Παρασκευή, 18 Μαΐου 2012

Eurovision 2012 - Μέρος Δεύτερο

Ιρλανδία


Άλλους η οικονομική κρίση τους χτυπάει στην τσέπη, άλλους τους βαράει στο κεφάλι. Τα διδυμάκια  Jedward από την Ιρλανδία επιστρέφουν για δεύτερη συνεχή χρονιά στο διαγωνισμό για να χοροπηδήσουν και να νιαουρίσουν. Με τις space στολές, την videogame αισθητική και το manga κούρεμα, το αποτέλεσμα δεν το στέλνεις σε διαγωνισμό τραγουδιού: το βγάζεις απευθείας σε έκδοση για Playstation. Αλήθεια, εκείνη την πατέντα που λέγεται Eurovision Junior, δεν την είχανε σκαρφιστεί για να απαλλαγούν από τέτοια ενοχλητικά trolls;

Ισλανδία


Εφέτος τα σκανδιναβικά τραγούδια είναι τα μόνα που actually ακούγονται. Το συγκεκριμένο πατάει στην επιτυχημένη συνταγή "ξανθιά σκανδιναβή με βιολί" κι αν αντιπαρέλθεις το χιόνι που θα φας στη μούρη, μπορεί και να το βρεις συμπαθητικό. Πολύ κουλ βιντεοκλιπ -και εννοώ παγωμένο!

Ισπανία


Όσο η Ισπανία επιμένει να στέλνει κλισέ παθιάρικα ερωτικά τραγούδια στη γλώσσα της, δεν θα βλέπει ούτε το δωδεκάρι της Πορτογαλίας. Χάθηκε ο κόσμος να στείλουν ένα τραγούδι στα αγγλικά να γελάσουμε με την προφορά τους; Άσε που η τραγουδιάρα Pastora Soler με αυτό το μακιγιάζ και αυτό το ύφος θα μπορούσε να παίξει το ζόμπι στο Walking Dead. Επίσης, σου έχω και ερώτημα: είναι το παστόρα, το θηλυκό του πάστορα; Κρίνοντας βέβαια από το δόντι, θα μπορούσε να είναι και το θηλυκό του κάστορα!

Ισραήλ


Στέλνεις που στέλνεις το Τσίρκο Μεντράνο να σε εκπροσωπήσει, δεν φροντίζεις τουλάχιστον να βάλεις καμία γκαμήλα να χορεύει κλακέτες ή κάναν ουρακοτάγκο να παίζει ντέφι; Ή έστω βρε παιδί μου, τη Ντάνα Ιντερνάσιοναλ ντυμένη στρουθοκάμηλο. Πάντως ειλικρινά και μετά από αυτή τη συμμετοχή, δεν έρχεσαι να δικαιώσεις την επιλογή της Σοφίας Σακοράφα να γίνει παλαιστίνια υπήκοος;

Ιταλία


Η Ιταλία για χρονια δεν συμμετείχε στο διαγωνισμό και όλοι την παρακαλάγανε να επιστρέψει. Τώρα που είναι ξανά κοντά μας, έχει αρχίσει ένα αντίστροφο κίνημα υπογραφών για να τη ξαναβγάλουμε να γλιτώσουμε. Εν προκειμένω, η Nina Zilli ερμηνεύει ένα άσμα από εκείνα που ξεκινάνε στα αγγλικά, σου μοστράρουν ένα ρεφρέν στα ιταλικά και καταλήγουν σε ένα μπουμ-μπουμ-μπουμ, λα-λα-λα. Εγώ θα την παραδεχόμουν την Ιταλία αν έστελνε ένα τραγούδι με τίτλο "Μπούνγκα Μπούνγκα".

Κροατία


Στην αρχή νόμιζα ότι πρόκειται για διαφήμιση σεντονιών και ειδών για το σπίτι. Όταν εντέλει συνειδητοποίησα ότι πρόκειται για τη συμμετοχή της Κροατίας, πολύ στεναχωρέθηκα γιατί χρειάζομαι μία παπλωματοθήκη και τίποτις πετσέτες μπάνιου για να ανανεώσω το νοικοκυριό μου. Το τραγούδι πάντως αναμένεται να αποσπάσει πολλούς βαθμούς, από γριες που θα παίρνουν το τηλέφωνο του televoting για να παραγγείλουν τα σεντόνια.

