Δευτέρα, 11 Οκτωβρίου 2004

How to get rich.

O μεγιστάνας Donald Trump στο τελευταίο του βιβλίο με τον εύγλωττο τίτλο «How to get rich» (εκδόσεις Random House, 2004), παρέχει το δικό του συνταγολόγιο για όσους επιθυμούν άμεση κοινωνική ανέλιξη και οικονομική επιτυχία. Οι συμβουλές του προς τους επίδοξους μιμητές του, συνοψίζονται ως εξής:

1. Δώστε ιδιαίτερη βαρύτητα στο ντύσιμο. Τα ρούχα που φοράμε και η εν γένει εξωτερική εμφάνιση αποτελούν τη βιτρίνα μας.

2. Προσφέρετε μικρές πληροφορίες ή διατυπώστε μία προκλητική άποψη για να προβοκάρετε τους συνομιλητές σας και να βολιδοσκοπήσετε τις αντιδράσεις τους.

3. Γίνετε ο οικονομικός σύμβουλος του εαυτού σας.

4. Κάποιες φορές χρειάζεται να γίνετε επιθετικοί για να επιβληθείτε. Θυμηθείτε ότι ακόμα και ο καλύτερός σας φίλος μπορεί να εποφθαλμιά τη σύντροφο και τα λεφτά σας.

5. Εμπιστευθείτε το προσωπικό σας ένστικτο. Συχνά μας δίδονται μικρά σήματα που μπορούν να μας οδηγήσουν σε (ή να μας αποτρέψουν από) επωφελείς συμφωνίες και συγκεκριμένα πρόσωπα. Μην τα αγνοείτε!

6. Να είστε αισιόδοξοι, αλλά πάντοτε έτοιμοι να αντιμετωπίσετε το χειρότερο πιθανό σενάριο. Να έχετε θετική προαίρεση αλλά με μπόλικο ρεαλισμό.

7. Δίνετε προσοχή στις λεπτομέρειες. Πρέπει να γνωρίζετε όσο περισσότερα πράγματα μπορείτε για αυτό με το οποίο ασχολείστε, εάν θέλετε να ελαχιστοποιήσετε τις πιθανότητες αποτυχίας.

Bio: Ο Donald Trump ξεκίνησε από την αγορά ακινήτων (με πλέον σημαντικές κινήσεις την ανέγερση των περίφημων Trump Towers και την αγοραπωλησία του Plaza Hotel στη Νέα Υόρκη), συνέχισε με την αγορά αεροπορικών εταιριών και πολλών casino, ενώ σήμερα διατηρεί ένα εξαιρετικά διαφοροποιημένο χαρτοφυλάκιο επενδύσεων σε πολλούς κλάδους. Η πρώην σύζυγός του Ivana αποδείχθηκε η καλύτερή του μαθήτρια στον «εύκολο πλουτισμό», καθώς κατάφερε με το διαζύγιό της να του αποσπάσει μεγάλο μέρος της περιουσίας του. Και σαν να μην έφθανε αυτό, η τεράστια αυτοκρατορία του έφθασε να κινδυνεύσει στις αρχές του 2000 με χρεοκοπία! Ωστόσο ο δαιμόνιος Trump κατάφερε να ανατρέψει τα δεδομένα και με μία σειρά ευφυέστατων επιχειρηματικών κινήσεων επέτυχε την επάνοδό του στην προσφιλή του λίστα Forbes με τους πλουσιότερους ανθρώπους του πλανήτη. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι ο Trump είναι ο μοναδικός άνθρωπος με το δικό του emoticon. :$)

2 σχόλια :

  1. Και να που σήμερα είναι πλανητάρχςη το μανάρι μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Α, είχε τα φόντα από τότες! Διότι τί του λείπει; Η φράντζα; Το μπλαζέ το υφάκι; Η Μελάνια; Άσχετο, αλλά μήπως να έσιαχνα κι εγώ ένα emoticon να μου βρίσκεται;

      Διαγραφή

Κάνε μου λιγάκι τσίου.

Πιγκουίνος

Ιστολόγια υπάρχουν πολλά. Πτηνολόγιο όμως, ένα!

Life-Style

Popular Posts