Παρασκευή, 18 Απριλίου 2008

Eurovision 2008 (δεύτερο μέρος)

Το α το καλύψαμε, πάμε τώρα στο βου.

Βέλγιο

Όπως πολύ καλά γνωρίζεις –διότι είσαι και ψαγμένος αναγνώστης- το Βέλγιο έχει δυόμισι επίσημες γλώσσες, γεγονός που πολύ ζοχαδιάζει τους μαθητές που αντί για το γνωστό μάθημα «Η γλώσσα μου» διδάσκονται το «Οι τρεις οι γλώσσες μου και η κακή μου μοίρα». Εντούτοις το κράτος εφέτος απεφάσισε να στείλει κάτι ουχί στα γαλλικά, μηδέ στα φλαμανδικά (και ούτε καν στα γερμανικά) αλλά σε μία ακατάληπτη γλώσσα που επινόησε ο στιχουργός διότι δεν του έβγαινε η ρίμα. Πολύ εβόλεψε δε η απόφαση αυτή και την τραγουδίστρια, η οποία είναι γενικώς πολύ ξεχασιάρα και συνήθως χάνει τα λόγια της –πλην όμως τώρα δεν έχει λόγια να χάσει και επομένως θα την δεις επί σκηνής μέσα στην τρελή χαρά. Το τραγούδι ανήκει στην κατηγορία τριαλαλό και θα μπορούσε να αποτελέσει τη μουσική επένδυση της θείας Λένας ή των παραμυθιών ΆμπραΚατάμπρα.

Βοσνία

Επιτέλους ένα τραγούδι αντάξιο της μακραίωνης μουσικής ιστορίας της γηραιάς ηπείρου. Στέκομαι με δέος και ανόθευτη συγκίνηση μπροστά στο μεγαλείο της φετινής συμμετοχής της Βοσνίας -και της Ερζεγοβίνης επίσης. Αρχικά εμφανίζεται επί σκηνής η Βόσνια τραγουδίστρια με styling που σου φέρνει στο μυαλό την Έλενα Μποναμ Κάρτερ, την Τάμτα και τον Άγιο Βασίλη ταυτόχρονα. Συνοδεύεται από πλάσμα εξώκοσμο και ψυχεδελικό, που αν ήταν στην Ελλάδα τη δεκαετία του ’80 θα είχε γυρίσει πολλές βιντεοταινίες και τώρα θα είχε δικό του θίασο, εκπομπή στο ραδιόφωνο και έδρα στην ευρωβουλή. Είναι αβέβαιο τι ακριβώς πραγματεύεται το άσμα, αλλά πρόκειται σίγουρα για κάτι πολύ βαθύ διότι η κότα την οποία περιφέρει ο τραγουδιστής και στην οποία απευθύνει το στίχο του, μοιάζει λιγάκι προβληματισμένη. Μπορεί πάλι να φταίει το χτένισμα του ντουέτου ή το κακής ποιότητας καλαμπόκι –ποτέ δεν θα μάθουμε. Εν πάση περιπτώσει αν δεις μία κότα να τρέχει, θα καταλάβεις ότι η Βοσνία δεν πέρασε στον τελικό και ψιλοπείνασε.

Βουλγαρία

Επειδής η χώρα είναι και λίγο πίσω, ανακάλυψε προσφάτως το dance άκουσμα της δεκαετίας του ’90. Για να καταλάβεις τώρα ακόμη άρχισαν να πουλάνε εκεί οι δίσκοι του Vanilla Ice και των Prodigy, ενώ και η Madonna απεφάσισε να κάμει μία στάση στη Σόφια για να προμοτάρει το Vogue, διότι της έχουνε ξεμείνει ένας σκασμός δίσκοι και διαμαρτύρεται ο Guy που θέλει να μετατρέψει την αποθήκη σε playroom. Υπό το βάρος αυτών των επιδράσεων, η Βουλγαρία απεφάσισε να στείλει το τραγούδι «Take me away» με μπιτάτο ήχο και κάτι dudes που χορεύουν βαλκανομοντέρνους χορούς. Επειδής όμως θέλησε να πιάσει και το πιο ποπ κοινό, αμολάει καταμεσίς του rave party και πάνω που ανάβουν τα αίματα, κορασίδα τσιρλιμπιμ-τσιρλιμπομ με μαλλί από το κομμωτήριο της κυρα-Τασούλας και εν γένει αμφίεση La Isla Bonita, να πει κι αυτή καμιά ατάκα να περάσει η ώρα. Έχεις δει το επεισόδιο στα Φιλαράκια που ο Ρος βρίσκει τον «ήχο» του; Το ξεκίνημα του τραγουδιού είναι απόλυτη αντιγραφή. Πώρωση.

[συνεχίζεται]

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Κάνε μου λιγάκι τσίου.

Πιγκουίνος

Ιστολόγια υπάρχουν πολλά. Πτηνολόγιο όμως, ένα!

Life-Style

Popular Posts