Σάββατο, 14 Μαρτίου 2009

Who watches the watchmen?

Fuck the critics, go see that movie.

Κανονικά, αυτό ακριβώς θα σου έλεγα. Αλλά παρότι βγήκα από το σινεμά πυροβολημένος από το χορταστικό τρίωρο γουάου, είναι μία από εκείνες τις περιπτώσεις που αν σου το προτείνω και μετά έρθεις έξαλλος να μου ζητήσεις τα ρέστα, βαριέμαι θανατερά να κάτσω να σου αιτιολογήσω το γιατί μου άρεσε.

Διόρθωση: το γιατί το λάτρεψα.

Διότι το Watchmen είναι ταινιάρα. Με ακούς; Ται-νι-ά-ρα. Και μπορεί να το θάβει κάθε κριτικός επί της γης που δεν ξεύρει παρά να εγκωμιάζει τα κατά καιρούς χασμουρητά του, αλλά τα social media (call me imdb) τού επιφύλαξαν ήδη μία θέση στις καλύτερες 250 ταινίες όλων των εποχών.

Μαγκιά; Όσο δεν παίρνει.

Γιατί είναι μπερδεμένο, βίαιο, γιομάτο χαωτικές ιδέες, πολυπρόσωπο, σκοτεινό, αντισυμβατικό, κάμει άπειρα μπροσπίσω. Είναι σα να σου λέει, φίλε μίσησέ με. Αντιεμπορικό και καραεμπορικό μαζί. Αισθητική εμπειρία, γουρλωτικά εφφέ, Bob Dylan και Jimi Hendrix μαζί. Πώς γίνονται αυτά γαμώτο;

Ναι, έχει σούπερντουντς με λάτεξ κοστούμια (και τουλάχιστον έναν, χωρίς) και σούπερτσικς που κυκλοφορούν με τα κομπινεζόν. Ναι, όλοι τους θέλουν να σώσουν τον κόσμο. Ναι, έχουν υπερφυσικές δυνάμεις. Αλλά αν αφήσεις τις παρωπίδες στο σπίτι, μπορεί και να τους ακούσεις να φιλοσοφούν.

-What happened to the American dream?
-It came true. You're lookin' at it.

Βαθμός: 10 (μην πας να το δεις -βάζω καρασπάνια δεκάρι σε ταινία και θες να μου πεις ότι δεν προβληματίζεσαι;)

3 σχόλια :

  1. AE (antidrastic-element)16 Μαρ 2009, 3:13:00 π.μ.

    Tha PAO kai tha sou PO! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να την ακους την Υβέτ!

    (εντάξει το ότι βρέθηκε κάποιος άλλος να του αρέσει η ταινία είναι αρκετά παρήγορο για την κατάστασή μου -φοβούμαι όχι πολύ παρήγορο για τη δικιά του)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Κάνε μου λιγάκι τσίου.

Πιγκουίνος

Ιστολόγια υπάρχουν πολλά. Πτηνολόγιο όμως, ένα!

Life-Style

Popular Posts