάση ντινάϊαλ)

Η κυβέρνηση δεν είναι αναποτελεσματική. Ο πρωθυπουργός δεν είναι στον κόσμο του. Οι πολίτες δεν είναι εξοργισμένοι. Τα σχολεία δεν τελούν υπό κατάληψη. Το κέντρο της Αθήνας δεν είναι αδιάβατο. Τα μαγαζιά δεν έχουν γίνει γκάμπριο. Ο Φλωρινιώτης δεν μοιάζει με τη Ντονατέλα Βερσάτσι. Επίσης εγώ δεν είμαι τρόλεϊ.

[4]'Έχει τρία παιδιά. Θα σας φέρω και φωτογραφίες." (ξαναμαναπάλι ο δικηγόρας αναφερόμενος στο δράστη)

Τώρα εξηγούνται όλα. Ο κατηγορούμενος είχε πιστέψει τις δηλώσεις του Καραμανλή ότι οι τρίτεκνοι θα θεωρούνται πολύτεκνοι και μόλις συνειδητοποίησε ότι οι υποσχέσεις ήταν μούφα, γυάλισε το μάτι του, γυάλισε το όπλο του και την άναψε στον πρώτο που του γυάλισε. Οι φωτογραφίες των παιδιών θα είναι το εξίμπιτ νάμπερ ουάν, οι προεκλογικές υποσχέσεις του Καραμανλή το εξίμπιτ νάμπερ του.

[5]"Υπάρχει κρίση στον τομέα της ασφάλειας, την οποία δεν ξέρει πώς να χειριστεί ο πρωθυπουργός." (δήλωσε ο γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού και Προγράμματος της ΝΔ Νίκος Καραχάλιος στη Herald Tribune)

Διότι ο πρωθυπουργός έχει χειριστεί με συναρπαστική επιτυχία όλες τις υπόλοιπες κρίσεις που έχει κατά καιρούς αντιμετωπίσει η κυβέρνηση και έχει επιτέλους αποκάμει. Δεν είναι και ο Μπάτμαν. Και τελοσπάντων αυτές οι κρίσεις είναι κάθε φορά διαφορετικές και ό,τι να'ναι. Χάθηκε ο κόσμος να επαναληφθεί μία κρίση τύπου υποκλοπών ή πτώσης γενικού γραμματέα υπουργείου από τον τέταρτο που το 'χει ο πρωθυπουργός και ξεύρει τι να κάμει; Ποιος γαμώτι λανσάρει όλες αυτές τις κρίσεις χωρίς ούτε ένα μάνιουαλ;

Ο συνεργάτης του πρωθυπουργού κος Καραχάλιος (για να έχεις και εικόνα) με την Playmate 2007 Νάταλι Θάνου τον Αύγουστο στη Μύκονο. Μη μου μιλάς για καλοκαίρια, για ακρογιαλιές και αστέρια.

[6]"Ο θάνατος του παιδιού ήταν θέλημα Θεού." (γλώσσα δεν έβαλε μέσα του πια ο δικηγόρας)

Τη στιγμή που ο αστυνομικός έριξε μία αδέσποτη προς το πουθενά, κατέβηκε κωλοπετσωμένο Χερουβείμ (ή κάποιος Έλ από το Δέλτα του Κενταύρου -θα σε γελάσω) και ευθυγράμμισε την πορεία της σφαίρας φονεύοντας το θύμα. Άγιος ο Θεός, άγιος ισχυρός, άγιος αθάνατος ελέησον ημάς. Που πρωί πρωί θα τρέξω ν'ανάψω λαμπάδα, να κάμω τρισάγιο, να πάω να κοινωνήσω. Ο Θεός βρίσκεται εν εξάλλω καταστάσει και έχει αρχίσει να πυροβολεί. Επειδής θα τον επείς και άσσο στο σημάδι, άσε μη με βρει καμία σφαίρα! Μόνο η κυρία Λουκά και ο μοναχός Αρσένιος μπορούν να κυκλοφορούν ατάραχοι στους δρόμους.

1 σχόλιο :

  1. Μας πρόλαβες.
    Αυτό με το "θέλημα Θεού η Πόλη να τουρκέψει" θέλαμε να το αναρτήσουμε κι εμείς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Κάνε μου λιγάκι τσίου.

Πιγκουίνος

Ιστολόγια υπάρχουν πολλά. Πτηνολόγιο όμως, ένα!

Life-Style

Popular Posts