Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου 2009

Όλος ο Οκτώβρης σε ένα σι-πι (compact post)

Κάθε φτηνόπωρο αρχίζω τη σεζόν με τις καλύτερες των προθέσεων: θα πηγαίνω στο gym τέσσερις φορές την εβδομάδα (γιατί τρεις είναι τόσο beneath me), θα δουλεύω έξτρα ώρες για να μαζέψω περισσότερα τυράκια, θα γράφω στο πτηνό κάθε μέρα τα νέα μου, θα διαβάσω ένα ζίλιον βιβλία που δεν πρόλαβα να τελειώσω το καλοκαίρι, θα πάω σε πχιοτικές συναυλίες και ακαταβαλίστικες πολιτιστικές εκδηλώσεις, θα σαρώσω τους σινεμάδες και τα θέατρα, θα βλέπω όλες τις αμερικάνικες σειρές που παρακολουθώ (θα ξεκινήσω και μερικές καινούργιες για να μη σκουριάσω τα τηλεριφλέξ μου), θα ταξιδέψω στα εξωτερικά, θα τελειώσω κάποιο από τα άπειρα συγγραφικά projects μου που είναι στη μέση και αν προλάβω θα πάω και στη ΝΑΣΑ να μπω στο πρόγραμμα Απόλλων.

Μετά έρχεται ο Οκτώβρης και συνειδητοποιώ ότι (α) η ημέρα όντως αποτελείται από εικοσιτέσσερις ώρες -τις μέτρησα, (β) το gym είναι πράγματι απαραίτητο για να σηκώσω το φάιλοφάξ μου που ζυγίζει όσο και το ψυγείο, (γ) δεν είχα υπολογίσει στον αρχικό προγραμματισμό ότι κάποιος πρέπει επίσης να σιδερώνει, να πλένει, να μεγειρεύει, να καθαρίζει, να πηγαίνει τα σκοπίδια στους τρεις διαφορετικούς κάδους γαμώ-το-κερατό-μου. Που σημαίνει ότι μπήκαμε σε περίοδο περικοπών και διάψευσης των προεκλόγικών δηλώσεων. Κάτι σα να βάζεις τον Αλμούνια στη ζωή σου.

Ναι, προσπαθώ να σου δικαιολογηθώ γιατί χάθηκα τόσον καιρό και είσαι στα πρόθυρα να με δημοσιεύσεις στα γάλατα -αμπερ αλερτ: πτηνό αγνοείται.

Και εντάξει, μπορεί να μην έκαμα μέσα στον Οκτώβρη πολλά πράματα που να θέλεις να σου πω, αλλά ένα καλλιτεχνικό τοπ-φάιβ στο έχω σκαρώσει να πάρεις μία ιδέα. Θα αρχίσω αντίστροφα για να έχεις αγωνία και να ιδρώσεις.

Θέση Νούμερο Πέντε: Είδα τη Μου-φα Βέ-φα

Σου αρέ, μου αρέ, δεδομένο. Η Μέριλ Στριπ είναι σούπερ καλή και στα δραματικά της και στα κωμικά της και στα μουσικοχορευτικά της και στα κοινωνικοαισθηματικά της. Ας μη γελιόμαστε: και το Μπάτμαν να έπαιζε, σούπερ καλή θα ήταν. Όμως μία ταινία πέραν των ερμηνειών, πρέπει να έχει στόρι που να αξίζει να ειπωθεί. Και σόρυ δηλαδή, αλλά το Julie & Julia ήταν μπόρινγκ. Η Μέριλ Στριπ παίζει την ξενερουά μη-μου-άπτου αμερικάνα θείτσα μιλώντας σαν φραγκόκοτα και βγάζοντας μικρές κραυγές αγωνίας όταν μαρινάρει το κοτόπουλο, αλλά αυτό δεν στάθηκε ικανό να με κρατήσει ξύπνιο για εκατόν εισοσιτρία λεπτά ταινίας. Επειδής τόλμησα να θεωρήσω υπερβολικό τον τρόπο που έπαιζε (φτου-σου βλάσφημε θεατή), έψαξα στο youtube να βρω την αληθινή σουπερσταρ μαγείρισσα Julia Child την οποία υποδειόταν το Μεριλάκι και γουάου (ρισπέκτ ξανά στη Μέριλ και ταπεινοσυγνώμη) την κάνει ίδια όμως! Αλλά ως εκεί! Ένα ρεπορτάζ-ξενάγηση στη βίλα της Βέφας το αντέχεις, μία ταινία για τη συναρπαστική της ζωή μπορεί και να σε σκοτώσει. Και δεν ξεύρω για σένα αλλά όλη αυτή η μαγειρική που μας πυροβολεί καθημερινά, εμένα μου έχει προκαλέσει μία σοβαρή απώθηση στο φαγητό -που θα το πεις καλό, δεδομένου ότι δεν πάω και gym (βλ.παραπάνω).

