Κυριακή, 19 Αυγούστου 2007

Καραμανλής εναντίον Παπανδρέου: Ολική επαναφορά

Δεν ξεύρω τι κάμουν οι άλλες χώρες, αλλά εμείς εδώ μία φορά είμαστε των παραδόσεων. Παπανδρέου εναντίον Καραμανλή τη δεκαετία του ‘60, Καραμανλής εναντίον Παπανδρέου τη δεκαετία του ’70, Παπανδρέου εναντίον Καραμανλή τη δεκαετία του ’80! Παπανδρέου εναντίον Καραμανλή τώρα και στον 21ο αιώνα. Που τόση επανάληψη αδελφέ μου, ούτε το Ρετιρέ με την Κατερίνα Γιουλάκη. Μα να μην υπάρχει ένας άλλος χριστιανός να αναλάβει αυτή τη χώρα; Να κάμει την καρδιά του πέτρα, να πετάξει δύο ρουχαλάκια σε μία βαλίτσα και να πάει να μείνει στο Μαξίμου; Με τούτα και με κείνα έρχεσαι και επανεκτιμάς το Μητσοτακέικο!

Hulk vs Thing

Ίδιοι. Σε όλα τους ίδιοι! Στα συνθήματα, στα προγράμματα, στις υποσχέσεις αλλά και στις πραγματικές προθέσεις. Γιατί μην μου πεις ότι έχεις πλέον κάποια αμφιβολία για τους έλληνες πολιτευτάδες. Ότι πιστεύεις έστω και μία λέξη από τα όσα μεγαλόσχημα αραδιάζουν στις προκάτ συγκεντρώσεις τους και στα παράθυρα. Το μάτι τους γυαλίζει, μεγάλε. Κοιτούν τις δημόσιες θέσεις, τα αξιώματα και το παραδάκι και ξερογλείφονται. Κόπτεται κανείς για το καλό του τόπου, για σένα και για μένα; Όχι βέβαια! Και ξεύρεις γιατί; Διότι έχει επενδύσει χρήμα ο άνθρωπος κι έχει κοπιάσει. Έχει νοικιάσει χώρο 200 τετραγωνικά Κοραή και Πανεπιστημίου γωνία για να στήσει το πολιτικό του κονάκι και να σε υποδεχτεί. Να σε γεμίσει διαφημιστικό υλικό: κονκάρδες με τη φάτσα του, στυλό με τα χρωματάκια του, αναπτήρα με το σύνθημά του, σιντί με τις ομιλίες του, σωβρακοφανέλες με την υπογραφή του. Να σε κεράσει σοκολατάκι και μία σουμάδα. Να σου προσφέρει καρέκλα για να κάτσεις και να απολαύσεις την αφεντομουτσουνάρα του σε ιλουστρασιόν διαφημιστικό στη γιγαντο-οθόνη. Κι έπειτα να σε καλέσει στη συνάντηση των «φίλων» του στο τάδε σπίτι των παρατρεχάμενων ή στη δείνα χασαποταβέρνα-ό,τι-πάρεις-κερνά-ο-βουλευτής! Ξεύρεις τι κοστίζει όλο ετούτο το προμόσιον; Ξεύρεις τι έχει δανειστεί ο καψερός (και από ποιον μεγαλοεργολάβο ή μεγαλοεπιχειρηματία ή μεγαλοκουμπάρο) για να τρως εσύ το καναπεδάκι και να ρουφάς τη σουμάδα ικανοποιημένος;

Κι όταν βρεθούν στις καρέκλες της εξουσίας, αλλάζουν ύφος εν μία νυκτί. Εκείνοι που με τρυφερότητα σε αγκαλιάζανε και ντροπαλά σου χώνανε στην τσέπη το ψηφοδέλτιο, ούτε που να σε φτύσουνε! Μα τι θέλεις επιτέλους και γκρινιάζεις για τα προβλήματά σου; Για το σεληνιακό τοπίο στο οποίο σέρνεις τη μιζέρια σου, την ανεργία σου και τη φτώχεια σου; Μα καλά δεν βλέπεις ότι είναι απασχολημένοι; Έχουν να φάνε, να πιούνε, να βολέψουν τα ανίψια τους, να εξυπηρετήσουν τους κουμπάρους τους, να συγκαλύψουν τα σκάνδαλά τους, να επιδειχθούνε σε κάνα τηλεοπτικό παράθυρο λούζοντας με υπεροπτική περιφρόνηση τους πολιτικούς τους αντιπάλους στο δελτίο του φίλου δημοσιογράφου και να ψάξουνε που θα χτίσουνε τη βίλα τους και σε ποιανού το κότερο θα κάνουν τις διακοπές τους. Το οχτάωρο δεν φθάνει, να ξέρεις.

Μη με ρωτάς ποιος θα κερδίσει, δεν ξεύρω-δεν απαντώ. Δυστυχώς έφθασα στο σημείο να μη με νοιάζει. Όμως μετά βεβαιότητας γνωρίζω (και με θλίβει) ότι όποια κι αν είναι η επόμενη κυβέρνηση εκείνο που θα παραλάβει είναι καμένη γη. Κυριολεκτικά όμως.

(Απογειωνόμαστε! Δέστε τις ζώνες, δραμαμίνες στην τσέπη, ταυτότητες στα δόντια και υπομονή για τα κενά αέρος. Ένας μήνας είναι, μην ξεράσετε!)

3 σχόλια :

 1. αν θες μετά από κάποια χρόνια να έχουμε εθνικες εκλογές και να μην ξερνάμε:

  www.hellenicdynamism.blogspot.com

  ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΔΥΝΑΜΙΣΜΟΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ένα πράγμα έχω να πω...

  HULK SMASH!

  Πολλά είπα...:)

  Τα λέμε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Και αν δε χαρίσει όλα αυτά τα αναπτηράκια κτλ δεν πρόκειται να βγει. Αν είναι χαμένος σε ένα στενό, δεν πρόκειται να τον δει κανένας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Κάνε μου λιγάκι τσίου.

Πιγκουίνος

Ιστολόγια υπάρχουν πολλά. Πτηνολόγιο όμως, ένα!

Life-Style

Popular Posts