Κύπρος


Η μαρτυρική μεγαλόνησος ουχί μόνο βρήκε πετρέλαια, αλλά βάλθηκε να μας αλλάξει και τα πετρέλαια. Εξού και στέλνει τη Γλυκιά Ήβη Αδάμου (το "Γλυκιά" είναι κομμάτι του ονόματός της) να ζει το δικό της παραμύθι ωσάν Χιονάτη, με πριγκιπόπουλο, ξωτικά, δηλητηριασμένα μήλα και τριαλαρι τριαλαλώ. Είναι αυτό που λέμε "στον κόσμο της". Το τραγούδι λέγεται La La La Love, ώστε σε περίπτωση που η Γλυκιά Ήβη Αδάμου ξεχάσει κάνα στίχο, να τον αντικαταστήσει με ένα La La La -που δεν πα να το λαλαλήσει και όλο το άσμα, δεν θα σου κάμει διαφορά. Κάθε χρόνο πάντως εγώ ζω για τη στιγμή που η Ελλάδα δίνει το δωδεκάρι της στην Κύπρο και το κοινό γιουχάρει τον Κωστάλα!

Λετονία


Η λιθουνανή καλλιτέχνιδα Anmary αυτοθαυμάζεται με το τραγούδι "Beautiful Song" καθώς βαυκαλίζεται ότι την παίζουν τα ραδιόφωνα και την τραγουδάει όλος ο κόσμος. Άσε μας καλή μου, που έχουμε τα προβλήματά μας, θες να ασχολούμαστε και με την πάρτι σου.


Λευκορωσία


Say! Say the magic word: Sagapo, S.A.G.A.P.O.
Ο Ρακιντζής επιστρέφει ξανά και ξανά στο διαγωνισμό ως αναφορά, ως ενδυματολογική πρόταση, ως άσκηση ύφους. Άσχετη γενικότερη ερώτηση για τη χώρα: εκτός από το λευκό, η Ρωσία κυκλοφορεί και σε άλλα χρώματα; 

Λιθουανία


Έλεος, κι άλλη βαλτική χώρα; Θα έπρεπε να συμμετέχουν εκ περιτροπής! Τέλοσπάντων, το λιθουανικό τραγούδι λέγεται "Love is Blind". Ας πούμε πως σύμφωνοι, love is Blind. It's not deaf, man! Ο λιθουανός τραγουδιάρης Donny Montell για να δώσει έμφαση στα λεγόμενά του, ερμηνεύει το άσμα με δεμένα τα μάτια του. Οπότε αν φορέσεις κι εσύ ωτοασπίδες κατά τη διάρκειά του, δεν θα σε παρεξηγήσει κανείς. Που να του βάλουνε θε-μου μπροστά του σκαλιά, να τον-ε-δω να κουτρουβαλιάζεται να φχαριστηθώ.

Μάλτα


Ο Kurt Calleja το'χε απωθημένο από μικρός να συμμετάσχει στo διαγωνισμό. Όταν ρωτάγανε τα άλλα παιδάκια τι θέλουν να γίνουν όταν μεγαλώσουν, άλλο έλεγε γιατρός, άλλο έλεγε δικηγόρος, ο Kurt έλεγε τραγουδιστής στη Eurovision. Σήμερα το πρώτο παιδάκι είναι γιατρός, το δεύτερο είναι δικηγόρος και ο Kurt σύντομα θα είναι άνεργος. Πολύ κακός ο επαγγελματικός προσανατολισμός στα μαλτέζικα σχολεία!


Μαυροβούνιο


Το Έουρο-Νέουρο θα μπορούσε και να είναι ο νέος κομματικός ύμνος του Σύριζα. Ο μαυροβούνιος καλλιτέχνης ασκεί μία καυστική κριτική στο ιμπεριαλιστικό σύστημα του κεφαλαίου και των Μνημονίων και ιππεύοντας τον γαϊδαράκο κυρ Μένιο, προτείνει την επιστροφή στη στρούγκα. Εδώ στην Ελλάδα, τον υποστηρίζει ήδη το αντιμνημονιακό μπλοκ, ενώ μεγάλος του φαν δηλώνει και ο Γλέζος. Άσχετη γενικότερη ερώτηση για τη χώρα: εκτός από μαύρο, αυτό το βούνι κυκλοφορεί και σε άλλα χρώματα; Ρωτώ γιατί δεν μου πάει με τη Λευκορωσία μου.

