Κυριακή, 21 Σεπτεμβρίου 2008

Ένα ρομπότ μετράει τ'άστρα

Τα ζουμιά σε παίρνουνε, γαμώτο. Και μεγάλη μαγκιά θα το πεις να γυρίσεις ταινία ξέχειλη στο συναίσθημα και στο μήνυμα (όχι το "πάρε-να'χεις-ηθικοπλαστικό-μήνυμα", αλλά το "σου-κλείνω-το-μάτι-πονηρά-μήνυμα") με δύο ρομπότς, έναν πεντάχοντρο κυβερνήτη διαστημοπλοίου, μία κατσαρίδα, βουνά από σκουπίδια και ελάχιστους διαλόγους. Το χάρμα-οφθαλμών αποτέλεσμα περιέχει κάτι από την κοσμική ποίηση της Οδύσσειας του Κιούμπρικ, κάτι από τον συναισθμηματισμό του Ε.Τ. του Σπίλμπεργκ και κάτι από τη ρομποτική παράδοση του Star Wars του Λούκας.

Με δύο λόγια; Το πρωτόπλαστο ζευγάρι έχει κυκλώματα, φλάτζες και μηχανικά χέρια. Το επόμενο στάδιο της δαρβινικής εξέλιξης είναι ο homo-αφάσικους παραδωμένος στην ακατάπαυστη ξάπλα, μάσα και στην απροβλημάτιστη κατανάλωση. Η φύση εκδικείται αλλά εντέλει ξεύρει και να συγχωρεί. Και η ελπίδα για έναν καλύτερο κόσμο θα πρέπει να σε οπλίσει με δύναμη αντίστασης.

Ο Wall-E είναι ήδη κλασικός και ήρθε να παρκάρει μαζί με την i-pod αγαπημένη του Εύα στον κατάλογο με τα μεγαλύτερα αριστουργήματα της κινηματογραφικής ιστορίας. Το καρτούν γεννά το αύριο (κι αν δεν το΄χεις καταλάβει και προτιμάς ακόμα να βλέπεις σαχλαμάρες με τους μεγαλοστάρ του Χόλιγουντ, δεν θα κάτσω να προσπαθήσω να σε πείσω -σόρρυ!).

1 σχόλιο :

  1. Πιγκουϊνάκο μου, τώρα διάβασα το σχόλιό σου στο WALL-E και ανακαλύπτω έντρομος ότι ο τίτλος της ανάρτησής σου είναι ίδιος με τη λεζάντα της φωτογραφίας στο μεταγενέστερο δικό post!!!
    Δε σε έκλεψα, στο ορκίζομαι! Απλά τα μεγάλα πνεύματα συναντιούνται!

    Τώρα αναφορικά με την κριτική σου στο WALL-E βλέπω ότι έχεις πάθει τον παροξυσμό που έπαθα πέρυσι με το Περσέπολις! Για μένα το WALL-E δεν είναι επουδενί αριστούργημα, είναι πολύ χαμηλόφωνο και walt disney για να το πω αριστούργημα, αλλά θα συμφωνήσω μαζί σου για το χάρμα οφθαλμών και την ποίηση των εικόνων του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Κάνε μου λιγάκι τσίου.

Πιγκουίνος

Ιστολόγια υπάρχουν πολλά. Πτηνολόγιο όμως, ένα!

Life-Style

Popular Posts