Πέμπτη, 20 Οκτωβρίου 2005

Κοτόπουλα vs Κυβέρνηση: Ανοίξτε τις πόρτες, να φύγουνε οι κότες!

Η κότα είναι πτηνό, δίποδο και κατά βάση, αφελές. Περνάει τη μέρα της στο αραλίκι, τσιμπολογώντας και κακαρίζοντας και κυρίως μην έχοντας επίγνωση ότι η μοίρα της τη θέλει να γίνεται κοκκινιστή, λεμονάτη ή έστω, μπέργκερ στα KFC. Όμως, η εποχή της χίπικης ανεμελιάς έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί. Τον τελευταίο καιρό, η ελληνίδα κότα ζει ένα δράμα: κατόπιν του χαμού της εξαδέλφης γαλοπούλας της νησιώτισσας, ο –άλλοτε μουρντάρης- καταναλωτής ούτε ζωγραφιστή να τη δει, δεν θέλει! Αποτέλεσμα; Ορνιθοτροφεία κατεβάσανε ρολά και κοπάδια ολόκληρα βρέθηκαν ξαφνικά στην ανεργία, ενώ χιλιάδες δύσμοιρες κότες φορτώνονται στα τρένα της μεγάλης σφαγής, που καταλήγουν στο Άουσβιτς της πουλάδας.

Από την άλλη, ο κ.Μπασιάκος είναι δικηγόρος, υπουργός και κατά βάση άσχετος με αυτό που λέμε στα ελληνικά «crisis management». Όταν την επομένη των εκλογών, του έτυχε το Υπουργείο Γεωργίας στο κυβερνητικό α-μπε-μπα-μπλομ, δέχθηκε με μεγάλη χαρά διότι σκέφτηκε ότι όλοι από κάπου πρέπει να ξεκινήσουν. Επειδή βέβαια ο τίτλος έξω από το γραφείο του, ήτανε μεγάλη μπαναλιτέ, το επιτελείο του κ. Μπασιάκου απεφάσισε να το μετονομάσει σε «Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων», που ακούγεται καλύτερα και πιάνει τόπο στις business cards που μοιράζεις στην εκλογική σου πελατεία.

Όταν άρχισαν να συναχώνονται οι πουλάδες και μία ψιλο-υστερία την πάθαμε (με γιαγιάδες να τρέχουνε να εμβολιάζονται και πολίτες σε παράκρουση να αγοράζουν καφάσια με νουνού & χαρτιά υγείας –από κεκτημένη!), του είπανε του κ.Μπασιάκου να βγει να καθησυχάσει τον κόσμο. Αλλά εντέλει κάποιος έπρεπε πρώτα να καθησυχάσει τον Υπουργό. Και κυρίως, να τον ενημερώσει! Εντάξει, όταν βγήκε live στα δελτία, ήτανε λιγάκι μπερδεμένος! Δεν ήταν βατό το θέμα, αγχώθηκε και δεν έγραψε καλά. Όπως παραδέχθηκε άλλωστε, είναι δικηγόρος και δεν ξεύρει από τέτοια. Αμ, δεν μας το είχατε πει κ.Μπασιάκο μας να σας βάλουμε να αναπτύξετε ένα θέμα ποινικής δικονομίας! Να σας αναθέσουμε ένα διαζύγιο ή τα κληρονομικά μας, βρε αδελφέ! Που πήγαμε οι λεχρίτες και σας ρωτήξαμε για θέματα του Υπουργείου σας! Φτου μας!

Η κυρία Άντζελα Δημητρίου-Τρούπη (προσοχή: ουχί Σνούπυ, ούτε Ντρούπυ) είναι καλλιτέχνης, πηγή ανεκδοτολογικών φράσεων και κατά βάση, ανεξάντλητη. Μετά τη διαβόητη δημόσια παραδοχή ότι τρώει σουβλάκια («κι ας είναι μία σταρ!»), σχεδιάζει νέο ξέσπασμα ενώπιον της κάμερας όπου θα ομολογήσει ότι ενίοτε χτυπάει και καμία κουτσομούρα. Η κόρη τής κυρίας Άντζελας Δημητρίου-Τρούπη, κατέχει δύο διπλώματα (ΚΑΙ αισθητικής ΚΑΙ μαγικιάζ), αλλά έχει κρυφό μεράκι να ακολουθήσει τα χνάρια της μητέρας της και να βγει στο παλκοσένικο. Όταν πρωτο-άκουσα τη νεαρά να τραγουδάει στην εκπομπή Gala, ένα διαπεραστικό ρίγος μου συντάραξε τα σωθικά. «Βρε μπας και κόλλησα τη γρίπη των πουλερικών;» σκέφθηκα έντρομος! Κοτ-κοτ-κοτ!

Χάσαμε το δείγμα. Στοπ.

1 σχόλιο :

Κάνε μου λιγάκι τσίου.

Πιγκουίνος

Ιστολόγια υπάρχουν πολλά. Πτηνολόγιο όμως, ένα!

Life-Style

Popular Posts