Παρασκευή, 23 Ιανουαρίου 2009

Με χορούς λυτρωτικούςΔιασχίζεις το σταθμό του Συντάγματος μεσημεράκι καθημερινής.

Την ώρα δηλαδής που διασταυρώνονται οι αλλαφιασμένοι γιάπηδες με τους σχολασμένους δημοσιοϋπαλλήλους -οι πρώτοι κρατούν το οργκανάιζερ με τα δυόμιση χιλιάδες ποστ-ιτς, οι δεύτεροι πλαστικές σακούλες μαρινόπουλος. Και χόντος σέντερ.

Την ώρα που σπρώχνεται στις κυλιόμενες σκάλες το αγουροξυπνημένο φοιτηταριό με τις ξεχασμένες γριές που είχαν κατέβει από πρωίας να ταϊσουν τα περιστέρια που χέζουν τα μνημεία μας -οι πρώτοι κρατούν ένα ντοσιεδάκι με μανταλάκι στυλό, οι δεύτερες τα πορτοφόλια τους. Σφιχτά.

Την ώρα που εγκαταλείπουν την πλατεία και κατηφορίζουν προς τις αποβάθρες οι μποέμ λαπτοπάδες αφού είχαν για ώρες στρατοπεδεύσει στα μπρόουντμπαντ παγκάκια και οι σκασιαρχούντες ίμο αφού σκούπισαν με τα πισινά τους τα σκαλάκια της πλατείας κάμοντας οικονομία στα έξοδα καθαριότητος του Κακλαμάνη -οι πρώτοι κρατούν τα γιουεζμπί στίκερς, οι δεύτεροι τις μπούκλες τους. Με τρεις στρώσεις τζελ.

Έχεις την πρώτη εικόνα.

Σκέψου τώρα ότι από τα μεγάφωνα του σταθμού αντίς για τις γνωστές μπανάλ ανακοινώσεις ("οι ανελκυστήρες στο σταθμό Κατεχάκη είναι προσωρινά εκτός λειτουργίας"), ξεκινάει μπιτάτο χιτάκι. Και όου ντίαρ λορντ, πιάνονται αγκαζέ οι γιάπηδες με τις γριές, οι λαπτοπάδες με τους δημοσιοϋπαλλήλους, οι φοιτητές με τους ίμο κι αρχίζουν όλοι μαζί να χορεύουν. Και στήνεται πανηγυράκι από τα λίγα, έτσι στο πόδι και στο αυτοσχέδιο. Όπως οφείλουν να στήνονται τα πανηγυράκια.

Το κάμανε σε λονδρέζικο σταθμό την προηγούμενη Παρασκευή για λογαριασμό εταιρίας κινητής τηλεφωνίας. Βάλανε μερικές δεκάδες χορευτές να το παίζουν περαστικοί και την κατάλληλη στιγμή άρχισαν όλοι να κουνάνε τους πωπούς τους, συμπαρασύροντας τους ανυποψίαστους υπολοίπους.

Δες το αποτέλεσμα να γουστάρεις κι εσύ και δώκε χίλια δίκια στον Ανδρέα Μικρούτσικο που κάποτες επέμενε ότι το γέλιο είναι μεταδοτικό (ή μήπως έλεγε ότι το γελοίο είναι μεταδοτικό; -γιατί ισχύει κι αυτό!).

Μία αγέλη είμαστε. Ας σύρει κάποιος το χορό να πιαστούμε χέρι χέρι.

1 σχόλιο :

  1. Υπέροχο! Τι καλά να συνέβαινε κι αλλού, και πιο συχνά. :-)

    Saigon

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Κάνε μου λιγάκι τσίου.

Πιγκουίνος

Ιστολόγια υπάρχουν πολλά. Πτηνολόγιο όμως, ένα!

Life-Style

Popular Posts