Πέμπτη, 21 Φεβρουαρίου 2008

Για τη Μακεδονία ρε γαμώτο!

Άνω Μακεδονία, Δώθε Μακεδονία, Γεια-σου Μακεδονία! Ρε δε πά’να το πούνε και Βαγγέλη. Τις θέσεις μου τις ξεύρεις και να μην επαναλαμβάνομαι, διότι νιος ήμουν και γέρασα αλλά δύο πράγματα δεν έχουν προχωρήσει έκτοτε: το ζήτημα του ονόματος της ΠΓΔΜ και η διεθνής καριέρα της Άννας Βίσση. Και μας πληγώνουν και τα δύο εξίσου.

Πάντως από τα ονόματα που προτείνει ο Νίμιτς, θαρρώ πως το καλύτερο και πλέον ταιριαστό στην περίσταση είναι το «Νέα Δημοκρατία της Μακεδονίας». Μη σου πω να κόψουμε το «Μακεδονία» και να λέμε το κράτος «Νέα Δημοκρατία» σκέτο, ως tribute στο καρντάσικο κόμμα που ξεκίνησε τη διαχείριση του ζητήματος και θέλει τώρα και να το κλείσει. Τώρα που το σκέφτομαι το «μακεδονικό» ήταν εντέλει οικογενειακή υπόθεση: ο Μητσοτάκης το άνοιξε, η Μπακογιάννη το κλείνει. Παστρικές δουλειές. Εμάς τους υπόλοιπους γιατί μας παιδεύουνε δεν το έχω καταλάβει. Ο Κυριάκος για να μην κλαίει μπορεί να πάρει το κουβαδάκι του και να αναλάβει το Κόσοβο (που εμείς θα το αναγνωρίσουμε μόνο ως Κοσσυφοπέδιο και δεν δεχόμαστε κουβέντα από κανέναν!).

Αλλά έχει και τη σημειολογία του το πράγμα και μην το αρνηθείς. Η Νέα Δημοκρατία της Ελλάδος αναγνωρίζει τη Νέα Δημοκρατία της Μακεδονίας. Καλό; Σούπερ! Και είναι συνεπές, διότι άπατο το βλέπω να πηγαίνει το κράτος όπως μεταξύ-μας και η κυβέρνηση. Άσε που αν το βαφτίσουμε Νέα Δημοκρατία μπορεί να στείλουμε και τον Νομάρχη εκεί για πρωθυπουργό να τους ισιώσει λιγάκι.

Δώ-σε μπου-γά-τσα στο λα-ό!

Έχω όμως και μερικές απορίες. Το Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης θα υποστεί rebranding ή θα συγχωνευτεί σε υπερυπουργείο με το αντίστοιχο Υπ. Εσωτερικών της ΠΓΔΜ; Ο μακεδονικός χαλβάς θα παραμείνει ως έχει ή θα γίνει νέος μακεδονικός χαλβάς σε περίπτωση που εισάγεται από τα Σκόπια (ακόμη κι αν είναι μπαγιάτικος); Ο Μέγας Αλέξανδρος τελικά ήταν straight και έλληνας ή gay και σκοπιανός; Μην είναι εντέλει ο Νίμιτς το καταραμένο φίδι;

Και πες μου για να ξεύρω: να σιδερώσω το καλό μου λάβαρο για συλλαλητήριο στο Σύνταγμα με Άνθιμο - Ψωμιάδη - Καρατζαφέρη να τραγουδούν το "Σ’αναζητώ στη Σαλονίκη ξημερώματα" ή θα αρκεστούμε φέτος στο τρίδυμο Καλομοίρα – Μαρτάκης – Χρύσπα να καλούν σε μποϊκοτάρισμα της ΠΓΔΜ από Ελλάδα και Κύπρο στη Γιουροβίζιον; Ούτε ουάν πόιντ (νο πουά) στο υβρίδιο του Τιτοϊκού μεγαλοϊδεατισμού! Έλα μην τα πάρω! (Εντάξει εκτός κι αν κατέβει με τον Πασχάλη Τερζή.)

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Κάνε μου λιγάκι τσίου.

Πιγκουίνος

Ιστολόγια υπάρχουν πολλά. Πτηνολόγιο όμως, ένα!

Life-Style

Popular Posts