Παρασκευή, 3 Μαρτίου 2006

Οι νεο-μποέμ.

Γκρινιάρη άνθρωπο δεν θα με πεις, αλλά υπάρχουν πράγματα που μου τη σπάνε: το μικρομέγαλο ύφος του Ζακ Στεφάνου, το κρύο χιούμορ του Γιώργου Παπαδάκη, ο Χατζηγιάννης στην αναμονή της υπηρεσίας καταλόγου του ΟΤΕ, η γλυκερή κατανόηση που δείχνει η Τένια Μακρή σε κάθε λούμπεν κατάσταση που απαξιώνει live την ανθρώπινη αξιοπρέπεια στις εκπομπές του Μικρούτσικου. Με εκνευρίζει η αναξιοπιστία του συστήματος, το απροκάλυπτο θράσος με το οποίο βολεύονται οι (εκάστοτε) ημέτεροι, η εκτεταμένη κοινωνική αδικία, η ακρίβεια στο σαρακοστιανό τραπέζι.

Πέραν όμως των παραπάνω, συνειδητοποίησα τελευταία ότι με βιδώνει και μία συγκεκριμένη κατηγορία ανθρώπων: οι νέο-μποέμ.

Ως «νέο-μποέμ» ορίζονται τα κακομαθημένα πλουσιόπαιδα που σε κοιτάνε με ένα βαριεστημένο ύφος που έχουν –θαρρείς- ξεπατικώσει από σειρές του Παπακαλιάτη και το οποίο προσπαθούν να σε πείσουν ότι δεν προέρχεται από την ανία ή την ξιπασιά τους, αλλά από μία βαθιά γνώση της ζωής. Σε κάθε φράση τους, φροντίζουν να προσδίδουν βαρύτητα στομφώδους δήλωσης. Η κάθε επιλογή τους είναι αποτέλεσμα μαγκιάς και ψαγμένης καπατσοσύνης.

Οι νέο-μποέμ δεν χρειάζεται να δουλέψουν, γιατί το βιοποριστικό τους είναι ήδη λυμένο από τους γονείς. Εντούτοις, για λόγους κοινωνικού status και για να δικαιολογήσουν κάπως τα άπειρα λεφτά που επενδύθηκαν στη μόρφωσή τους, οι νέο-μποέμ αποφασίζουν κάποια στιγμή (στα late ‘20s/early '30s τους) να "αποκατασταθούν" επαγγελματικά, οπότε και (α) αναλαμβάνουν την επιχείρηση του μπαμπά ή (β) ανοίγουν δική τους επιχείρηση με τα λεφτά του μπαμπά, ή (γ) βρίσκουν μία οιαδήποτε θέση στον ιδιωτικό ή δημόσιο τομέα, αλλά επειδή τα λεφτά δεν είναι αρκετά (και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να καλύψουν τα έξοδα που συνεπάγεται το lifestyle τους), συνεχίζουν να ζουν υπό την επιχορήγηση του μπαμπά.

Οι νέο-μποέμ θέλουν να σου επιβάλλουν την αισθητική τους. Ξέρουν να τρώνε, να πίνουν, να διασκεδάζουν, να περνάνε καλά. Κατέχουν την τέχνη του ευ ζην, ωσάν γνήσια τέκνα του Ζαμπούνη και της Νίνας Βλάχου –κι ας απαξιούν να παραδεχτούν τις συγγένειές τους αυτές. Οι νέο-μποέμ ψωνίζουν επιλεκτικά: τα ρούχα, τα είδη διακόσμησης, οι οικιακές τους συσκευές υπακούουν σε μία ζεν αισθητική, πάντα σε διαλεκτική σχέση με τη μόδα και τα όσα αυτή προτάσσει. Σημαντική προέκταση του Εγώ τους, αποτελούν τα διάφορα gadgets που προμηθεύονται σε τακτική βάση για να μην χάνουν την ευθεία επικοινωνία τους με τα σύγχρονα trends. Οτιδήποτε δεν συνάδει με τη δική τους αισθητική, φροντίζουν να το απαξιώνουν, να το τσαλακώνουν και να το χλευάζουν. Άλλωστε χρησιμοποιούν έντεχνα το σνομπισμό τους, για να χτυπήσουν αδυσώπητα τις συμπλεγματικές ανασφάλειες των γύρω τους.

