Τρίτη, 19 Αυγούστου 2008

Το σιχαίνομαι το παντζάρι γαμώτι μου!

Είναι η γάτα σου γκοθού; Πάσχει ο παπαγάλος σου από σχιζοφρένεια και σου μιλάει σερβοκροάτικα; Δένεται ο βόας σου ναυτικούς κόμπους και δεν μπορεί να λυθεί; Τις αμολάει το χρυσόψαρό σου κάθε φορά που βλέπει την Άννα Δρούζα στην τηλεόραση; Ακούει η χελώνα σου φωνές και είσαι έτοιμος να την τρέξεις σε έναν παπά να τη διαβάσει ή στον Χαρδαβέλλα να τη δει; Καθόλου μην χολοσκάς, διότι υπάρχουν λύσεις σε όλα σου τα προβλήματα! Κάθε μεσημέρι ο ΣΚΑΙ προβάλει μία επιμορφωτική εκπομπή που λέγεται "Με τη φροντίδα του Χάρι". Όπου Χάρι είναι ένας κτηνίατρος που την έχει δει Δρ Ντούλιτλ και προστρέχει σε βοήθεια του κάθε σαλεμένου ζωόφιλου ανά την Αστραλία -που συχνά της δικαιολογώ όλη ετούτη την αλαφρότητα γιατί στο νότιο ημισφαίριο και με το κεφάλι ανάποδα, μην περιμένεις να λύνουν και όλη μέρα σουντόκου.

Στη σημερινή εκπομπή το θέμα ήταν ένας σκύλος που δεν σταματούσε να τρώει! Να βλέπεις το ζωντανό να καταβροχθίζει το φρίσκις του, να τρώει το φαγί της γάτας, να ανοίγει το ψυγείο για καμιά μπριζολίτσα και να κοιτάζει κατόπιν με νόημα τ' αφεντικά του με το τηλέφωνο στο στόμα και προσπέκτους από ντελιβεράδικα στο πόδι. Μιλάμε αν ο σκύλος ήταν λίγο μεγαλύτερος θα είχε καταπιεί τα ίδια τ'αφεντικά του, το Χάρι και την Αστραλία την ίδια. Τον ασυμάζευτο είχε λέμε, οπότε και ο Χάρι συνέστησε μία δίαιτα πλούσια σε παντζάρι και λάχανο -τη γνωστή και ως δίαιτα μπλιάχ που ξεκινάς κι εσύ κάθε τέτοιον καιρό μετά από διακοπές, Χριστούγεννα, Πάσχα και απόκριες.

Να μη στα πολυλογώ, σε τρεις μήνες ο σκύλος είχε φέξει, γεγονός που δικαίωσε το Χάρι, το παντζάρι και το λάχανο, αλλά και τους όσους διατείνονται υπέρ της χορτοφαγίας και της υγιεινής διατροφής (τύπου μπλιαχ). Που θέλω να καταλήξω; Αυτό το παιδί ο Φελπς που τρώει δέκα κρέπες, τρεις πίτσες και δύο κοντοσούβλια στην καθισιά του, πώς γίνεται γαμώτι μου να έχει τέτοια γράμμωση και σιξ-πακ; Εντάξει θα μου πεις, ρίχνει καμιά εξηνταριά γύρους στην πισίνα (όχι αυτούς με το τζατζίκι και την πιτούλα -τους κανονικούς με τις απλωτές, χεράκι-ποδαράκι) και ό,τι και να φάει το εξαερώνει. Αλλά θέλω να καταγγείλω με κάθε δριμύτητα -και νομίζω ότι εκπροσωπώ εδώ και το δύσμοιρο αστραλιανό σκύλο που απέκτησε μεν σιλουέτα αλλά ανέπτυξε και μία ωραιότατη κατάθλιψη από την τόση στέρηση- ότι είναι fuckin' κρίμα κι άδικο.

1 σχόλιο:

  1. κοίταξε να δεις, η πισίνα θέλει φαϊ, και το παλικάρι ο Φέλπς αυτό το ξέρει καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Κάνε μου λιγάκι τσίου.

Ιστολόγια υπάρχουν πολλά. Πτηνολόγιο όμως, ένα!

Life-Style