Τρίτη, 6 Ιανουαρίου 2009

Κυλάει ακόμη το νερό στον Ιορδάνη ποταμό;

Σόρυ τα Φώτα δεν είναι πολύ μούφα γιορτή; Διότι αν έχεις ζήσει προσφάτως ένα λαμποστόλιστο Χριστούγεννο, μία καλή-χρυσή Πρωτοχρονιά, ένα ρεβεγιόν και μία γαλοπούλα, που να φτουρήσει και το Θεοφάνιο; Έχεις γκώσει, δεν θέλεις άλλο, σώνει να χαρείς ό,τι αγαπάς. Παλιά πέρναγε και κάνας φραγκοκίλερ μπόμπιρας να σου πει τα κάλαντα, έπεφτε κάνας πενηντάρης-νέος της εποχής (με τη χωρίστρα στο μαλλί και το χρυσό αλυσιδάκι στο στέρνο) να πιάσει το σταυρό, έδειχνε η τιβί εορταστικά προγράμματα, κάτι κουνιότανε. Τώρα πια τα Φώτα νομίζεις ότι είναι επαιτιακή ημέρα της ΔΕΗ που γιορτάζουνε οι λάμπες. Κι αν δεν ήτανε κι αργία, ούτε να τα φτύσεις.

Πάντως τώρα που το βλέπω σε ρετροσπέκτ καλά ήτανε, παράπονο δεν έχω. Ξεκουράστηκα, πέρασα καλά, έφαγα κι ήπια λάικ-δερις-νο-τουμόροου. Από ένα σημείο και μετά σταμάτησα να παρεμβάλλω φαγητό ανάμεσα στα γλυκά (δεν είχε νόημα) και το περπάταγα νον-στοπ τσουρέκι-τούρτα-μελομακάρονο. Νομίζω ότι αν σκάσω, θα πεταχτεί από μέσα μου ο Τσάρλι και το Εργοστάσιο της Σοκολάτας. Αφού τις νύχτες ακούω τα τριγλυκερίδια να τρίζουν όταν γυρίζω πλευρό στο κρεβάτι. Προχθές που είχε κρύο, βγαίνω από το αυτοκίνητο και αντί για χνώτο εξέπνεα άχνη ζάχαρη. Με νιώθεις, το βλέπω στην κοιλιά σου.

Και τελοσπάντων το καταλαβαίνεις ότι δεν ήθελα να ξεκινήσω να σου γράφω τίποτις γκρίνιες μέρες που'ναι, να μην με πεις γρουσούζη, γεροντοκόρο. Αλλά επειδής με όσα συμβαίνουν καλό να βρω δεν μπορούσα, άσε με να πω μονάχα τούτο: νομίζω ότι χτυπήσαμε παγόβουνο, έχει μουλιάσει η μοκέτα, πες στον πιανίστα να σκάσει και δώσε ένα σωσίβιο στο Λεονάρντο.

Ή όπως είπε εύστοχα η Λιάνα "η κοινωνία ροχαλίζει και υποκρίνεται ότι βρυχάται" (ρισπέκτ στη Λιάνα). Ή όπως είπε και ο Καρατζαφέρης "ούτε η λευκή περιστέρα δεν μπορεί πλέον να φωτίσει τον Καραμανλή τι πρέπει να κάμει, οι ελπίδες μας είναι στο Θεό" (ρισπέκτ και στο Θεό). Εντάξει δεν ξαφνιάστηκες με το χτύπημα κατά του αστυνομικού, το είχες προβλέψει (όχι από μόνος σου, στο είχε πει ο Πρετεντέρης που έχει μύτη). Αλλά ψιλομούδιασες γιατί δεν φοριέται πλέον το μπάτσοςγουρούνιδολοφόνος στέρεοτάιπ που όσο να πεις βολεύει για να ξεύρεις προς τα που να μουτζώνεις την εξουσία. Παιδί το ένα, παιδί και τ'άλλο. Φόνος ο ένας, φόνος κι ο άλλος. Και η πραγματική ηθική αυτουργός (η κυρακοινωνία) κωπηλατεί στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα. Με ύφος η Μαργαρίτα η Μαργαρώ, τριαλαρί-τριαλαρώ.

Εντωμεταξύ στο Βιλαμπάχο ακόμα τρίβουν και στο Ισραήλ ακόμα βομβαρδίζουν. Και ο Τσέχος ευρωπρόεδρας είπε ότι η ισραηλινή επίθεση ήταν αμυντική. Νομίζω ότι το ίδιο θα μπορούσαν να έχουν ισχυριστεί και τα σοβιετικά τανκς που μπαίνανε στην Πράγα κάποτες. Λέω εγώ τώρα.

Χαρούμενα Φώτα σού είπα; Που να κατέβει το περιστεράκι ουχί να τους φωτίσει, αλλά να αρχίσει τις ραμφιές.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Κάνε μου λιγάκι τσίου.

Πιγκουίνος

Ιστολόγια υπάρχουν πολλά. Πτηνολόγιο όμως, ένα!

Life-Style

Popular Posts