Κυριακή, 3 Μαΐου 2009

Eurovision 2009 - Πέμπτο Μέρος

Ουγγαρία


Το τοπικό κανάλι απεφάσισε να προκάμει από νωρίς με την επιλογή του τραγουδιού για να βγει από την υποχρέωση, μην τρέχει τελευταία στιγμή να ψάχνει ζαχαροπλαστείο. Επέλεξε λοιπόν τον Μάρκ Ζεντάι (απόγονο της γνωστής συνομοταξίας με τα φωτόσπαθα) με το τραγούδι "If you wanna party". Εντούτοις μερικές εβδομάδες αργότερα αποδείχθηκε ότι το τραγούδι είναι ξαναζεσταμένη τυρόπιτα καθώς έχει λανσαριστεί με άλλο τίτλο πριν μερικά χρονάκια. Το τοπικό κανάλι απεφάσισε να προκάμει και πάλι, διότι σου λέει μία αναποδιά είναι μέσα στο πρόγραμμα. Επέλεξε λοιπόν την Katya Tompos με το τραγούδι "Magányos csónak" αλλά η κριτική επιτροπή άρχισε να κάμει κόνξες ότι τάχα μου δεν ήταν της αρεσκείας της. Έγιναν συσκέψεις, μίτινγκς, ευχέλαια και ολονυκτίες και εντέλει η επιτροπή έδωσε το οκ. Και ενώ όλοι ήταν χαρούμενοι, η Katya Tompos άνοιξε το φάιλοφαξ της και διαπίστωσε ότι τις ημερομηνίες της Γιουροβίζιον ήταν κλεισμένη (είπε ότι και καλά είχε ήδη αποδεχθεί μία θεατρική πρόταση, αλλά στην πραγματικότητα έχει απλώς κλείσει τραπέζι για το Ρέμο). Το τοπικό κανάλι απεφάσισε να μην αγοράσει λαχείο φέτος, διότι πραγματικά δεν το θέλει. Ύστατη επιλογή είναι ο Zoli Ádok με το "Dance with Me", αλλά έτσι όπως πάει το πράγμα μπορεί και να στείλουν την Μπεζαντάκου να απαγγέλει Κάλβο.

Ισλανδία


Για να δεις τι καλός άνθρωπας είμαι, θα παραδεχτώ ότι η ισλανδική μπαλάντα είναι συμπαθητική και επίσης ότι αν μου έκανε πρόταση γάμου η Jóhanna Guðrún θα δεχόμουν. Η χώρα μπορεί να είναι χρεοκοπημένη εδώ και κάποιους μήνες, αλλά τουλάχιστον ξεπέρασε το σύνδρομο τραγουδίστρια-καπνιστός σολωμός και στέλνει κάτι που πραγματικά βλέπεται.

Ιρλανδία


Επιτέλους η Ιρλανδία ξεπέρασε τη δεκαετία του '80 και μπήκε δυναμικά στη δεκαετία του '90, οπότε το τραγούδι "Et Cetera" θα το έλεγες και προχώ για τα δεδομένα τους. Βέβαια η χώρα απέχει ζίλιον γίαρς από το να στείλει κάτι που να μην ηχεί ως μποτιλιάρισμα, αλλά πρέπει να τους αναγνωρίσουμε ως ελαφρυντικό τα κουσούρια που τους άφησε ο Τζόνι Λόγκαν (ο οποίος προς στιγμήν μάλιστα απείλησε ότι θα ξανακατέβει στο διαγωνισμό, αλλά ευτυχώς η αστρολόγος του του είπε ότι ο ανάδρομος Ερμής δεν ευνοεί εφέτος τις χώρες που αρχίζουν από γιώτα, εξού και η Ιθπανία εφέτος πλασάρεται ως Θιθπανία -άσε που δεν έχει πετύχει το τελευταίο μπότοξ του και μοιάζει με καλαμάρι μετά το εγκεφαλικό). Κανονικά και με τις μπακατέλες που στέλνει η χώρα, θα έπρεπε να έχει αποβληθεί μόνιμα από τη Γιουροβίζιον και από την Ευρωπαϊκή Ένωση, οι U2 θα όφειλαν να έχουν μεταναστεύσει στα rain forests του Αμαζονίου να τραγουδάνε στα πιράνχας και ο IRA να βομβαρδίζει το Δουβλίνο (κατά προτίμηση με σιντίς του Μητροπάνου). Μια ομορφιά!

2 σχόλια :

 1. χαχαχαχα
  μπορώ να είμαι κουμπάρα στο γάμο; επίσης μπορώ να έχω κι εγώ μια πρόταση γάμου (αν και ειμαι αντιθετη στο θεσμο) από τον Άντυ Γκαρσία και απλά να δεχτώ;
  by the way ο Λογκαν το'χει ρίξει όντως στα μπότοξ; αχ, τι τρελό αγόρι κι αυτό...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ο Λόγκαν το'χει ρίξει στα μπότοξ και οι θαυμαστές του στα ποτά. Η φάτσα του μάλιστα έχει γίνει τόσο beyond recognition που κάποιοι κακοθελητές ισχυρίζονται ότι η ύπαρξή του είναι αστικός μύθος.

  (σου έχω ιδέα που θα λατρέψεις: θα κάμουμε διπλό γάμο, θα κουμπαριάσουμε και θα συμπεθεριάσουμε και μετά θα βγαίνουμε όλοι μαζί -εσύ και ο Άντυ, εγώ και η Γιοχάνα- να τσακίζουμε μπριζόλες στα Βλάχικα!)

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Κάνε μου λιγάκι τσίου.

Πιγκουίνος

Ιστολόγια υπάρχουν πολλά. Πτηνολόγιο όμως, ένα!

Life-Style

Popular Posts