Σάββατο, 20 Μαΐου 2006

Eurovision 2006 (Μέρος Έκτο)

Σουηδία
Έχοντας συμμετάσχει δύο ακόμη φορές στο διαγωνισμό, η Καρόλα είναι αυτό που λέμε παλιά καραβάνα! Στη σκηνή, τα μαλλιά και το φόρεμα-σεντόνι της καλλιτέχνιδος ανεμίζουν καθ’όλη τη διάρκεια του τραγουδιού γεγονός που εμένα προσωπικά πολύ με επροβλημάτισε (Έχει στηθεί ειδικός ανεμιστήρας για την Καρόλα ή έχουμε προσλάβει άνθρωπο να τη φυσάει; Η συγκεκριμένη επιλογή γίνεται για στυλιστικούς λόγους ή απλώς, ζεσταίνεται; κ.λπ.).

Μολδαβία
Το lambada επιτέλους φθάνει στο παραπέτασμα και ως εξ αυτού, λολίτα ονόματι Ναταλία Γκορτνιένκο, νιώθει μία φούντωση μία φλόγα και τα πετάει όλα έξω, μένοντας με το μπικίνι (η παραγωγή έχει φροντίσει ώστε ο ανεμιστήρας της Καρόλα να στρέφεται τώρα προς τους άρρενες θεατές που νιώθουν με τη σειρά τους μία έξαψη). Οι στίχοι αγγίζουν ποίηση του Απολυνέρ, με συγχορδία λέξεων όπως loca, boca, roca, moca και το τραγούδι θα ακουστεί αυτό το καλοκαίρι, σε κλαμπάκια γύρω από τη Μαύρη Θάλασσα.

Νορβηγία
Κι άλλη ποιότητα (το προηγούμενο ήταν η Βοσνία Ερζεγοβίνη, συγκεντρώσου!) αυτή τη φορά στο πιο Νυμπελούγκεν, με την Christine Guldbrandsen να ερμηνεύει το «Alvedansen». H Christine ερμηνεύει το αιθέριο άσμα ντυμένη στη λευκά συνοδευάμενη από βιολιά και αγγελικές φωνές, γεγονός που σου δημιουργεί εξάφνου την εντύπωση ότι πάει, τα τίναξες τα πέταλα και βρέθηκες σε συναυλία των χερουβείμ. Αν είναι πάντως έτσι ο Παράδεισος, χαλάλι.

Ισπανία
Η χώρα έχει πολύ χολοσκάσει που τα τελευταία χρόνια δεν παίζει στις υψηλές θέσεις και απεφάσισε να στείλει τις Las Ketchup, οι οποίες όπως θα θυμάσαι (διότι είσαι και ψαγμένος αναγνώστης) είχαν σημειώσει μεγάλη διεθνή επιτυχία με το αλήστου μνήμης «Asereje». Εντούτοις, ενώ οι Las Ketchup που ξεύραμε ήτανε τρεις αδελφάδες, κόρες του κιθαρίστα El Tomate, εδώ μας εμφανίζεται τέταρτη αδελφή (πιο large από τις άλλες) και έρχεσαι ο θεατής και μπερδεύεσαι. Υπήρχε εξ αρχής αυτή η αδελφή ή έχει μπερμπαντέψει στο παρελθόν ο El Tomate ωσάν τον Κοντολάζο και τώρα αναγνωρίζει νόθα τέκνα (με άμεσες συνέπειες στη σύνθεση του group); Μήπως οι τρεις (ξερακιανές) καραϊκαηδόνες είχανε κρυμμένη την ευτραφή αδελφάδα τους σε καμία υπόγα, τύπου Κωσταλέξη ώσπου να σουλουπωθεί το όνειδος της οικογενείας;

Ρουμανία

Ο 27χρονος Μιχάι Τραϊστάριου είναι καθηγητής φωνητικής, ανεβοκατεβαίνει τις οκτάβες σαν ασανσέρ και έχει βγει πρωταθλητής μαθηματικών στη Ρουμανία (άσχετο, αλλά όσο να πεις, σε εντυπωσιάζει). Το ρεφρέν του τραγουδιού "Tornero" κολλάει στο μυαλό σου σαν τσίχλα. Έχει πλεονέκτημα ο παίκτης.

(συνεχίζεται & ολοκληρώνεται, με τις προβλέψεις του Τεκμηρίου)

3 σχόλια :

Κάνε μου λιγάκι τσίου.

Πιγκουίνος

Ιστολόγια υπάρχουν πολλά. Πτηνολόγιο όμως, ένα!

Life-Style

Popular Posts