Δευτέρα, 2 Μαΐου 2005

Επανέναρξη λειτουργίας

Και μετά από ένα ονειρικό διάλειμμα στην Κέρκυρα, γεμάτο περιηγήσεις, έθιμα, χρώματα, μουσικές και γεύσεις, επιστροφή στη ρουτίνα. Πειράζει που έχω ακόμη την αίσθηση της τσιτσιμπύρας στα χείλη μου; Πειράζει που αύριο το πρωί στο γραφείο θα σιγο-ψιθυρίζω ότι:

"Τα πιο όμορφα κορίτσια τα'δα στην Παλαιοκαστρίτσα.
Και τα ψάρια τα πιο φρέσκα τα'χει μόνο η Μπενίτσα";

4 σχόλια :

 1. Καθότι Κερκυραίος στην καταγωγή, μπορώ να σε διαβεβαιώσω οτι πλέον τα ψάρια που μπορείς να φας στις Μπενίτσες έχουν πολύ καιρό να δουν θάλασσα (όπως έλεγε κι ο Καταλφαβητίξ). Οι Μπενίτσες είναι αυτό που συμβαίνει στον τόπο σου όταν αποφασίσει να τον μουτζώσεις για να χεστείς στο τάληρο.

  Παρεπιπτόντως άμα ήπιες τσιτσιμπύρα (ελληνιστί ginger beer), μάλλον θα έκατσες στο καφενείον "Τα Ολύμπια" του Ζήση στο Λιστόν. Τα τελευταία χρόνια δεν νομίζω να τη βρίσκεις αλλού εύκολα.

  Η Παλιοκαστρίτσα είναι όνειρο πάντως...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Η αλήθεια είναι ότι όντως δυσκολεύεσαι να βρεις τσιτσιμπύρα στο νησί, ενώ απ'ό,τι μου έλεγαν παλαιότερα ήταν πολύ πιο διαδεδομένη...
  Εγώ ήπια στο Κανόνι και πολύ τη φχαριστήθηκα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Α, στο κανόνι... ναι...

  Ακόμα θυμάμαι από τα παιδικά μου χρόνια που η Κέρκυρα είχε ομάδα κρίκετ που συμμετείχε στο προτάθλημα της Κοινοπολιτείας, και παίζανε στην κάτω πλατεία. Βάζανε δίχτυα μπροστά από τα καφενεία προς αποφυγή ατυχημάτων, και καθόμαστε σα βλαμμένα με τους φίλους μου και χαζεύαμε. Ποτέ δεν κατάλαβα τους κανόνες. Οι μισοί παραγγέλναμε τσιτσιμπύρα, και οι άλλοι μισοί υποβρύχιο. Μια φορά μάλιστα κάποιος μάγκας παίχτης έριξε μια δυνατή και η μπάλα έσπασε ένα τζάμι σε ένα διαμέρισμα του Λιστόν, πάνω από τα βόλτα. Εκστασιαστήκαμε!

  Άλλη φορά πριν πάς ρίξε μια προειδοποιητική, θα σου έλεγα διάφορα χρήσιμα tips (π.χ. φάγατε στο Γιάννη τον κατσαρόλα στον Ανεμόμυλο, πέρα από τη Γαρίτσα; Εμ, δε φάγατε...)

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Κάνε μου λιγάκι τσίου.

Πιγκουίνος

Ιστολόγια υπάρχουν πολλά. Πτηνολόγιο όμως, ένα!

Life-Style

Popular Posts