Οι νέο-μποέμ δεν αθλούνται στις αλάνες, αλλά έχουν ετήσιες / τριετείς / ισόβιες συνδρομές σε θηριώδη γυμναστήρια (τα οποία λειτουργούν και ως club γνωριμιών, συμβάλλοντας στη διεύρυνση του κοινωνικού τους κύκλου), επιδίδονται σε παράξενα σπορ (τα οποία και επιλέγουν με κριτήριο το πόσο «μουράτα» ακούγονται σε έναν ανίδεο τρίτο), το χειμώνα πετάγονται 1-2 φορές το μήνα για σκι (κατά προτίμηση εκτός Ελλάδος) και το καλοκαίρι ξανοίγονται στα πελάγη για ιστιοπλοΐα.

Θέλουν να δείχνουν προοδευτικοί, αλλά κατά βάθος γνωρίζουν ότι οι ανατροπές δεν είναι επιθυμητές, εκτός αν υπαγορεύονται από τους ίδιους, εξυπηρετούν τα συμφέροντά τους και εγγυώνται τη διατήρηση της υλικής τους ευδαιμονίας στο διηνεκές. Οι νέο-μποέμ δεν θα επιτρέψουν αλλαγές στο status quo που τους κληροδότησαν οι γονείς τους! Όταν δοκιμάσεις να συζητήσεις μαζί τους, θα συνειδητοποιήσεις ότι οι νέο-μποέμ υποκλίνονται σε στερεότυπα, που θα περίμενες κανονικά να εκφράζει ο Ζάχος Χατζηφωτίου ή ο Κώστας Πρέκας. Η κοσμοθεωρία τους είναι ένας φαύλος συντηρητισμός, με ακραίες τάσεις και ελάχιστη ανοχή στα «κοινωνικά μιάσματα» (φτωχούς, περιθωριακούς, μετανάστες κ.λπ.) ή οτιδήποτε απέχει από την πλαστική ορθότητα που επιβάλλει η επιφανειακή λογική τους.

Οι νέο-μποέμ είναι η επόμενη γενιά της ελληνικής νομενκλατούρας. Καλοθρεμμένοι και χορτασμένοι από το νεοπλουτισμό των γονιών τους, αδημονούν να αναλάβουν τα ηνία, σε ένα παιχνίδι που είναι εξαρχής στημένο σικέ και με τη διαιτησία πουλημένη.

35 σχόλια :

 1. Μου άρεσε πολύ η ολοκληρωμένη ανάλυση για ένα φαινόμενο που μου έκανε εντύπωση στην Ελλάδα του σήμερα από τη στιγμή που αναδύθηκα.

  Την καλησπέρα μου!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Είχα ακούσει και τον όρο "οι επιμελώς ατημέλητοι". Δεν πιάνει την ουσία (που είναι δυστυχώς η τελευταία σου πρόταση), αλλά το βρήκα χαριτωμένο.

  ΥΓ. Ξέχασες τα τζιπ :-)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Για κάποιο λόγο, διαβάζοντας το -σε πάρα πολλά σημεία- εύστοχο κείμενό σου, μου έρχονται στο μυαλό μόνο οι αρσενικοί εκπρόσωποι του 'είδους' που αναφέρεις. Φαντάζομαι ότι οι θυληκοί εκπρόσωποι αποτελούν υλικό για ένα ολόκληρο blog!

