Δευτέρα, 11 Ιουνίου 2007

Μία κυρία στα μπουζούκια

Εφτά χρόνια πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών και έπρεπε να ταξιδέψει στην Αλβανία για να γνωρίσει τέτοια μεγαλεία! Διότι εκεί που είχε συνηθίσει ο Μπους να τρώει φάσκελα και χριστοπαναγίες, με το που πατάει το πόδι του στα Τίρανα, λες και προσγειώθηκε στον πλανήτη-happy, κανείς δεν κλείνει μάτι, κάθε μέρα κι άλλο πάρτυ: κοπέλες να τον ραίνουν με ροδοπέταλα, κοριτσάκια να τον αγκαλιάζουν, νεαροί να τον ζητωκραυγάζουν, γιαγιάδες να του σφίγγουν το χέρι! Αφού προς στιγμή σάστισε και νόμιζε ότι του κάνουνε πλάκα (σ.σ. ο αλβανικός λαός είναι γνωστός για το χιούμορ του: σου θυμίζω ότι εν καιρώ ψυχρού πολέμου, είχανε ταχθεί με την Κίνα) και εκεί που είχε κάμει μεταβολή και ετοιμαζότανε να φύγει, πέφτουν πάνω του οι επιτελείς του και τον διαβεβαιώνουν ότι δεν πρόκειται για χωρατό, μηδέ για την κάντιτ κάμερα του Μαστοράκη: «πραγματικά σε αγαπάνε Πρόεδρε»!
Χαμός! Αφού σου λέω είχε σταθεί η Λώρα Μπους καταμεσής της κεντρικής πλατείας των Τιράνων και σταυροκοπιόταν η γυναίκα για τούτο το αναπάντεχο συναπάντημα! «Πώς την είπαμε αυτή τη χώρα, Τζορτζ; Σημείωσε να τη θυμόμαστε.»

Είδες λοιπόν που πήρε και η Αλβανία τα πάνω της; Σε σημείο μάλιστα που η ελληνική κυβέρνηση σκέφτεται πως σε ενδεχόμενη μελλοντική επίσκεψη του πλανητάρχη στη χώρα μας, μπορούμε να επιστρατεύσουμε κι εμείς ως «κοινό υποδοχής» τους αλβανούς μετανάστες (οι οποίοι σήμερα χαραμίζονται άσκοπα ως κοινό-χειροκροτητές του δημάρχου Αθηναίων, της Μαριάντας Πιερίδη και του Κωνσταντίνου Χρστοφόρου στις πρωτοχρονιάτικες εκδηλώσεις στο Σύνταγμα). Διότι πώς να το κάνουμε, θέλει και ο Μπους τον Aλβανό του.

2 σχόλια :

Κάνε μου λιγάκι τσίου.

Πιγκουίνος

Ιστολόγια υπάρχουν πολλά. Πτηνολόγιο όμως, ένα!

Life-Style

Popular Posts