Πέμπτη, 1 Σεπτεμβρίου 2011

Ένα καινούργιο σύμπαν (σε 52 τεύχη)

Εψές -και δεν ξεύρω αν το πήρες πρέφα δηλαδή- μηδενίστηκε ολάκερο το σύμπαν. Αλλά μη σκιάζεσαι και μη σπεύδεις στου Σκλαβενίτη για κούτες νουνού και χαρτιά υγείας: δεν αναφέρομαι στο κανονικό το σύμπαν το ορίτζιναλ, αλλά στο υπερηρωικό σύμπαν της DC Comics. Δηλαδή της μιας από τις δύο μεγαλύτερες εκδοτικές εταιρίες στο χώρο των κόμικς (η άλλη είναι η Marvel ντε!), που διαχειρίζεται μεγάλες βεντέτες όπως ο Superman, ο Batman, η Wonder Woman, ο Flash και ο Green Lantern.

Η DC απεφάσισε να μηδενίσει το κοντέρ και να ξεκινήσει από την αρχή το στόρι σε όλα τα κόμικς που κυκλοφορεί, εξού και το Σεπτέμβριο λανσάρει το πρώτο τεύχος όχι μιας, ούτε δυο, αλλά 52 ολοκαίνουργιων σειρών με τους γνωστούς της υπερήρωες αναγεννημένους. Και γιατί όλα αυτά; Πρώτον, για να κάμει τζέρτζελο! Δεύτερον, γιατί ήθελε να προσελκύσει νέους αναγνώστες που μπορούν να ξεκινήσουν να διαβάζουν π.χ. τον ανανεωμένο Σούπερμαν από το ολοκαίνουργιο τεύχος 1. Και τρίτον, διότι με τις συχνά μπουρδουκλωμένες ιστορίες και τις εσωτερικές ασυνέπειες στα κόμικς της, είχε χαθεί τελείως η μπάλα και η εταιρία συνειδητοποίησε ότι η μόνη σοβαρή της επιλογή είναι ένα ωραιότατο reboot.

Η έναρξη έγινε λοιπόν εψές με το (όπως καταλαβαίνεις πολυαναμενόμενο από τους φανς) πρώτο τεύχος του θρυλικού Justice League of America (JLA), του κόμικ που συγκεντρώνει τους βασικούς ήρωες της DC σε μία ζούπερ ομάδα που κερνάει πολύ ξύλο. Το στόρι γράφει ο Geoff Johnes και τα σκίτσα φτιάχνει ο Jim Lee, που είναι και οι δύο πρώτα ονόματα στο παλκοσένικο. Παρά το τρελό προμόσιον, το τεύχος 1 είναι μάλλον κατώτερο των προσδοκιών (αρκετά σλόου και φλύαρο αν θέλεις τη γνώμη μου) αλλά τελοσπάντων σε αυτά τα πράματα πριν καταλήξεις σε συμπεράσματα, περιμένεις μερικά τεύχη για να δώκεις την ευκαιρία στον καλλιτέχνη να ξεδιπλώσει την ιστορία του.

Σε κάθε περίπτωση και επειδή τέτοια hypes το πτηνό δεν τα χάνει, έχει βάλει στόχο να δώκει ευκαιρίες και στις 52 νέες σειρές. Επικός στόχος; Μπορεί! Αλλά κοτζαμάν σύμπαν επανεκκίνησαν οι άνθρωποι, δεν τα περνάμε στο ντούκου τέτοια μάτερς!

Ακολουθεί τιζεράκι από το JLA#1, να πάρεις μάτι τα σκίτσα του Jim Lee, μπας και πας κι εσύ να τ'αγοράσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Κάνε μου λιγάκι τσίου.

Πιγκουίνος

Ιστολόγια υπάρχουν πολλά. Πτηνολόγιο όμως, ένα!

Life-Style

Popular Posts