Παρασκευή, 8 Ιουλίου 2005

Ένας νέος, λαμπερός κόσμος!

Το Σεπτέμβρη του 2001, απαίσιοι τρομοκράτες χτύπησαν τελείως αναίτια αθώους πολίτες στους δίδυμους πύργους της Νέας Υόρκης. Η παγκόσμια κοινή γνώμη έβλεπε συγκλονισμένη τα κτήρια να τυλίγονται στις φλόγες και τους ηρωικούς αμερικανούς πυροσβέστες να βοηθούν τους επιζώντες και να περισυλλέγουν τα πτώματα. Πάνω στα συντρίμμια, η υπερήφανη αστερόεσσα και ο χαρισματικός Πρόεδρος G.W.Bush υπέδειξαν σε όλους μας το μόνο αποτελεσματικό δρόμο για την αντιμετώπιση της νέας αυτής μορφής βίας. Η τρομοκρατία δεν στρεφόταν μόνο κατά των αμερικανών πολιτών, αλλά κατά του ελεύθερου και δημοκρατικού κόσμου και επομένως καθήκον όλων μας ήταν -και είναι- να υπερασπιστούμε τη δικαιοσύνη, τιμωρώντας σκληρά του υπαίτιους. Την 11η Σεπτεμβρίου, όλοι μας νιώσαμε αμερικανοί πολίτες, συμπάσχοντας με τους συνανθρώπους μας που έχασαν τόσο άδικα τη ζωή τους, αλλά κυρίως υποστηρίζοντας τον Πρόεδρο G.W.Bush στη σταυροφορία απελευθέρωσης του κόσμου από τον άξονα του κακού.

Ο πρώτος στόχος της εκστρατείας μας ήταν το Αφγανιστάν, όπου τρισάθλιοι, αποβλακωμένοι ισλαμιστές καταδυνάστευαν τον τοπικό πληθυσμό και υπέθαλπαν την τρομοκρατία. Όλοι μας -με πρωτεργάτες του αμερικανούς- αηδιάσαμε στη θέα των γυναικών με τις μπούρκες και ενσκήψαμε στο ζήτημα της διασφάλισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ο πολιτισμένος κόσμος έδωσε ένα γερό μάθημα στο σκοταδισμό και την αμάθεια, καλλιεργώντας τις συνθήκες για την ανάδυση μίας νέας, πεφωτισμένης δημοκρατίας με ελεύθερη οικονομία, ευκαιρίες για όλους και ανάπτυξη! Επιτέλους σήμερα, το Αφγανιστάν μπορεί να αγναντεύει το μέλλον με αισιοδοξία, καθώς χάρις τις απελευθερωτικές δυνάμεις που διοικούν τη χώρα, οι πολίτες νιώθουν και αναπνέουν τον αναζωογονητικό αέρα της ελευθερίας.

Ακολούθως, ήρθε η ώρα του Ιράκ, στου οποίου την εξουσία είχε γαντζωθεί ο αρχι-τρομοκράτης Σαντάμ Χουσεϊν που -παρότι δεν καταφέραμε να το αποδείξουμε- παραμένουμε πεπεισμένοι ότι είχε στη διάθεσή του, όπλα μαζικής καταστροφής. Ο George Bush ο πρεσβύτερος είχε επιχειρήσει στο παρελθόν με περιορισμένης κλίμακας επιθέσεις να συμμορφώσει τον μισότρελο αυτόν εγκληματία ο οποίος μάλιστα είχε επιτεθεί απροειδοποίητα στο Κουβέιτ. Χάρις την επέμβαση των δημοκρατικών δυνάμεων το μικροσκοπικό κρατίδιο επανέκτησε τότε την ελευθερία του και τα ιρακινά στρατεύματα υποχώρησαν, δοκιμάζοντας πικρή ήττα. Εντούτοις και παρά το γεγονός ότι η διεθνής κοινότητα έδωσε μία σπουδαία ευκαιρία στον Σαντάμ Χουσεϊν να συμμορφωθεί και να αλλάξει γραμμή πλεύσης, εκείνος συνέχισε την αδιέξοδη πολιτική του, εις βάρος των συμπολιτών του και της δημοκρατίας.

Μετά τα γεγονότα της 11ης Σεπτεμβρίου και τη συνεχή απειθαρχία του Σαντάμ έναντι των διεθνών όρων και κανόνων, ο G.W.Bush αναγκάσθηκε να επέμβει για μία ακόμη φορά στέλνοντας στρατεύματα στην αφιλόξενη έρημο του Ιράκ και σε μία προσπάθεια να απελευθερώσει τους πολίτες από την τυραννία του απολυταρχικού καθεστώτος, έστω κι αν αυτό συνεπαγόταν τη θυσία κάποιου αριθμού γενναίων αμερικανών πατριωτών. Η θυσία αυτή αποδεικνύει περίτρανα την ανωτερότητα και το μεγαλείο της όλης προσπάθειας! Πράγματι η εκστρατεία στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, έστω κι αν κάποιοι από τους συμμάχους εμφανίσθηκαν επιφυλακτικοί, σκεπτόμενοι μικρόψυχα και στενόμυαλα, χωρίς να νοιάζονται για τους συνανθρώπους τους που υπέφεραν υπό τη δεσποτεία του Σαντάμ!

Οι πολίτες του Ιράκ σήμερα χαίρουν απόλυτης δημοκρατίας, διαφάνειας και ελευθερίας, σε ένα καθεστώς που σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα και επί τη βάσει του οποίου μπορεί να θεμελιωθεί η ευημερία των μελλοντικών γενεών. Η τρομοκρατία επίσης, δέχθηκε ένα μεγάλο πλήγμα, καθώς πλέον δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από τις μπούρκες τουΑφγανιστάν και τα κιλίμια της Βαγδάτης.

Παρά τη μεγάλη δαπάνη, οι εκστρατείες των συμμάχων απέδειξαν ότι η μάχη για τις ελευθερίες και τα ιδανικά του δυτικού κόσμου είναι αποτελεσματική και συνιστά τη μόνη επιλογή προκειμένου να προσφέρουμε στους πολίτες του παρόντος και του μέλλοντος χρόνου μία κοινωνία ασφάλειας και ευημερίας. Οδηγός μας είναι τα υψηλά ιδανικά στα οποία έχει οικοδομηθεί ο σύγχρονος κόσμος και τα οποία, μας έχουν εξασφαλίσει το υψηλό επίπεδο ευημερίας και τις σπουδαίες ελευθερίες που απολαμβάνουμε!Καλώ όλους σας να κραυγάσουμε τώρα, δυνατά: «Ζήτω ο G.W.Bush! Ζήτω η Αμερική της ασφάλειας και της ευημερίας! Ζήτω ο ελεύθερος κόσμος μας!»

(Τί; Έγινε επίθεση στο Λονδίνο; Ρίξτε γρήγορα διαφημίσεις...)

1 σχόλιο :

Κάνε μου λιγάκι τσίου.

Πιγκουίνος

Ιστολόγια υπάρχουν πολλά. Πτηνολόγιο όμως, ένα!

Life-Style

Popular Posts