  Nice 1.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Οι άντρες νεο-μποέμ έχουν πιο αδρά χαρακτηριστικά ως προς τον ταξικό τους αυτοπροσδιορισμό. Οι γυναίκες νεο-μποέμ δεν σε προκαλούν τόσο, διότι ξεγελιέσαι και αποδίδεις τη βαριεστημένη τους υπεροψία σε μία βαμπ θηλυκότητα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Βρήκες στόχο - παίρνεις νεο-μποέμ αρκουδάκι

  Εγώ τους αποκαλώ Κυρι-λέσια

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Αυτό έχει τ' αρχίδια να το βάλει ο Τσαγκαρουσιάνος στη φυλλάδα του;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Οταν ταχθήκαμε στην υπηρεσία της Βλακείας, αμφιταλαντευτήκαμε σε δύο πόλους.
  Ενας πόλος που θα μπορούσαμε να αφιερώσουμε απεριόριστες ποσότητες χρονοενέργειας είναι και αυτός που εσείς ονομάζετε νεο-μποέμ.
  Δυστυχώς μας κέρδισε ο έτερος πόλος, ο Προφήτης.

  ...όμως η συνομοταξία που αναφέρεστε, δεν ξεκολάει από το μυαλό μας...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Εύγε!Εύστοχος όρος, άριστη ανάλυση!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Ενα εύγε και από μένα και θα ήθελα ένα κομάτι του να το βάλω και στο δικό μας blog...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Εύστοχο, διεισδυτικό, καυστικό, ε-ξαι-ρε-τι-κό!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Απ'ό,τι καταλαβαίνω, όλοι σας έχετε συναντήσει κάποιους νεο-μποέμ στο διάβα σας. Πολύ μου άρεσαν οι εναλλακτικοί όροι "επιμελώς ατημέλητοι" και "κυρι-λέσια" που προτείνουν οι Steph και Mcfly αντίστοιχα.

  Το ερώτημα είναι: υπάρχει αντίδοτο στον ασύστολο σνομπισμό των νεο-μποέμ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Το υπερβολικά προφανές γλύψιμο;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. Υπάρχει, αλλά θα κυκλοφορήσει στην αγορά την ίδια εποχή που θα βγει και το αντίδοτο στη βλακεία.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. den xero an se voithaei alla stin gallia kykloforei mia paromoia fyli poy apokaleitai BoBo (=Bourgeois Bohème). to eidos ayto eydokimei sto parisi kai exei kata protimisei wanna-be aristokratiki katagogi gia tin opoia "den dinei kammia simasia". Ennoeitai pos exei tin idia gnosi (ek toy asfaloys) gia tin zoi. oi mones diafores einai oti kammia fora pairnei ligo pio apliti morfi kai oti to frouto serviretai me arketi koyltoyra (jazz, poiisi ktl)....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. "Bourgeois Boheme"? Pas mal. Νομίζω έχω εικόνα. Βεβαίως, η απλυσιά και η κουλτούρα εδώ στην Ελλάδα ταυτίζεται συνήθως με αισθητική "ταγάρι", φανατικό αριστερισμό και σταθερή παρουσία στα φεστιβάλ της ΚΝΕ (όπου όλοι μαζί τραγουδάμε τις μεγάλες επιτυχίες του Βασίλη Παπακωνσταντίνου).

