Τρίτη, 1 Νοεμβρίου 2011

Ύψιστη ευθύνη όλων μας η εθνική επιβίωση


Ο πολιτικός αριβισμός και η τερατώδης απερισκεψία της κυβέρνησης οδηγεί τη χώρα στην απόλυτη εκτροπή, προκηρύσσοντας ένα άκαιρο δημοψήφισμα. Θολωμένος από τα χαστούκια της λιτότητας και υπό το φάσμα της ατομικής του οικονομικής καταστροφής, ο πολίτης καλείται να λάβει ιστορικές αποφάσεις για το μέλλον της χώρας. Ευάλωτος σε λαϊκιστικές σειρήνες και χολωμένος από τα όσα συμβαίνουν στην οικονομική, την κοινωνική και την πολιτική σφαίρα, ο πολίτης είναι απόλυτα βέβαιο ότι θα σκεφθεί πρωτίστως συναισθηματικά και θα τοποθετηθεί με οδηγό το θυμικό του. Μην κατανοώντας το διακύβευμα, θα καταψηφίσει την όποια συμφωνία και το όποιο μνημόνιο, ως ένδειξη προσωπικής αντίστασης και αγανάκτησης.

Ο Πρωθυπουργός με προσωπική του πλέον ευθύνη, οδηγεί τη χώρα συνειδητά σε ένα πολιτικό ναρκοπέδιο. Όπου όλες οι επιλογές είναι ναρκοθετημένες και εθνικά επικίνδυνες. Δημιουργεί συνθήκες πολιτικής πόλωσης. Επιχειρεί να θέσει έναν πολιτικό εκβιασμό. Υπονομεύει την κοινωνική συνοχή. Φέρνει εγγύτερα τη χρεοκοπία και τα όσα αυτή συνεπάγεται σε ατομικό και εθνικό επίπεδο. Ακυρώνει στην πράξη το ευρωπαϊκό σχέδιο κουρέματος του χρέους που ο ίδιος υποτίθεται ότι υποστηρίζει και -ακόμα χειρότερα- θέτει σε κίνδυνο τη συμμετοχή της Ελλάδας στο ευρώ.

Η κυβέρνηση τοποθετεί στο χέρι του απεγνωσμένου πολίτη το πιστόλι για να αυτοκτονήσει. Ύψιστη ευθύνη όλων μας είναι η εθνική επιβίωση.

Η ελληνική κοινωνία οφείλει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να σκεφθεί όσο πιο ψύχραιμα και ορθολογικά μπορεί. Και οι πολιτειακοί θεσμοί οφείλουν να διευκολύνουν το λαό, προσφέροντάς του τουλάχιστον τούτο: προσφυγή στις κάλπες.

2 σχόλια :

  1. Ο κατατρομαγμένος απο τη πολιτική αβεβαιότητα της χώρας πολίτης, θα καταψηφίσει το δημοψήφισμα. Μετά με μεγάλη του χαρά, θα ξαπλώσει στο πανάκριβο φέρετρό του (δια χειρός Σαρίδη - τόχε εξασφαλίσει απο τότε που ζούσε), θα κλείσει τα μάτια και θα περιμένει να τον πάρει ο θάνατος..Τουλάχιστον εκεί θα ησυχάσει.

    Μα καθόλου μυαλό δεν έχει ο ΓΑΠ; Τι μλκίες κάνει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @Marina, όπως ακριβώς τα λες. Καθόλου μυαλό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Κάνε μου λιγάκι τσίου.

Πιγκουίνος

Ιστολόγια υπάρχουν πολλά. Πτηνολόγιο όμως, ένα!

Life-Style

Popular Posts