Μολδαβία


Η βασική παρατήρηση είναι πως ο μολδαβός τραγουδιστής είναι φτυστός ο Edward Norton. Το τραγούδι δεν είναι πολύ ενοχλητικό (πράγμα σπάνιο για τη Μολδαβία) και παρά τον αχταρμά ποπ και gypsy αναφορών, σε κερδίζει με την ευχάριστη και αισιόδοξη διάθεσή του. Βεβαίως αν έχεις επισκεφθεί ποτέ τη Μολδαβία, καταλαβαίνεις ότι ο τραγουδιστής και οι φωνητικούδες κάτι καπνίζουν για να χαμογελάνε τόσο, διότι η χώρα δεν το δικαιολογεί το κέφι σε καμία περίπτωση. Αλλά φίλε, φτυστός ο Edward Norton λέμε! 

Νορβηγία


Ο νορβηγός Σαρμπέλ ξεσηκώνει τα απανταχού κορτσούδια με ένα dance κομμάτι που θα μπορούσε να πατάει και στην ελληνική συνταγή των τελευταίων χρόνων. Άνετα μπορείς να σκεφτείς π.χ. στη θέση του τον Ρουβά να χτυπιέται και να κάμει κωλοτούμπες επί σκηνής. Τώρα που το σκέφτομαι, μήπως να τους τον στέλναμε μπας και πάρουν κάνα πόντο παραπάνω και να ησυχάσει κι εμάς το κεφάλι μας;


Ολλανδία


Μικρή Ολλανδέζα, λαστ γίαρ. Φέτος, μικρή Ποκαχόντας! Το τραγούδι μοιάζει με κάντρι, η αμφίεση παραπέμπει στους Απάτσι, η συμμετοχή εκπροσωπεί την Ολλανδία και η καλλιτέχνιδα είναι τουρκάλα. Τρικυμία στην καρδιά μου έχεις φέρει φοβερή, σαν της θάλασσας το κύμα με χτυπάνε οι καημοί. Θα πάρει δωδεκάρια από το Αϊντάχο και την Οκλαχόμα. Επίσης θα πάρει Κεντάκι Φράιντ Τσίκεν. Για να το φάει όταν θα βλέπει από το σπίτι της, τον τελικό.

16 σχόλια :

 1. Πεθαίνω με την Ινδιάνα και τα φτερά, βέβαια αντιλαμβάνομαι ότι αυτό σε φρικάρει ως πτηνό που σέβεται το φτέρωμά του... αλλά τι πρωτότυπη ιδέα, ε;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Tώρα που το σκεφτομαι πρέπει και γω να ανανεώσω λιγάκι την γκαρνταρόμπα μου...
  Μπορώ να έχω το τρίτο σεντόνι αυτό με το βιολί? :-p


  Υ.Γ Παιδιά λυπάμαι που θα το πω αλλά της Κύπρου είναι πολύ καλύτερο από το δικό μας ΤΡΙΣΑΘΛΙΟ κιτς κομμάτι!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Πιγκουινάκι μου, θα σε διορθώσω δεν είναι φτυστός ο Edward Norton ΕΙΝΑΙ o Norton. Εγω ψηφίζω Μολδαβία γιατί είμαι φαν του E.Norton.
  twelve points to Moldavia!!!!!!!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. @tremens, η ινδιάνα είναι πολύ προχώ ως επιλογή για την Ολλανδία. Του χρόνου μπορούμε να στείλουμε κι εμείς τίποτις πιο world ethnic, όπως π.χ. θιβετιανούς μοναχούς να μουγκρίζουν (το τραγούδι θα λέγεται Nirvana, με αναφορά και στο γνωστό συγκρότημα) ή περουβιανούς παπούδες καβάλα στο λάμα.

  @ΛΙΑΚΑΔΑ, υποστηρίζουμε την Κύπρο και τη Γλυκιά Ήβη Αδάμου ανυπερθέτως! Όσο για τα σεντόνια, νομίζω εντέλει ότι όντως πωλούνται! Είναι μία ακόμη δαιμόνια τακτική telemarketing!

  @maria, o Edward Norton θα έπρεπε να κάμει μήνυση στο μολδαβό για καταχρηστική χρήση της φάτσας του! Χεχεχε!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Ινδιάνα επί σκηνής επιτρέπεται μόνο η Θεά CHER!!! ΤΕΛΟΣ!!! Ένα αμόνι ή έστω ένα πιάνω να πέσει πάνω στην μαντάμ με τα φτερά.