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 16. Ευτυχώς που τόλμησε ο Τσαγκαρουσιάνος και έβαλε το κείμενό σου χθες και σε μαθαίνουμε και εμείς! Έπαθα πλάκα με τη συμπύκνωση όσων γράφεις και όπως και στους άλλους πολλοί νεο-μποέμ ήρθαν στο μυαλό μου. Μπράβο ειλικρινά. Αυτό ήταν ένα κείμενο που άξιζε να μπει σε εφημερίδα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 17. Εξαιρετικό, εξαιρετικό, εξαιρετικό!
  Το ανακάλυψα στο Lifo και μαζί μ΄ αυτό και το blog σου.
  Απόρησα με την απόφαση του περιοδικού να το παρουσιάσει γιατί έχω την εντύπωση ότι wannabe νεο-μποεμ είναι και όλοι αυτοί που γράφουν στο συγκεκριμένο έντυπο. Θέλουν να ζήσουν τη ζωή των νεο-μποέμ αλλά για κακή τους τύχη τους λείπουν τα λεφτά του μπαμπά.
  Έχουν όμως πολλά κοινά με κυριότερο το ύφος: γράφουν λες και μόνο αυτοί γνωρίζουν την πεμπτουσία της ζωής ενώ όλοι εμείς οι υπόλοιποι κοινοί θνητοί τρώμε κουτόχορτο και οφείλουμε να τους χειροκροτούμε κάθε φορά που ανακαλύπτουν ή εφευρίσκουν άλλο ένα trend.
  Τελικά αυτή την 'κουλτούρα' των Media να μας λένε συνέχεια τι είναι το Ωραίο, ποιος την ανακάλυψε; Προσπαθώ να θυμηθώ και όλο προς Κωστόπουλο μεριά τρέχει το μυαλό μου. Και αν συμβαίνει αυτό, ως πότε θα υποφέρουμε από τους απογόνους του ΚΛΙΚ;;
  Όπως λένε και στην πατρίδα μου, μήπως ήρθε η ώρα to get over it?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 18. Το αν συμφωνεί κάποιος ή όχι είναι μάλλον αυτονόητο. Υπάρχει όμως πάντα και η άλλη πλευρά η οποία είναι πάντα ζωντανή, πονηρή και χαβαλεδιάρα όπως και κάθε 'άλλη πλευρά' σε οτιδήποτε αναγουλώδες.
  Π.χ. λόγω του ότι (όντας πολύ ψαγμένος) ο νεο-μποέμ έχει διαβάσει Νίτσε και Μπακούνιν (όλοι τους έχουν άποψη και για τους δύο) βρίσκονται συχνά σε κουβέντες και στέκια που προσφέρουν δωρεάν διασκέδαση και φοβερό χαβαλέ. Παλιότερα για να τους κράξουμε έπρεπε να πάμε στα φεστιβάλ της ΔΑΠ, της ΠΑΣΠ και του Ρήγα. Επίσης έχω ένα φίλο που μόλις έβγαλε το λύκειο, άρχισε να αυτοαποκαλείται ψυχολόγος και κονομάει τα άντερά του από πελάτες κάτοικους Πανοράματος Θεσσαλονίκης και έναν άλλον που τους παίρνει 100 ευρώ για να τους κάνει κινέζικο μασάζ.
  Θέλω να πω ότι όλα τα ζωάκια έχουν δικαίωμα ύπαρξης σ αυτό τον πλανήτη φτάνει να ξέρουμε πως να τα μαγειρέψουμε σωστά.
  καλημέρα απο θεσσαλονίκη

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 19. parathrhsh #1 : ayogh xrhsh ths ellhnikhs

  parathrhsh #2 : einai poli eukolo na katakrineis tous allous otan dn exeis mpei sthn diadikasia na tous katalaveis

  parathrhsh #3 : milate gia enan snobismo pu eseis idioi provarete gia na ergo pu toulaxiston kapioi exoun mpeis thn diadikasia na mathoun ta logia...to paixnidi pezete me tous dikous tous orous k eseis akolouthite dinontas tous auto pu zhtan!thn shmasia sas k thn prosoxh sas

  parathrhsh #4 : estw oti apla paratirite kapia fenomena...kante to swsta!oi aerologies einai eukoles gia olous

  parathrhsh #5 : exw na milisw gia ena allo "kinima" to opio dn exw onomasei...oi tipoi pu anevenoun yila apo monoi tous k katakrinoun-dikazoun diaforous allous me epixeirhmata tous stil "pernaei kala me ta lefta tou mpampa"!an eisai magas kanto k esi!poios sas ethese dikasth?pws pistevete oti eiste esis ikanoi na krinete tous allous me opoiodhpote tropo?dld ti..eiste se kt poio kaloi?nomiza pws eimaste oloi isoi!

  parathrhsh #6 : exete na kanete tpt kalitero apto na omadopoieite anthrwpous k na katakrinete tis zwes tous?????

