Παρασκευή, 30 Ιανουαρίου 2009

The Duchess

Παίζεις ταμπού και σου τυχαίνει -φτού!- να πρέπει να περιγράψεις την Κίρα Νάιτλι. Αλλά οι λέξεις "φουρό", "άμαξα", "μελόδραμα εποχής" και "φρυδούμπα" είναι απαγορευμένες. Σόρρυ, αλλά την καις την κάρτα.

Εξού και αν δεν είσαι υπερσυναισθηματική μεγαλοκοπέλα που στο ελεύθερο χρόνο σου κεντάς δαντέλες ακούγοντας Καλογιάννη, προτείνω να μην πας να δεις την ταινία "Η δούκισσα". Που μπορείς να την κατηγορήσεις και για παραπλανητικό τίτλο, διότι εγώ ας πούμε θεώρησα ότι θα αναφερόταν στη ζωή της γνωστής ελληνίδας λαϊκής καλλιτέχνιδος, αλλά εντέλει βρέθηκα να περιπλανιέμαι στους κήπους και τις κρεβατοκάμαρες της βικτωριανής Αγγλίας σε αληθινή (ή μήπως αληθινά μπόρινγκ;) ιστορία μίας αριστοκράτισσας παιδίσκης που στεφανώθηκε έναν ξενέρωτο δούκα. Που πόσες ακόμη αληθινές ιστορίες της βικτωριανής Αγγλίας θέλεις πραγματικά να μάθεις; Σε λίγο θα γυρίζουν ταινίες και για τον τελευταίο καντηλανάφτη της βικτωριανής Αγγλίας και θα παρακολουθείς τη διαδρομή του από φανάρι σε φανάρι στους δρόμους του Λονδίνου. Φασινέιτινγκ.

Η Κίρα είναι ίδια με όλες τις προηγούμενες ταινίες της. Έχει αυτή την ξυνίλα στο φρύδι, την ψυχολογία-ψιλοβαριέμαι και την αμετανόητη θέλησή της να ζήσει έναν έρωτα όλο τρέλα, σα να 'ναι η τελευταία της φορά. Ο δούκας θέλει σερνικό παιδί, αυτή γεννοβολάει το ένα κοριτσάκι μετά το άλλο, ο δούκας βρίσκει γκόμενα την οποία και σπιτώνει, η γκόμενα γίνεται φίλη της Κίρα, η γκόμενα την πέφτει στην Κίρα, η Κίρα την πέφτει σε νεαρό, ο δούκας την πέφτει στον ύπνο και πάει λέγοντας. Γιατί να με νοιάζουν τα γκομενικά του κάθε δυστυχισμένου ζευγαριού αριστοκρατών δεν έχω καταλάβει.

Πάντως η Κίρα νομίζω και βιτάμ να θέλει να πάρει από το μπακάλικο στην αληθινή της ζωή, με το φουρό θα κατέβει.

Βαθμός: 2/10 (δεν θα πεθάνουμε ποτέ, κουφάλα υποκόμη)

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Κάνε μου λιγάκι τσίου.

Πιγκουίνος

Ιστολόγια υπάρχουν πολλά. Πτηνολόγιο όμως, ένα!

Life-Style

Popular Posts