Σάββατο, 10 Σεπτεμβρίου 2005

Χριστόδουλος ανεβαίνει, Γιωργάκης κατεβαίνει και ο γκουρού γελά.

Ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος –που πολύ καιρό έχουμε να ασχοληθούμε μαζί του- επιδίδεται τελευταία μετά μανίας στην ορειβασία. Μη δει βουνό, λόφο ή ραχούλα, αρπάζει αμέσως τα ορειβατικά μποτάκια κι αρχίζει την ανάβαση! Εντάξει, το ξεύρω ότι οι μετοχές του είναι εδώ και μήνες σε κάθετη πτώση, αλλά δεν ήταν ανάγκη να πάρει και τα βουνά! Φήμες τον θέλουν να ασκείται για να χάσει κάνα κιλό, εν όψει του δεύτερου γύρου αποκαλύψεων που ετοιμάζει ο Μάκης. Οι επικοινωνιολόγοι του Χριστόδουλου θεώρησαν ότι η εικόνα του τροφαντού και καλοζωισμένου αρχιεπίσκοπου δεν συνάδει με το σεμνό και ταπεινό προφίλ που πρέπει να ενδυθεί προκειμένου να αντικρούσει τις κατηγορίες, κι έτσι του συνέστησαν δίαιτα και γυμναστική (ή τελοσπάντων –για να υιοθετήσουμε και τη σχετική ορολογία- νηστεία και περισυλλογή).

Αλλά σε εντατικό διαλογισμό έχει πέσει και ο Γιωργάκης: που τον χάνεις, που τον βρίσκεις κάνει ανάποδο σπαγκάτο στον τοίχο, ψέλνοντας στίχους από τη Μαχαμπαράτα. Διότι κακά τα ψέματα, αν έχεις να κάμεις με τη Βάσω, τον Άκη, τον Πάγκαλο και το Βενιζέλο, χρειάζεται να ισιώσεις κομματάκι τα νεύρα σου πρώτα! Και πώς να μην είναι κατηφής ο καημένος ο Γιώργος; Το κόμμα στα πρόθυρα νευρικής κρίσης, ο Σημίτης στον κόσμο του και η stepmother στην αγκαλιά του πρώην της Άντζελας Δημητρίου. Αλλά και πέραν όλων αυτών, μόνο το καινούργιο χτένισμα της Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου να υπολογίσει κανείς, θα καταλάβει αμέσως γιατί το ΠΑΣΟΚ κατρακυλά από το κακό στο χειρότερο.

Όμως επειδή ο Γιωργάκης είναι γάτος, συνειδητοποίησε ότι εκείνο που φταίει δεν είναι η ανυπαρξία πολιτικής αντιπρότασης από το κόμμα του, ούτε η μετεκλογική φθορά. Η αιτία είναι το κακό φενγκ σούι! Στα πλαίσια λοιπόν του εκσυγχρονισμού, ο Γιωργάκης απεφάσισε να απολύσει τους συμβούλους του και να προσλάβει έναν γκουρού από το εξωτικό πέρα-από-δω, ο οποίος ανέλαβε άμεσα, δράση: κρέμασε χρωματιστά μαντζούνια στη Χαριλάου Τρικούπη, άλλαξε τη διακόσμηση στο Καστρί, άναψε τρία καντηλέρια για να ξορκίσει το φάντασμα του σοσιαλισμού κι όλοι τώρα την έχουνε δεδομένη την αλλαγή του πολιτικού κλίματος. Επειδή πάντως ο Γιώργος είναι πολύ ψαγμένο άτομο (αλλά κρατάει και πισινή), δηλώνει ανοιχτός και σε κάθε άλλη πνευματική πρόταση, όπως η καμπάλα, ο ζωροαστρισμός και η χαρτομαντεία. Οι φήμες που τον θέλουν να φωνάζει κάθε Τετάρτη βράδυ στο σπίτι του, το Λεφάκη, την Πατέρα και την Παγιατάκη, για να στήσουν τραπεζάκι και να επικοινωνήσουν με τον Αντρέα, είναι τουλάχιστον αναληθείς, αν όχι κακοπροαίρετες. Το ίδιο και η υποτιθέμενη προσέγγιση με τον πνευματικό του Παπαθεμελή.

Καλλιτεχνικά νέα. Γιατί κανέναν δεν εξέπληξε ο χωρισμός του Αντώνη και της Ζέτας; Είστε κακοί άνθρωποι, όλοι σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Κάνε μου λιγάκι τσίου.

Πιγκουίνος

Ιστολόγια υπάρχουν πολλά. Πτηνολόγιο όμως, ένα!

Life-Style

Popular Posts