Τετάρτη, 14 Μαρτίου 2007

Γιατί χαίρεται ο ρώσος και χαμογελά πατέρα;

O Κωστάκης μεγάλες συμπάθειες στην αλλοδαπή δεν έχει κι εντύπωση σου κάμει που κάθε φορά που συναντά τον Πούτιν, εισπράττει καμιά-δυο φιλοφρονήσεις και μερικά χαμόγελα (ξεύρεις, από εκείνα τα κρύα τα ρώσικα, που σου σκάνε χρυσαφί δόντι και σου ‘ρχεται η αναγούλα από την ανακατεμένη μυρουδιά βότκας, τσιγάρου και φθηνής κολόνιας). Γιατί λοιπόν τόση αγάπη προς τον πρωθυπουργό μας; Ή που μας δουλεύει ο ρώσος ή που έχει γνωρίσει το Γιωργάκη!


Πάντως η ελληνική κυβέρνηση που πολύ την εκτιμά τη σημερινή επίσημη επίσκεψη, έχει βάλει τα δυνατά της για να περιποιηθεί καθ΄όπως πρέπει τον Βλαντιμίρ: σύσσωμο το υπουργικό συμβούλιο θα τον προϋπαντήσει στο αεροδρόμιο και ακολούθως θα τον δεξιωθεί στο Διόνυσο, όπου θα του απαγγείλει ο Πολύδωρας απνευστί είκοσι σελίδες Ντοστογιέφσκι στα ρώσικα, θα βγει η Ντόρα ντυμένη μπάμπουσκα (με μαντίλα, γούνα, τακούνι) να του χορέψει με τις μπαλαλάικες, θα του παίξει ένα μονόπρακτο η Ταμίλα Κουλίεβα, ενώ το μουσικό πρόγραμμα θα αναλάβουν κορασίδες του παραπετάσματος –η Τάμτα, η Μαργαρίτα Ζορμπαλά κ.λπ.

Το μεγαλύτερο happening όμως ετοιμάζεται στο κέντρο της Αθήνας, όπου αναρχικοί, αριστεριστές, φοιτητές, αστυνομικοί και ο Αλαβάνος στήνουν αναπαράσταση της Οκτωβριανής Επανάστασης με στόχο να αποτρέψουν την περεστρόικα της Τσαρίνας Μαριέτας, η οποία πολύ έχει μπουχτίσει με όλο αυτό τον μπολσεβικισμό. Ο Πούτιν βεβαίως που καρφί δεν του καίγεται για την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση, θα υπογράψει τις συμφωνίες του, θα λάβει τις εγγυήσεις του, θα πάρει και μία αναμνηστική πλακέτα-δώρο από την γκασπαζά Φάνη Πάλλη Πετραλιά και θα γυρίσει ευτυχής στο κονάκι του με τη βεβαιότητα ότι την έκλεισε τη μπίζνα. Πελααάτες μου!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Κάνε μου λιγάκι τσίου.

Πιγκουίνος

Ιστολόγια υπάρχουν πολλά. Πτηνολόγιο όμως, ένα!

Life-Style

Popular Posts