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 20. exeis bgei katholoy gia kafe kifisia? ekei einai poy tha deis toys perifimous BOBO sto apogeio tis trentias kai kenodoksias toys. to de omws aprokalypta malakwdes einai poy enw to xrima reei apo tas tsepes toy mpampa oi BOBO arazoun se stylaki gyfte-café-au-lait eksw apo tas kafeteries sta pezodromia. fashion...
  min bazeis omws file moy tampeles stoys anthrwpoys giati etsi emesa bazeis kai se sena ki einai oti pio meiwtiko gia to skeptwmeno anthrwpo.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 21. Επ. Διαφωνώ. Το δικαίωμά μου να κρίνω τα όσα με αφορούν, με επηρεάζουν και με ταράζουν, δεν μπορείτε να μου το αφαιρέσετε. Από κει και πέρα, η κριτική μου (και εγώ ο ίδιος) αποτελεί αντικείμενο της δικής σας κριτικής.

  Όλα διέπονται από υποκειμενισμό και βασίζονται σε υποθέσεις, κρίσεις και εντυπώσεις. Την πολιτική ορθότητα που απαγορεύει τις "ταμπέλες", τις τυποποιήσεις και τις αυθόρμητες κρίσεις, παρακαλώ κρατήστε την μακρία μου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 22. ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΑΣΧΕΤΟΙ!!!
  ΔΕΝ ΞΕΡΕΤΕ ΓΙΑΤΙ ΜΙΛΑΤΕ!!!

  ανηκετε σ αυτους που βλεπουν μακρυμαλλη και νομιζουν οτι ειναι μεταλλας, αναρχικος, κομουνι, τρομοκρατης, πρεζακι και σατανιστης μαζί!!!
  ειμαι αναρχικος και ξερω καλυτερα απο σας τις διαφορες "περιθωριακες" ομαδες.
  τα κομουνια φορουσαν ταγαρια 30 χρονια πριν. τωρα ειναι με τα ξωπλατα!!
  άλλο οι κουλτουριαρηδες της εκαλης που τρεχουν σε καθε "αριστερη" εκδηλωση του λαμπρακη και άλλοι αυτοι που τη βγαζουν στις πλατειες.
  αλλοι ειναι αυτοι που πανε στο ροκγουειβ ειναι αντιαμερικανοι και το καλοκαιρι πανε σε ξενοδοχεια 5 αστερων και άλλοι ειναι αυτοι που τη βγαζουν με ενα υπνοσακο.
  βεβαια δεν απαιτω απο σας να ξερετε για τι μιλατε αφου με το που δειτε "εναλλακτικο" θα ρθουν στο νου σας μπαχαλα στα εξαρχεια.
  στα αρχιδια μου σας γραφω για τις αποψεις σας δεν προσπαθω να σας πεισω αλλα ηθελα να σας κανω ρεζιλι γιατι μιλατε για κατι που δεν ξερετε.......

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 23. το θεμα δεν ειναι αν οι εναλλακτικοι τρωνε τα λεφτα του μπαμπα τους η αν εχουν ενα καποιο βλεμμα, που και παλι αναρωτιεμαι ποιος εξυπνος κατηγοριοποιει τους ανθρωπους σε πραγματα, που μπορουν να διαπιστωθουν στον καθε ανθρωπο, ανεξαρτητου ηλικιας, ιδεολοογιας, τροπου ζωης κ επιλογων κτλ κτλ κτλ... επισης ακομα κι ετσι, θεωρω δικαιολογημενη την υπεροψια (για οσους ισχυει) καποιου νεου ανθρωπου, παρα αυτο το χαλι που ειδα στο σαητ σας. κι εμπασει περιπτωσει στους εναλλακτικους κυκλους μαθαινεις και τιποτα, απο ιστορια μεχρι τεχνη. το αρχικο κειμενο ειναι εκτος τοπου και χρονου και οσοι συμφωνειτε με αυτο εχετε σκατα στο κεφαλι και σαπιο μυαλο.

