Τετάρτη, 19 Απριλίου 2017

Εξ αφορμής: Country road


Μη με ρωτάς τα πώς και τα γιατί βρέθηκα να περιπλανιέμαι έξω από τα Οινόφυτα. Ας πούμε πως με έβγαλε ο δρόμος. Κι είναι αλήθεια πως το μέρος ετούτο δεν αποτελεί προορισμό, αλλά μόνον πέρασμα για τους περισσότερους -από την Εθνική Οδό, χαίρεται κι αντίο σας.Όλη ετούτη η περιοχή της κοιλάδας του Ασωπού, από τα Οινόφυτα και την Αυλώνα ως την Τανάγρα και τη Ριτσώνα, παρότι βρίσκεται δίπλα στην Αθήνα, σου δίνει την αίσθηση παραμεθορίου και δυσμενούς μετάθεσης.Την αίσθηση της μετάβασης από την ύπαρξη στην ανυπαρξία, από το κάτι στο τίποτα. Λες και δεν ενώνονται η Βοιωτία με την Αττική, αλλά χωρίζονται. Σχώρνα-με, φταίει ο ανοιξιάτικος καιρός με τις ανατροπές του και μ'έπιασε ο οίστρος. Μια ζεσταίνει, μια ποτίζει, απόφαση τελεσίδικη δεν φαίνεται να παίρνει.Καθώς τριγύρναγα με τ'αμάξι στους αγροτικούς δρόμους και με μόνη παρέα κάποια δύστυχα σκυλιά που μου γαβγίζανε μέσα από τις μάντρες και τα θερμοκήπια, έπιασα κάποια στιγμή τον εαυτό μου να σφυρίζει εκείνο το παλιό τραγούδι που έλεγε "Ουρανέ / πού περνάς / σ'όποια πόρτα σταματάς / ποιος ακόμα με θυμάται / να ρωτάς, να ρωτάς".Σε καναδυό σημεία σταμάτησα και βγήκα από τ'αμάξι. Για ν'αναπνεύσω τη δροσιά του υγρού χώματος, ν'ακούσω τα βήματά μου πάνω στο τρυφερό γρασίδι και ν'αγναντέψω το τριγύρω. Εκεί, ψάχνοντας τους ορίζοντες του προσανατολισμού μου, σκέφτηκα πως όλα τα μέρη δικαιούνται την Άνοιξη. Κι εσύ, κι εγώ και όλοι μας.

4 σχόλια :

 1. ετσι ακριβώς Πίγκου ! Συνεχίζουμε αισιόδοξα ,απαιτούμε την Άνοιξη και ας είμαι κατάκοιτη σήμερα...με ξεσήκωσες πάλι!!
  Πολλά φιλιά!
  Τι ωραίο τραγούδι!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανάσταση και ανάταση (γενικώς) είναι το μήνυμα. Με ό,τι δυνάμεις διαθέτουμε και με όσα συστατικά μπορούμε να βρούμε, συνθέτουμε ο καθείς την Άνοιξή του.
   Πολλά, πολλά φιλιά! Και ναι, το τραγούδι αυτό, μου αρέσει κι εμένα πολύ!

   Διαγραφή
 2. Θα έλεγα ότι αυτή σου η ανάρτηση ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες με τη μελαγχολία που κρύβει. Περιπλάνηση σε μια περιοχή δηλητηριασμένη από τα νερά του καημένου του Ασωπού που επανειλημμένως υποτίθεται ότι θα εξυγιανθεί από τα λήμματα των βιομηχανιών κ.λ.π..
  Όσο για τον καιρό...ψάχνεται κι αυτός ν'αποφασίσει....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Μαριέττα, λίγο ο οξύμωρος καιρός, λίγο οι λασπωμένες απλωσιές της (κακοπαθημένης) κοιλάδας τ'Ασωπού, πήρε η ανάρτηση τα χρώματα της μελαγχολίας. Αλλά θα την κερδίσουμε την Άνοιξη, πού θα μας πάει;
   Τις καλημέρες μου!

   Διαγραφή

Κάνε μου λιγάκι τσίου.

Πιγκουίνος

Ιστολόγια υπάρχουν πολλά. Πτηνολόγιο όμως, ένα!

Life-Style

Popular Posts