Θέση Νούμερο Τέσσερα: Υποστήριξα το μουσειάκι της γειτονιάς

Όταν ένα μουσείο κάνει την ίδια ακριβώς έκθεση με διαφορετικούς τίτλους επί πέντε χρόνια και εσύ πηγαίνεις κάθε φορά απλώς για να διαπιστώσεις ότι αυτά τα σκίτσα τα έχεις ξαναδεί, θα το πεις μεγάλη επιτυχία του μουσείου και μεγάλη ανοχή εκ μέρους σου. Το Μουσείο Ηρακλειδών τον Έσερ τον έχει κάνει Θεό και ναι, το εννοώ με την παθιάρικη εκδοχή της Κατερίνας της Στανίση: τόσες αλλεπάλληλες αφιερωματικές εκθέσεις, ούτε ο ίδιος δεν θα ήλπιζε ότι θα του γίνουνε στο μακρινό Γκρίχελαντ. Παρόλ'αυτά εσύ πηγαίνεις διότι αφενός δεν έχεις βαρεθεί να διαπιστώνεις πόσο προχώ ήταν αυτό το τυπάκι ο Έσερ και αφετέρου τρομάζεις με την ιδέα του τι θα έκαμε αν είχε φωτοσοπ στην εποχή του (scary thought!). Πάρε μάτι και βγάλε άκρη. Αν μπορείς.

Θέση Νούμερο Τρία: Πήγα και στ'Αρχαιολογικό (όχι για να μη λες ότι δεν είμαι mainstream)

Τον τίτλο της έκθεσης "Γυναίκα στην Αρχαιότητα" τον βρήκα πιασάρικο, εξού και απεφάσισα να την επισκεφθώ σε ένα από εκείνα τα κυριακάτικα πρωινά που θέλεις να κάμεις μία βόλτα στην πόλη, να επισκεφθείς κάνα μουσείο και να καταλήξεις να πίνεις τον καπουτσίνο σου μασουλώντας ένα κούκι με γέμιση πραλίνα. Έλα που πήγα πρωί και έφυγα μεσημέρι. Η έκθεση σπουδαία δεν ήταν και στην πραγματικότητα δεν έκατσα εκεί παρά μισή ωρίτσα. Αλλά χώθηκα σε διάφορες άλλες αίθουσες του Μουσείου και γουργούρισα από χαρά βλέποντας ότι η παλιακή, σίξτις αισθητική των χώρων έχει λουστραριστεί και γίναμε Ευρώπες. Ειδικά στον επάνω όροφο, έχει πέσει θεαματικό λίφτινγκ και αισθάνεσαι επιτέλους άνθρωπας ο επισκέπτης! Φυσικά στο σοπ έχει ακόμα τα προϊόντα Αθήνα 2004 αλλά ούτε έναν κατάλογο για το Μουσείο καθαυτό. Πώς γίνεται αυτό γαμώτι μου;

Θέση Νούμερο Δύο: Αλμοδοβαρίστηκα και φέτος

Και θυμήθηκα γουατ σίνεμα ιζ. Να φανταστείς ότι δεν είναι από τις καλύτερές του ταινίες, δεν σου θυμίζει τον Πέδρο που ξεύρεις, δεν έχει (πολύ) σεξάκι και σασπένς, αλλά και πάλι οι "Ραγισμένες Καρδιές" είναι άνετα η καλύτερη ταινία που είδα φέτος. Κινηματογραφική ρε φίλε! Ταινία που δεν γουστάρεις να την κατεβάσεις από το νετ, ταινία που δεν θα στηθείς να την δεις το ποτέ στην τηλεόραση. Με μυθιστορηματικό στόρι που στριφογυρίζει τις ζωές των πρωταγωνιστών. Με ακραία δραματικούς χαρακτήρες που δεν σε φλομώνουν στην κλάψα. Με πάθος για τη στιγμή που συναντιόνται, που φιλιούνται, που αποκαλύπτονται, που πεθαίνουν. Ωραία πράματα, λέμε. Γιομάτα.

