Δευτέρα, 29 Αυγούστου 2011

Πρέπει να διδάσκεται η εξελικτική θεωρία στα σχολεία;Υποψήφιες για τον τίτλο Miss America απαντούν. Και έρχεσαι κι αμφισβητείς κι εσύ την εξελικτική θεωρία. Μήπως όντως ο Θεός δημιούργησε τις αμερικάνες, ανακατεύοντας αυγά στο μπλέντερ; Μήπως εντέλει ο πίθηκος δεν είναι προηγούμενο αλλά επόμενο στάδιο στην εξελικτική αλυσίδα; Και τελοσπάντων, μήπως ο Αδάμ ήταν από το Όρεγκον;

Πάντως πραγματικά: όσες απάντησαν ότι δεν πιστεύουν στην εξελικτική θεωρία ή ότι είναι "ανοιχτές" σε άλλες θεωρίες, προτείνω να αποφύγουν να δουν τον Πλανήτη των Πιθήκων. Θα μπερδευτούν πολύ.

5 σχόλια :

 1. Είναι προφανές ότι ως προσόν απαιτείται οπωσδήποτε διδακτορικό στη βιολογία (σε ορισμένες μάλιστα περιπτώσεις και στην αγγλική φιλολογία).

  Και κάτι ακόμα: ο θεσμός λέγεται MissUsa. Αναμενομένη η ανοησία, αφού στα αγγλικά το "miss" ως πρώτο συνθετικό δείχνει το λάθος (π.χ. misspell, misstep, misspeak).

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Γίνεται ο χαμός στην Αμερική με το ποια σχολεία διδάσκουν αυτό το μάθημα και ποια τον "Ευφυή σχεδιασμό" (sic) που λανσάρισε ο Μπους.Υπάρχουν γονείς σε πολιτείες, πλην του Νότου που δε διδάσκεται, που δε στέλνουν τα παιδιά τους σχολείο και τα διδάσκουν αυτοί για να μη διδαχθούν αυτό το μάθημα.


  Μη νομίζεις πως εδώ αποτελούμε φωτεινό παράδειγμα. Στη βιολογία της Γ΄Γυμνασίου στο τέλος του βιβλίου το οποίο σπανίως τελειώνουν βρίσκεται το κεφάλαιο αυτό.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Η Miss Arkansas πάντως διατείνεται ότι δεν έχει διδαχθεί την εξελικτική θεωρία στο σχολείο: ή που πραγματικά δεν πάτησε στα μαθήματα το παλιοκόριτσο ή που πρέπει να στείλουμε τη Διαμαντοπούλου για μία εκπαιδευτική μεταρρύθμιση στις ΗΠΑ.

  Πάντως εγώ ομολογώ ότι εκείνη που με έχει συνεπάρει είναι η Miss Alaska που ευθαρσώς δηλώνει ότι δεν πιστεύει στο evolution. Επίσης μπορεί να πάψει να πιστεύει στη βαρύτητα για να την αμολήσουμε επιτέλους σε τροχιά γύρω από τη γη. Σουρεαλισμός.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. δεν ξερω αν είναι για γέλια ή για κλαμματα, αλλά από την άλλη δεν νομίζω ότι οι δικές μας φιναλίστ ειναι πολύ πιο υψηλου επιπέδου.

  Στην τελική, όμως, δεν με πειράζει που οι έξυπνες ΚΑΙ όμορφες δεν ασχολουνται με τα καλλιστεία.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Κάνε μου λιγάκι τσίου.

Πιγκουίνος

Ιστολόγια υπάρχουν πολλά. Πτηνολόγιο όμως, ένα!

Life-Style

Popular Posts