  μια μποεμω.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 24. Σόρρυ γλυκιά μου μποέμω, αλλά αν για σένα "εναλλακτικός" είναι αυτός που τρώει τα λεφτά του μπαμπά, βαριέται που ζει, ψωνίζει gadgets και σου τη λέει με το παραμικρό (απλώς για να κάνει ένα statement), τότε το mainstream πώς το ορίζεις; Χμ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 25. για να δουμε εσυ με ποιον ακριβως τυπο ανθρωπου εχεις προβλημα θα σου περιγραψω εναν φιλο μου και θα μου πεις αν σε πειραζει η ζωή του..
  ειναι λοιπον αυτος φοιτητης οι γονεις του το τελευταίο προβλημα που θα μπορουσαν να έχουν το οικονομικο και εχει περασει σε άλλη πολη. ειναι λοιπον αυτος μποεμ που σημαινει οτι ολη μερα ασχολειται με θεατρο και την σχολή την πάει αργά-αργά. το ονειρο του ειναι καποτε να στο εξωτερικο και να ζήσει σε κοινοβια που να ασχολουνται με τεχνη.. εχεις προβλημα με αυτον???

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 26. τα λεφτα ειναι για να τα τρωμε ρε!!!

  φωτια σε όλες τις τραπεζες!!!!!

  οκ εκτος απο αυτη που κανω αναληψεις... πως θα παιρνω τα λεφτα του μπαμπα μου...


  τη μολοτωφ που εφτιαξα την πληρωσα με τα λεφτα του μπαμπα ρε σεις το καταλαβαινετε οτι σας καιω τα αμαξια με τα λεφτα του μπαμπα????

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 27. ΜΠΑΜΠΑ ΣΕ ΑΓΑΠΑΩ....

  ΔΙΝΕ ΜΟΥ ΛΕΦΤΑ
  ΝΑ ΚΑΙΩ ΑΝΑΡΧΙΚΑ
  ΔΙΝΕ ΜΟΥ ΦΙΛΑΚΙΑ
  ΝΑ ΚΑΙΩ ΜΕ ΓΚΑΖΑΚΙΑ

  ΔΙΙΙΙΙΙΙΝΕ ΜΟΥ
  ΔΙΙΙΙΙΙΙΝΕ ΜΟΥ
  ΧΩΡΙΣ ΤΑ ΛΕΦΤΑ
  ΑΝΑΡΧΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ
  ΠΑΝΩ ΚΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΕΑ
  ΤΟ ΜΠΑΧΑΛΟ ΠΡΟΕΧΕΙ!!

  και ενα διστιχακι απο τους δρακατορ (και αυτοι με τα λεφτα του μπαμπα παιζουν μουσική, ξερεις πόσο κανουν τα μπασα τη σημερον ημερα?????)

  ΧΕΖΩ ΣΤΟΥΣ ΤΑΦΟΥΣ ΚΑΡΙΟΛΗΔΕΣ
  ΔΕΝ ΕΧΩ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΝΑ ΚΑΝΩ


  ΜΙΙΚΡΟΑΣΤΙΚΑ ΣΚΟΥΛΗΚΙΑ ΘΑ ΣΑΣ ΦΑΜΕ
  (με τα λεφτα του μπαμπα....)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 28. μια διορθωση στο διστιχακι

  χεζω στους ταφους ΣΑΣ καριοληδες
  δεν εχω τιποτα καλυτερο να κανω

  ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΙΑΣ ΩΡΑΣ
  ΜΠΟΕΜΙΚΗ ΖΩΗ
  ΠΑΡΑ ΣΑΡΑΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ
  ΣΤΟΥ ΓΙΑΠΗ ΤΟΥ ΚΛΟΥΒΙ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 29. χαρακτηριστικο του εναλλακτικου χωρου ειναι η κοινωνικη ευαισθητοποιηση. το αν ζει καποιος απ την τσεπη του μπαμπα του η οχι δεν αποδυκνυει τιποτα για την ποιοτητα του ατομου. το τι μυαλα κουβαλαει ο καθενας ειναι αποτελεσμα πολλων παραγοντων. για πιοο λογο τη γραφετε ολοι αυτη την κοτσανα και την ξαναγραφετε? την πιστευετε κιολας? οσο γι αυτα τα γκατζετς που μου λες, αγαπητε πιγκουινε, εγω επρεπε να ρωτησω για να μαθω τι ειναι. γιατι με τετοιες μαλακιες δεν ασχολουνται οι κυκλοι μου. μπερδευετε τον εναλλακτικο χωρο με κατι αλλο. μην τα λεμε πολλες φορες. ξεμπερδεψε τα πρωτα, και το ξανασυζηταμε, αγαπητε πιγκουινε. η μποεμω

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 30. bohème : 1) άνθρωπος που ζει φτωχικά και ανέμελα, αδιαφορώντας για τις κοινωνικές συμβάσεις.

