Παρασκευή, 28 Αυγούστου 2009

Ο αργοσύρτης


Οδηγείς τριαξονική νταλίκα ή υπεραστικό πούλμαν ή ημιθανές καμιόνι ή τον Χάλκ σε τρακτέρ. Και βγαίνεις σε δρόμο με στροφές και μία λωρίδα ανά κατεύθυνση. Δεν έχουν περάσει πέντε λεπτά και από τον καθρέπτη σου παρατηρείς μία ουρά χιλιομέτρων που έχει σχηματισθεί ουχί γιατί τους έχεις τάξει παγωτό, ούτε επειδής είναι οι followers σου στο twitter. Επί μισή ώρα τους πας καροτσάκι στον κορδελιασμένο δρόμο, δίνοντάς τους την ευκαιρία να θαυμάσουν το τοπίο, να μαζέψουν μαργαρίτες, να φωτογραφηθούν σε κάθε φουρκέτα, να αναπολήσουν τη ζωή τους, να πλέξουν στεφάνια από τις μαργαρίτες, να κυλήσουν όλη τη μπάντα του ραδιοφώνου και να ανα-προγραμματίσουν τους σταθμούς αλφαβητικά στις προεπιλογές, να φάνε τις γαμωμαργαρίτες.

Αλλά εσύ βράχος.

Ούτε σταματάς για λίγο σε καμία ακρούλα, μπας και αποσυμφορηθεί το χιλιόμετρο που σε ακολουθεί, ούτε μετριάζεις την ταχύτητά σου όταν επιχειρήσει κανένας χαροκαμένος να σε προσπεράσει, ούτε χαμπαριάζεις που ο από πίσω έχει γίνει φούξια, έχουν κιτρινίσει τα μάτια του και έχει αρχίσει να μιλάει σανσκριτικά.

Πάντα λοιπόν είχα την απορία, ποια η ψυχολογία σου. Τι σκέφτεσαι από μέσα σου; Λες «άσε τους μαλάκες να περιμένουν»; Είσαι μοιρολάτρης και υποστηρίζεις ότι «μισή ώρα νωρίτερα, τέσσερις μέρες αργότερα, αν το’χει γραμμένο το κισμέτ μας όλοι θα φθάσουμε»; Είσαι καβαφικός και σκέπτεσαι ότι «έτσι κι αλλιώς δεν έχει σημασία ο προορισμός αλλά η διαδρομή»; Νιώθεις ότι είσαι και πολύ μεγάλη φίρμα και θέλεις να ασχολούνται με την πάρτι σου; Όχι πραγματικά θέλω να ξέρω! Μου το χρωστάς άλλωστε. Διότι ήμουν πίσω σου εχθές και σου αφιέρωσα σχεδόν μία ώρα από τη ζωή μου.

3 σχόλια :

 1. Και πού είσαι ακόμα... στο γνωστό "βλαχονήσι" που μένω (Μύκονος) οι φορτηγατζήδες σταματάνε μες στη μέση του δρόμου όταν έρχεται κάποιος συνάδελφός τους από απένταντι, τραβάνε χειρόφρενο και λένε τα νέα τους χωρίς να μπορεί να περάσει κανείς το δρόμο, μια φορά μέχρι και ανέκδοτα έλεγαν και γέλαγαν... Μια απέλασσσσσσση θέλουν όλοι τους και πίσω στα Τύραννα, ουστ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Κάτω τα κουλά σας από τα νεοκλασικά ΛΕΜΕ - επιτέλους μάθετε ότι η σύγχρονη αρχιτεκτονική οφείλει να ΜΗΝ είναι πομπώδης δημιουργία...
  (ούπς! σε λάθος πόστ μπήκαμε...)

  Anyway,καθ΄ότι η αγροτιά αποτελεί την κυρίαρχη συνιστώσα(μαζί με τον υπερακριβό και τσουρούτικο τουρισμό μας) και το παραχαιδεμένο παιδί της οικονομίας του Ελλαδιστάν,μπορείς να το "εκλογικεύσεις" και να κάνεις υπομονή σκεφτόμενος ότι ακολουθείς την ατμομηχανή του κράτους-κι ας διέρχονται δίπλα σου υπερταχείες...

  Καλημέρα βρε!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. @Siganopapadia, θα ξεχάσω εγώ τον Γαλάτη πάνω στο τρίκυκλο με το φουλάρι να κυματίζει -ωσάν την Ισιδώρα Ντάνκαν θα τον χάσουμε παναγία-μου!

  @7Demons, ας τους δώκουνε μία επιδότηση, ένα προνομιακό δάνειο, μία τουρνέ της Κέλυς Κελεκίδου. Αλλά ήμαρτον να βγαίνει η ελληνική οικονομία μπροστά μου στον καρόδρομο και να πηγαίνει με φρένο!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Κάνε μου λιγάκι τσίου.

Πιγκουίνος

Ιστολόγια υπάρχουν πολλά. Πτηνολόγιο όμως, ένα!

Life-Style

Popular Posts