Θέση Νούμερο Ένα: Τραγούδησα στη Βροχή

Επειδής και που να τρέχεις τώρα με τέτοιον καιρό στο Γουεστ Έντ και στο Μπρόντγουεϊ, όταν έρχονται αυτά να σε δουν, την ευκαιρία την αρπάζεις. Θα μου πεις έχει ανοίξει ο ουρανός τις τελευταίες μέρες, μπορείς ανά πάσα στιγμή να τραγουδήσεις στη βροχή και τζαμπαντάν. Αλλά επειδής την κλακέτα προτιμάς να την αφήσεις στους ειδικούς, πηγαίνεις να χειροκροτήσεις τον Tim Flaven που μπορεί να πλατσουρίζει επί σκηνής πολύ πιο χαριτωμένα από ό,τι εσύ στην Πανεπιστημίου (εξακριβωμένο). Και επιτέλους, σταμάτα να ξινίζεις τα μούτρα σου με το που ακους τη λέξη "μιούζικαλ": θέαμα βλέπεις, δεν σου περνάνε βδέλες.

9 σχόλια :

 1. ...nice...meryl > super...pedro > very good...mouseia > ok...na pas na deis to "moon" > poly kalh.

  ...have a nice day.

  pavlology > is no more.
  the art of p > is on! :)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Από πολιτισμό κονομήθηκες παλιόπουλο, αλλά την Πόπη (Κρουθ) δεν την πάω ούτε με σφαίρες, σόρι!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. @π, θα πάω να δω το moon -αν δεν μ'αρέσει θα σε χρεώσω τα 12 ευρώ (θα πάω σε αίθουσα Gold Class: δεν κάνω εγώ τσιγκουνιές με τα δικά σου τα λεφτά!)

  @An-Lu, το Ποπάκι δεν είναι όσο κακό νομίζουμε όλοι. Δώστου μία ευκαιρία, έρχονται χριστούγεννα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. xexe...vevaios na pas se gold class...mono 20 evroudakia 8elei nomizw...kai egw eimai ftwxos phga sto aabora xaxaxa...:ppp

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Την ξανθιά φίλη σου γιατί δεν την παίρνεις μαζί σε όλα αυτά;
  Πάω κάπου να κλάψω... ήρθα στην Αθήνα και μ'έχει φάει η προπόνηση, ούτε μια πολιτισμική βόλτα δεν είχα φέτος...σνιφ...
  Η Μέρυλ είναι φοβερή, πότε βγαίνει το Μπάτμαν; χι χι

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Αγαπημένη Siganopapadia, ειδικά για σένα βρε, έχω προτάσεις που θα συνταράξουνε τα μέσα σου: τώρα που μου έδωσες το οκ, σου'χω αφιέρωμα στο σινεμά της Μαλαισίας, μουσικά σύνολα δωματίου από την Ισλανδία, ποιητική βραδιά με το Λάσκο και τόσα άλλα.

  Α, το μπάτμαν επίσης θα το δούμε μαζί. (για να το κάνει πιο τσάλεντζινγκ, η Μέρυλ δεν θα παίξει απλώς το batman, αλλά το barman batman)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Μόνο σε DVD των τριών μανάτ από το Hong-Kong (το μαγαζί ντε!)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Πουλερικό ιζ μπακ! Μας έλλειψες! :)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. http://tasnona.la2host.ru/lindi_04-09-2008.htm corners framing bankruptcy http://tasnona.la2host.ru/pagesto_106.htm suge knight bankruptcy sale assets http://dropenpa.la2host.ru/34-gerosio.html aig bankruptcy http://tasnona.la2host.ru/pagesto_21.htm did phillips electronics file bankruptcy http://dropenpa.la2host.ru/12-2008.html bankruptcy news http://lauknowhet.la2host.ru/lindi_24-03-2009.htm bankruptcy michigan http://lauknowhet.la2host.ru/68-gerosio.html bankruptcy in florida http://infritac.la2host.ru/lindi_26-11-2008.htm do it yourself bankruptcy http://lauknowhet.la2host.ru/buldozer-dt.htm armstrong world industries bankruptcy
  http://netpnichen.la2host.ru/72-gerosio.html us bankruptcy laws http://infritac.la2host.ru/pagesto_236.html filing bankruptcy in california http://netpnichen.la2host.ru/igrushka-betonomeshalka.html bankruptcy ca

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Κάνε μου λιγάκι τσίου.

Πιγκουίνος

Ιστολόγια υπάρχουν πολλά. Πτηνολόγιο όμως, ένα!

Life-Style

Popular Posts