Κυριακή, 27 Φεβρουαρίου 2005

Ισλάμ, σε συσκευασία δώρου!

Που θα περίμενε κανείς να συναντήσει ένα Ισλαμικό Μουσείο; Στο Ισλαμαμπάντ; Στη Δαμασκό; Στο Ντουμπάι; Σίγουρα όχι πάντως, στου Ψυρρή. Κι όμως! Το Μουσείο Μπενάκη –που δεν έχει παύσει να μας καταπλήσσει με τις εξαιρετικές του πρωτοβουλίες- δημιούργησε έναν αισθητικά άρτιο χώρο στη συμβολή των οδών Αγίων Ασωμάτων και Διπύλου, μερικά μέτρα μόλις από το Σταθμό του Θησείου. Το Ισλαμικό Μουσείο στεγάζεται σε δύο υπέροχα νεοκλασικά κτήρια που συνενώθηκαν και αναδείχθηκαν ανάμεσα στα ερειπωμένα κτήρια της περιοχής, με τρόπο πραγματικά εντυπωσιακό!

Τι εκθέματα περιλαμβάνει η εν λόγω συλλογή; Εργαλεία, σκεύη, χαλιά, υφάσματα και άλλα αντικείμενα καθημερινής χρήσης, προερχόμενα από κάθε γωνία του ισλαμικού κόσμου. Κι αν όλα αυτά ακούγονται εκ πρώτης ξένα προς τα συνήθη μουσειακά και καλλιτεχνικά μας ενδιαφέροντα, ξανασκεφτείτε το: το Ισλαμικό Μουσείο της Αθήνας θεωρείται ήδη ένα από τα αρτιότερα και σπουδαιότερα σε όλη την Ευρώπη! Αληθινό κόσμημα για τα πολιτιστικά μας πράγματα, παράθυρο στην ανακάλυψη ενός παρεξηγημένου κόσμου και ευκαιρία να περιπλανηθούμε στα σταυροδρόμια που ενώνουν το Βυζάντιο με την Αφρική, την Ινδία με την Ευρώπη.

Hint: Καταδυθείτε στο υπόγειο του κτηρίου και θαυμάστε υπό φυσικό φως (!) μέρος του αρχαίου τείχους των Αθηνών. Μοναδική εμπειρία!

1 σχόλιο :

Κάνε μου λιγάκι τσίου.

Πιγκουίνος

Ιστολόγια υπάρχουν πολλά. Πτηνολόγιο όμως, ένα!

Life-Style

Popular Posts