Τετάρτη, 5 Απριλίου 2006

Hostel

Παρέα ερωτύλων αμερικανών ταξιδεύει στην Ευρώπη προς αναζήτηση θηλυκής σαρκός. Η ακόρεστη δίψα τους, τους οδηγεί στην «εξωτική» Μπρατισλάβα και σε ένα πανδοχείο, τίγκα σε αιθέριες υπάρξεις! Ακολουθούν σκηνές ακολασίας στη σάουνα, στα δωμάτια και στις τουαλέτες που σου ξυπνούν γλυκές (?) αναμνήσεις από ταινίες σαν το Porky’s και το Γρανίτα από λεμόνι! Πάνω όμως που χαλαρώνεις και απολαμβάνεις το θέαμα, έρχεται η μεγάλη ανατροπή: ένας προς έναν, οι νεαροί καταλήγουν χειροπόδαρα δεμένοι στα χέρια θεοπάλαβου τύπου που θέλει να τους κόψει με ηλεκτρικό πριόνι, σε φέτες ζαμπόν. Η οθόνη γεμίζει αίμα και η ταινία τσαλαβουτά στη splatter καφρίλα.

Είναι δύσκολο να αξιολογήσει κανείς ένα φιλμ που επιδιώκει -τόσο απροκάλυπτα- να μείνει στη μνήμη σου ως cult. Γενικά είμαι της γνώμης ότι τέτοιου είδους ταινίες, πρέπει πρώτα να αφεθούν στη δοκιμασία του χρόνου και αν εντέλει κατορθώσουν να διαμορφώσουν τη μυθολογία τους ή να αποκτήσουν το κοινό τους, τότε και μόνον τότε μπορούν να στεφθούν με τις δάφνες της επιτυχίας. Δεν είμαι καθόλου βέβαιος ότι το Hostel θα τα καταφέρει.

Αν ήμουν πάντως Υπουργός Τουρισμού της Σλοβακίας, θα είχα επικηρύξει τον Ταραντίνο και όλους όσους εμπλέκονται στη δημιουργία αυτής της ταινίας. Μιλάμε για φριχτή δυσφήμιση της χώρας.
Γενικά: Θα το εκτιμήσουν μόνο οι λάτρεις του Ρομέρο και του Rocky Horror. Ίσως, ούτε καν αυτοί.

6 σχόλια :

 1. Εγώ νομίζω ότι πρόκειται για μαρξιστικό θρίλερ. Ο "εκκεντρικός" λεφτάς την τρώει στο τέλος για όλους μας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. συμφωνώ απόλυτα με τη δεύτερη παράγραφό σου!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. α, εκτός απο την τελ πρόταση, γιατί δεν το έχει δει ακόμα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. δεν το *έχω* δει ακόμα! ουφ! νόμίζω ότι τα κατάφερα να πω αυτό που ήθελα, έστω και σε τρία σχόλια.. φίλάκια :)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Εμένα πάλι γιατί μου φάνηκε μεγάλη μουφιά; Ούτε να με τρομάξει κατάφερε, ούτε να με προβληματισεί. Η πιο τρομακτική ταινία που έχω δεί μέχρι σήμερα, εξακολοθουθεί να είναι το "Μή Αναστρέψιμο" με την γυναικάρα Μόνικα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Κάνε μου λιγάκι τσίου.

Πιγκουίνος

Ιστολόγια υπάρχουν πολλά. Πτηνολόγιο όμως, ένα!

Life-Style

Popular Posts