  2)αυτός που ζει ανέμελη και άσωτη ζωή.

  Αυτές είναι οι έννοιες που δίνει ο Μπαμπινιώτης για τους Μποέμ. Προφανώς (μάλλον όχι για σένα) ο πρώτος όρος είναι για την παλαιότερη εποχή από όπου προήλθε και η ονομασία μποέμ.

  Η περιγραφή σου στον όρο νεο-μποέμ, ταίριαζε υπερβολικά στα κακομαθημένα πλουσιόπαιδα - όχι απαραιτήτως νεόπλουτων- και για αυτό αποδέχεσαι τον όρο επιμελώς ατιμέλητοι που κάποιος είπε.

  Ένας (νεο) μποέμ, αδιαφορεί γενικότερα, και ξοδέυει ανέμελα, είτε έχει 1 euro, είτε έχει 1000.

  Είναι ένας τρόπος ζωής, ο οποίος, όχι ότι αποκλείεται να υπάρχει στα παιδιά μεγαλωμένα σε μεγάλα τζάκια, αλλά στον καθένα που τον ενστερνίζεται.

  Είναι δύσκολο να αποδώσεις την ακριβή έννοιά του, γιατί πολύ απλά, μποέμ, δεν μπορείς να γίνεις με το ζόρι. Είναι αντιστρόφως ανάλογο με την μιζέρια.

  Το χειρότερο στο κείμενο σου, είναι ότι αλλοιώνεις μια τόσο σημαντική έννοια, όπως η λέξη bohème. Λυπάμαι που θα σου χαλάσω το κατά τα άλλα καλογραμμένο κείμενό σου, αλλά, στην ερμηνία νεο-μποέμ, είναι πιο κοντά οι άστεγοι, παρά τα πλουσιόπαιδα που αναφέρεις.

  p.s. Δεν υπάρχουν πολλοί νεόπλουτοι, που να ξοδεύουν ανέμελα, για τον απλούστατο λόγο, ότι είναι ΝΕΟ-πλουτοι. Και φυσικά όχι ΝΕΟ-μποέμ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 31. ΡΕ ΣΕΙΣ ΜΕ ΤΙ ΑΣΧΟΛΕΙΣΤΕ ΤΩΡΑ ΟΛΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΘΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΣΗΣ (ΕΙΤΕ ΜΠΟΕΜ ΤΟ ΠΕΙΣ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ) ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ ΠΕΡΑΣΤΕΙ ΟΤΙ ΣΟΝ Κ ΚΑΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΟΥΜΕ ΜΙΑ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΑΣΗ ΖΩΗΣ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΨΑΞΕΙ ΜΕ ΤΕΧΝΕΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΛΠ Κ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟΨΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΤΑ. ΔΝ ΧΩΡΑΕΙ Η ΦΡΑΣΗ ΔΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΔΝ ΕΧΩ ΑΠΟΨΗ ΒΡΕ ΑΔΕΡΦΕ! ΤΟ ΘΕΜΑ ΔΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΑΛΛΑ ΝΑ ΑΦΟΜΕΙΩΝΕΙΣ ΣΩΣΤΑ ΕΣΤΩ ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΙΓΑ ΠΟΥ ΞΕΡΕΙΣ. ΜΗ ΓΕΜΙΖΕΤΕ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΑΣ ΜΕ ΟΤΙ ''ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ'' ΣΑΣ ΠΑΣΑΡΟΥΝ!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Κάνε μου λιγάκι τσίου.

Πιγκουίνος

Ιστολόγια υπάρχουν πολλά. Πτηνολόγιο όμως, ένα!

Life-Style

Popular Posts