Κυριακή, 8 Μαΐου 2005

Εσύ θα απεργήσεις ή θα αργήσεις;

Σωστή η Πρόεδρος! Η Άννα Ψαρούδα Μπενάκη ντε, που όρισε την 11η Μαϊου ως μέρα μη εργάσιμη για τους βουλευτές ένεκα του (πολύπαθου) εορτασμού της Πρωτομαγιάς. Εργατομητέρα η Πρόεδρος! Η δε Μαριέτα Γιαννάκου Κουτσίκου σε μία κίνηση βαθιά δημοκρατική, κάλεσε με εγκύκλιο όλους τους διευθυντές σχολείων να καταγράψουν a priori πόσοι (και επομένως ποιοι) εκπαιδευτικοί προτίθενται να απεργήσουν. Τη σκηνή στην «Κόρη μου τη Σοσιαλίστρια» με τον χαφιέ του μεγαλοβιομήχανου-Κωνσταντάρα να σημειώνει σε μπλοκάκι τους απεργούς, τη θυμάστε; Ε ένα τέτοιο πράμα θα γενεί και στα σχολεία! Όμως επειδή είμαι καλοπροαίρετος άνθρωπος, είμαι σίγουρος ότι στο τέλος ετούτης της ταινίας και σε τσακίρ κέφι, η Μαριέτα θα κατέβει από το γραφείο της στη Μητροπόλεως και θα χορέψει συρτάκι με τους απεργούς. Άλα!

(*)

Κι ενώ η κυβέρνηση μαδάει τη μαργαρίτα, ο Συνασπισμός ψιλο-χοντρο-διαλύεται (εδώ και χρόνια, αλλά μόλις τώρα άρχισαν να το χαμπαριάζουν), στο ΠΑΣΟΚ παίζουν με τα κουβαδάκια τους και ο Καρατζαφέρης υποστηρίζει τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων. Τι να πεις; Σουρεαλισμός.

(*)

Μπάχαλο στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων. Ιερωμένοι σκυλο-βρίζονται, μουντζώνονται και καταριούνται ο ένας τον άλλο. Απείρου κάλους η σκηνή στην οποία ένας ρασοφόρος τρέχει με μία σκισμένη σακούλα γεμάτη λεφτά και προσπαθούν να του την πάρουν! Εντωμεταξύ ο Ειρηναίος δηλώνει πως δεν συντρέχει λόγος παραίτησής του! Για φέρε κάποιος το πιεσόμετρο: επικοινωνεί ο Γέροντας με το περιβάλλον; Το ποίμνιο εδώ, πώς αντιδρά; Πού είναι η κυρία Λουκά, να πάρει επιτέλους μία θέση για να ξεύρω κι εγώ ο ελληνορθόδοξος τι να κάμω; Ακόμη στην ξενιτιά είναι, σε ιεραποστολή; Κυρία Λουκά γύρνα πίσω! Πώς μας αφήνεις έτσι, σε χαλεπούς καιρούς; Σε χρειαζόμαστε!!! Εντωμεταξύ ο Χριστόδουλος -που παλαιότερα είχε άποψη για όλα κι έλεγε και κάνα ανέκδοτο και γελάγαμε- δεν έχει βγάλει άχνα, βρε παιδί μου! Τι του συμβαίνει; Η δε ελληνική κυβέρνηση παρακολουθεί με ενδιαφέρον τις εξελίξεις… Έχει καταλάβει κανείς ποια είναι η επίσημη θέση μας; Έχουμε μία συγκεκριμένη πολιτική ή το’χουμε αφήσει έτσι, να πάρει το πράμα ένα δρόμο από μόνο του;

1 σχόλιο :

  1. You have an outstanding good and well structured site. I enjoyed browsing through it
    » » »

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Κάνε μου λιγάκι τσίου.

Πιγκουίνος

Ιστολόγια υπάρχουν πολλά. Πτηνολόγιο όμως, ένα!

Life-Style

Popular Posts