  Επίσης μετά από 2 αφιερώματα έχω να πώ πως μιλάμε για επικά χάλια. Μάλλον θα πάω σε καμιά ταβέρνα το βράδυ του τελικού.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Καλαμιά στον Κάμπο18 Μαΐ 2012, 2:57:00 μ.μ.

  ΄Ασχετο. Είναι το Ισραήλ ευρωπαϊκή χώρα; Ναι, όσο και το Αζερμπαϊτζάν!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. αν δω τα διδυμακια μου σαν τους Ιρλανδους.........τι μεγαλώνουμε οι δολιες μανες!!!!!!!!μου φαινεται φετος θα ριξω εναν ωραιοτατο υπνο τη νυχτα της Γιουροβιζιον..........

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Η Δικαίωση του γέρο-Πλεύρη. Για όλα φταίνε οι Εβραίοι!

  Δόξα και τιμή στους Μαυροβούνιους αδελφούς και συμμάχους, που μας δείχνουν τον δρόμο που πρέπει να πορευτούμε!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. αυτος ο μολδαβός ίδιος όμως ο έντουαρτ νόρτον ρε παιδί μου! και η μουσική ίδια του γκόραν μπρέγκοβιτς!

  κατά τα άλλα δεν έχουν τιποτα κλεμένο...

  όντως η μολδαβία είναι χώρα της κατάθλιψης. δε θες να πας πίστεψέ με.

  όλα περιφέρονται γύρω από τον πούσκιν.

  και φτώχιααααα, πως θα είμαστε εμείς σε δυο χρόνια; έτσι!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Η ανάρτηση αυτή είναι σπόιλερ. Ελπίζω οι λάιβ εμφανίσεις να είναι εξίσου υψηλού καλλιτεχνικού επιπέδου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Ο Σέρβος που είναι?

  Γιατί η Ευροβιζιόν έχει να μας πει κάτι από τότε που ξανά ήτο ο Σέρβος και η άλλη Σέρβα με το κοντό μαλλί και τις καραμου****ς δίπλα της?
  Μήπως-με μικρές εξαιρέσεις-πρέπει η διοργάνωση να αλλάξει θεσμικό πλαίσιο και όνομα,μετονομαζόμενη σε Σερβοβόζιον?

  Υπάρχουν τρελές τσιγγάνες?
  Και γιατί η τρελή της Μολδαβίας μοιάζει σε σημείο προσβολής με τον beloved Edward???


  Γιατί η διοργάνωση δεν αλλάζει μουσικό εισαγωγικό θέμα και δεν βάζει το αλήστου μνήμης "πιο χαμηλά/πιο χαμηλά/πιο χαμηλά"????

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Το νταχτριντα του Edward Norton εχει πλακα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. @mahler76, είδες που με τα ποστς μου, σου απελευθέρωσα εκείνο το βράδυ για έξοδο σε ταβέρνα; Να πιεις ένα κρασάκι στην υγειά μου!! Λολ!

  @Καλαμιά στον Κάμπο, εδώ έχουμε αρχίσει να αμφισβητούμε το αν η Ελλάδα είναι ευρωπαϊκή χώρα...

  @Nasia, για παν ενδεχόμενο, κλείδωσε το τζελ για τα μαλλιά σε κάνα συρτάρι!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. @polsemannen, ο μαυροβούνιος καλλιτέχνης έχει ήδη κληθεί στο επόμενο φεστιβάλ νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ.


  @Κωνσταντίνε Καντακουζηνέ, δεν είναι απλώς σπόιλερ. Είναι προειδοποίηση!

  @7Demons, δυστυχώς για εσάς (και για μένα) ακολουθεί και τρίτο μέρος με τα υπόλοιπα τραγούδια, οπότε θα απολαύσεις και τον αγαπημένο Σέρβο. Η υπενθύμιση για τη Σέρβα με το κοντό μαλλί και τις καραμου*****ς δίπλα της, μου έφερε δάκρυα στα μάτια. Και όχι, δεν ήταν από συγκίνηση.

  @An-Lu, αν ήσουν όμως ο ίδιος ο Edward δεν θα το έβρισκες καθόλου μα καθόλου αστείο!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. Μην το λες! Μπορει και να το εβρισκα! Ειμαι μυστηριο ψαρι εγω!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 16. Μην το λες! Μπορει και να το εβρισκα! Ειμαι μυστηριο ψαρι εγω!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Κάνε μου λιγάκι τσίου.

Πιγκουίνος

Ιστολόγια υπάρχουν πολλά. Πτηνολόγιο όμως, ένα!

Life-Style

Popular Posts