Τρίτη, 17 Οκτωβρίου 2006

Ποιος νίκησε εντέλει ρε γαμώτο;

Η βραδιά των εκλογών είναι η χαρά του celebrity. Αθλητές, ηθοποιοί, τραγουδιστές και λογής-λογής τηλεαστέρες καταλαμβάνουν μία θέση στο πάνελ της τηλεόρασης για να κάμουν μία κάποια τοποθέτηση, τύπου «εγώ δεν πρόλαβα να ψηφίσω, γιατί άργησε να μου’ρθει η μανικιουρίστα» ή ερωτήσεις όπως «έλα, σήμερα ήταν;».

Αυτές οι μαραθώνιες εκπομπές ξεκινάνε με την καταγραφή προβλημάτων στα εκλογικά κέντρα (μία γριά έριξε τη μασέλα της μέσα στην κάλπη και κατάπιε το ψηφοδέλτιο, ένας παππούς τα’χε στυλώσει και φώναζε «την κουρτίνα 2, την κουρτίνα 2» δείχνοντας το παραβάν ενώ εκεί που η εφορευτική επιτροπή προσπαθούσε να τον πείσει ότι δεν ήταν στο «Μεγάλο Παζάρι» αλλά σε σχολείο-εκλογικό τμήμα, η κουρτίνα άνοιξε και πετάχτηκε δια μαγείας από μέσα ο κύριος Ζόνγκ, οδηγώντας στην παράνοια τους παρευρισκόμενους), συνεχίζουνε με κουβεντούλα κους-κους για τα ζώδια των υποψηφίων, συνταγές της Βέφας για το εκλογικό τραπέζι και μαχητικές τοποθετήσεις από τη Βάνα Μπάρμπα. Όταν κλείσουνε οι κάλπες, σκάνε τα νούμερα με μπροστάρη τον Ηλία Νικολακόπουλο και «τρελό καρναβάλι, καλωσόρισες πάλι»: νικητές, χαμένοι και διάφοροι άλλοι άσχετοι στήνουνε μία καταγέλαστη φιέστα εντυπώσεων με σαμπάνιες, χορούς και δηλώσεις. Στο τέλος της βραδιάς ο Προκόπης Παυλόπουλος και ο Ευάγγελος Βενιζέλος επιχαίρουν για τη νίκη της παράταξής τους και όλοι πηγαίνουμε για ύπνο βέβαιοι ότι το «μήνυμα» πήγε και πάλι στο βρόντο.

Αυτό το παιδί ο Γιωργάκης, μπορείς να μου πεις πού την είδε την ανατροπή του σκηνικού; Διότι την εκλογική φθορά στην κυβέρνηση όσο να πεις, την περιμένεις. Εκλογική φθορά της αντιπολίτευσης όμως, πρώτη μου φορά βλέπω -και μη μου πεις ότι ο Τσίπρας και ο Μπουτάρης δεν ήταν ένα ηχηρό χαστούκι στο ΠΑΣΟΚ. Καμία επικοινωνία με το κοινό του, μα εντελώς! Η Νέα Δημοκρατία από την άλλη με τα σχολεία υπό κατάληψη, τους δασκάλους στους δρόμους, τα μύρια ανοιχτά ζητήματα και τη Μαριέττα στα κανάλια, πάλι Δόξα τω Θεώ να λέει.

2 σχόλια :

Κάνε μου λιγάκι τσίου.

Πιγκουίνος

Ιστολόγια υπάρχουν πολλά. Πτηνολόγιο όμως, ένα!

Life-Style

Popular Posts