Πέμπτη, 19 Μαΐου 2011

Άγρια Ζωή στην Αθήνα

Εχθές το βράδυ εκεί που περιπατούσα στη Στοά Σπυρομίλιου (στο Άττικα του Συντάγματος, ντε!) ένιωσα να με κοιτάζουν δύο κατάμαυρα μάτια. Επειδής πολλά συμβαίνουν τελευταία στο κέντρο και δεν εκπλήσσεσαι πια, που να σου εμφανιστεί μπροστά σου ο Φρέντι Κρούγκερ ή το Γέτι των Ιμαλαϊων, σκάναρα με την άκρη του ματιού μου για να αξιολογήσω το μέγεθος της απειλής. Με μεγάλη μου έκπληξη συνειδητοποίησα ότι ήταν ένας Χρυσός Πίθηκος της Κίνας που μη-χειρότερα μασούλαγε ένα φύλλο. Παραδίπλα του ένας μαύρος λαδοσκάθαρος ανέμιζε τις κεραίες του, γαντζωμένος από ένα κλαδάκι και ακόμα πιο πέρα ένας προβληματισμένος μπαμπουίνος βάσταγε ένα νεκρό τρυγόνι.

Όχι δεν με πείραξε το νέφος, ούτε εισέπνευσα πολλά δακρυγόνα. Απλώς βρέθηκα να περιπλανιέμαι σε μία υπέροχη έκθεση με φωτογραφίες από την άγρια φύση, η οποία έχει στηθεί τις τελευταίες ημέρες εκεί κατόπιν πρωτοβουλίας των Εκδόσεων Πολάρις και της Τράπεζας Πειραιώς. Όπου μπορείς να θαυμάσεις ένα σκασμό ζώα σε μοναδικά ενσταντανέ και με ένα υπέροχο στήσιμο που μοιάζει με συστάδα δένδρων!

Χαζεύοντας μία βαριεστημένη κουκουβάγια, ένα τσούρμο ζωχαδιασμένους βούβαλους και κάτι τσίχλες (όχι τις μπιγκ μπάμπολ, τις άλλες που πετάνε), σκέφθηκα με μία ικανοποίηση ότι για δες που ο τίτλος "Άγρια Ζωή στην Αθήνα" μπορεί να έχει και καλές αναγνώσεις. Και μου άρεσε τόσο αυτή η σκέψη που είπα να στην πω.

4 σχόλια :

 1. Επιτέλους, να κάτι ωραίο που σατυρίζει τον αυξανόμενο φόβο για ..τον πλησίον μας..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. χμ, κάθε μέρα περνάω από εκεί καιρός να μπώ και μέσα :)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. @Marina, μη φοβού τον μπαμπουίνο! (ούτε τον πιγκουίνο)

  @mahler76, να περάσεις και να σταματήσεις και στο ωραιότατο μαγαζάκι της Πειραιώς που έχει είδη τέχνης και μεμοραμπίλια από διάφορες εκθέσεις που έχει κατά καιρούς στηρίξει η τράπεζα, να κάμεις τις αγορές σου για να δωρίσεις στο παρεάκι!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. α μα είναι όντως υπέροχη έκθεση

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Κάνε μου λιγάκι τσίου.

Πιγκουίνος

Ιστολόγια υπάρχουν πολλά. Πτηνολόγιο όμως, ένα!

Life-Style

Popular Posts