Κυριακή, 26 Απριλίου 2009

Eurovision 2009 - Τρίτο Μέρος

Κροατία


Αρκεί να σου πω ότι ο Igor Cukrov είναι ο φιναλίστ του κροατικού Fame Academy, για να'ρθεις εσύ να επανεκτιμήσεις το Θάνο Πετρέλη, την Άσπα Τσίνα -μη σου πω και την Ιωάννα Κουταλίδου. Και μπορεί ο Igor να έχει το βλέμμα του Τζόι Τριμπιάνι, αλλά φοβούμαι ότι έχει και το ατάλαντό του. Εξού και εκρίθη επιβεβλημένη η παρουσία της σοπράρο: αφενός διότι οι πρώην γιουγκοσλαβίες την έχουν δει πχιοτικές, αφετέρου διότι γενικά εφέτος κάθε χώρα που σέβεται τον εαυτό της μία τσιρίδα την πατάει. Το κακό είναι ότι ο Igor ξετσουτσουνεύει με όλο ετούτο το λυρισμό και αποφασίζει να πάει το "ααααα" του εκεί που κανένα "ααααα" δεν έχει ξαναφθάσει ποτέ -πιο πέρα και από το "ααααα" που κάμεις όταν ο οδοντίατρος σού τραβάει το φρονιμίτη.

Κύπρος


Εάν το ίδιο τραγούδι συμμετείχε στις αρχές της δεκαετίας του 90, εάν στο διαγωνισμό δεν συμμετείχε καμία χώρα ανατολικά του Δούναβη, εάν η Χριστίνα Μεταξά ήταν ξανθιά, εάν την ελέγανε Christine McMetaxa (και εάν η γιαγιά μου είχε τρολέδες) τότε και μόνο τότε μπορεί και να χτυπούσε πεντάδα. Τώρα θα χτυπήσει απλώς στου κουφού την πόρτα. Ναι, ναι ξεύρω: η Lisa Andreas άξιζε τότες την πρωτιά, η Ευριδίκη το πλασάρισμα και η Αλέξια το χτένισμά της. Αλλά δεν είναι λόγος αυτός να μας πυροβολεί η μαρτυρική νήσος με τέτοιες επιλογές. Εάν φέτος η Ελλάδα δεν δώσει τους δώδεκα πόντους στην Κύπρο θα θεωρηθεί μεγάλο πλήγμα στο κοινό αμυντικό δόγμα;

3 σχόλια :

 1. Ας μην κινδυνολογούμε για εθνικά θέματα παρακαλώ: χαλαρά και θα δώσει και φέτος η Ελλάδα το 12άρι στην Κύπρο, οπότε δεν κινδυνεύει το κοινό αμυντικό δόγμα, που να χτυπιέται ο παλιοεθνικιστής ο Έρογλου!

  Ευτυχώς θα το δώσει στον ημιτελικό οπού δεν ανακοινώνονται οι επιμέρους βαθμολογίες των χωρών και δε θα μας γιουχάουν. Ευτυχώς επίσης δε θα χρειαστεί να ψηφίσουμε την Κύπρο στον τελικό γιατί απλούστατα δε θα περάσει!
  Πολύ κακή επιλογή τραγουδιού, συμπαθητική ερμηνεύτρια.

  ΥΓ. Αααα και μη τα βάζουμε όλα σε ένα τσουβάλι: το οτι αποκλείστηκε η Ευριδίκη από τον τελικό είναι η μεγαλύτερη αδικία μαζί με τον αποκλεισμό της Kate Ryan (δε θυμάμαι ποια χρονιά)!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Zήτω ζήτω ζήτω! επιτέλους θα δω προετοιμασμένη φέτος τον ημιτελικό

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Καλά...νανούρισμα στέλνουν οι κουμπάροι;

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Κάνε μου λιγάκι τσίου.

Πιγκουίνος

Ιστολόγια υπάρχουν πολλά. Πτηνολόγιο όμως, ένα!

Life-Style

Popular Posts