Τετάρτη, 31 Αυγούστου 2011

Να πω (επιτέλους) καλό χειμώνα;

Βασιλικές διακοπές δεν κάμει μόνο ο Πρίγκιπας Γουίλιαμ με το στεφάνι του. Αλλά και κάποια φαγάδικα κοντά στο Σύνταγμα.

Θυμησέ μου εσύ πότε πήρες τελευταία φορά τέσσερις συνεχόμενες εβδομάδες άδεια;

9 σχόλια :

 1. 4 βδομάδες άνευ αποδοχών λόγω κρίσης...μακριά από εμάς.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Την τελευταία φορά που πήγα στον κουρέα μου, μου εξομολογήθηκε ότι είναι πνιγμένος στα χρέη και ότι αποφάσισε να κλείσει μόνο για 1-2 μέρες μέσα στον Αύγουστο. Θεώρησα εύλογο το ερώτημα "μα καλά, είχες δουλειά τον Αύγουστο ή βάραγες μύγες;". Όχι μόνο είχε δουλειά, αλλά μου είπε ότι κινήθηκε περισσότερο το μαγαζί απ'ό,τι τον Ιούλιο (προφανώς γιατί είχε μειωθεί ο ανταγωνισμός καθώς οι λοιποί ήταν κλειστοί).

  My point? Ο σωστός επιχειρηματίας / επαγγελματίας την κυνηγάει τη δουλειά του και εν μέσω κρίσης. Στο Σύνταγμα υπήρχαν κάποιοι τουρίστες τον Αύγουστο που ελλείψει άλλων επιλογών, κάθονταν στα McDonald's για να φάνε. Αυτό εγώ το λέω χαμένη ευκαιρία.

  Ας μην κλαίει από Δευτέρας ο μαυρισμένος επιχειρηματίας ότι δεν κάνει τζίρο...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. μωρέ με τα ενοίκια που θα πληρώνει ο συγκεκριμένος λες να βγαίνει?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ένας λόγος παραπάνω να μην κατεβάζει ρολά επί ένα μήνα. Το ενοίκιο τρέχει και θα μπορούσε να κυνηγήσει τη δουλειά -ας πούμε εγώ βρέθηκα εκεί την προηγούμενη εβδομάδα με σκοπό να φάω στη συγκεκριμένη ταβέρνα. Και αφού δεν βρήκα απολύτως τίποτα ανοιχτό πέραν των McDonald's, σηκώθηκα και έφυγα από το κέντρο.

  Και το επισημαίνω, γιατί βρέθηκα προσφάτως στην Τουρκία όπου όλα ήταν ανοιχτά και συνέχεια. Δεν υποτιμώ την κρίση, αλλά το τζίρο τον δημιουργείς κιόλας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. κοίτα, δεν λέω πως δεν υπάρχουν και περιπτώσεις κακής επιχειρηματικότητας, αλλά δεν ξέρω γενικά τι έξοδα μπορεί να έχει πέρα από ενοίκια και αν χάφτοντας μύγες δεν θα έμπαινε μέσα τελικά. Δυστυχώς όλα αυτά είναι απλά πρελούδιο λουκέτου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Ας μην τα ρίχνουμε πάντως όλα στην κρίση, στη μοίρα και το κακό το ριζικό μας. Έχουμε και εμείς υπαιτιότητα σε προσωπικό επίπεδο με τις επιλογές και τον τρόπο που έχουμε συνηθίσει να δουλεύουμε (ή να μην δουλεύουμε).

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. α καλά δεν θα διαφωνήσω. Άλλωστε η κρίση δεν ήρθε από το διάστημα εμείς την δημιουργήσαμε. Ή μάλλον δημιουργήθηκε ως καρκίνωμα όταν βρήκε πρόσφορο έδαφος.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Nα πω γι αυτούς που έρχονται να ρυθμίσουν τα δάνειά τους μαυρισμένοι κι ολόφρεσκοι, ή λες να είναι από τις διακοπές στο χωριό του βουνού και του λόγου;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Μπορεί ο συγκεκριμένος να διώχνει τους υπαλλήλους τον Αύγουστο (διότι τους έχει αδήλωτους παρανόμως και όλα είναι στο μιλητό) και να γλιτώνει έξοδα.
  Όπως και να το δει κανείς, χάλια κατάσταση.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Κάνε μου λιγάκι τσίου.

Πιγκουίνος

Ιστολόγια υπάρχουν πολλά. Πτηνολόγιο όμως, ένα!

Life-Style

Popular Posts