Δευτέρα, 16 Μαΐου 2011

Art Athina

Που κανονικά οι λέξεις Art και Athina, σου δημιουργούν μία αντίφαση. Πώς να έχει ετούτη η πόλη που ψυχορραγεί μέσα στην εγκατάλειψη, ουδεμία σχέση με την τέχνη; Και ποιος από τους καταθλιπτικούς της κατοίκους -που αν δεν ασελγούν επάνω της, υφίστανται καρτερικά τη δυσωδία της- να έχει διάθεση για οτιδήποτε το καλλιτεχνικό; Η καλογουστιά άλλωστε, που συνήθως συνοδοιπορεί με την καλλιτεχνία, υπήρξε ένα από τα πρώτα θύματα της πόλης αυτής (πάνε δεκαετίες που τη χάσαμε και ακόμα την εκλαίμε). Τώρα σκοτώνονται και οι πολίτες της.

Κωστής Γεωργίου
Κι όμως. Κατηφορίζοντας προς το φαληρικό δέλτα και το στάδιο του TaeKwonDo, το πτηνό συνάντησε ορδές Αθηναίων. Και προς μεγάλην του έκπληξη, δεν πηγαίναν να πέσουν στα νερά του Σαρωνικού με μία πέτρα στο λαιμό τους.

Αχιλλέας Ραζής
Η ουρά στα εισιτήρια της Art Athina ήταν μία ευχάριστη επιβεβαίωση. Πως παρά την κρίση, παρά τη συλλογική θλίψη, παρά τη συνεχή κοινωνική απαξίωση, υπάρχει εκεί έξω ένα μεγάλο (ανέλπιστα μεγάλο) ανθρώπινο απόθεμα ευαισθησίας και ενδιαφέροντος. Που δίνει στους χαλεπούς αυτούς καιρούς ένα δεκάευρω για να αναρωτηθεί με τις δημιουργίες από νέον της Chryssa, να περιεργαστεί την Urethra των Gilbert & George και να φωτογραφήσει από ψηλά τον κόκκινο σκαντζόχοιρο του Κωστή Γεωργίου.

Θα μου πεις, πολυτέλειες μεγάλε! Εδώ σφαζόμαστε στους δρόμους και κλειδαμπαρανώμαστε στα διαμερίσματα. Εδώ χάνουμε τις δουλειές μας και παλεύουμε να εξασφαλίσουμε ένα αύριο. Η τέχνη θα μας λύσει τα προβλήματα; Τέχνη θα φάμε, ώ ρε καλόπαιδο;

Γιώργος Ρόρρης
Να σου πω κάτι; Εδώ μεταξύ μας θα μείνει. Πτηνό προς αναγνώστη, αναγνώστης προς πτηνό: τη βαρέθηκα τη μιζέρια! Πρέπει να βρούμε έναν τρόπο να την υπερβούμε. Να πάμε φίλε παρακάτω. Να δούμε τι μπορούμε να χτίσουμε πάνω στα ερείπια του χρεοκοπημένου μας τόπου. Να βγούμε στα πάρκα και τις πλατείες. Να εμπνευστούμε και να συνομιλήσουμε. Να πάρουμε χρώματα, μπογιές, πινέλα και να ξαναζωγραφίσουμε τη ζωή μας.

3 σχόλια:

 1. είναι πάντως παρήγορο το να μπορούμε να έχουμε τέτοιες διεξόδους και ευτυχώς υπάρχουν αρκετές ακόμη τέτοιες :)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Να σαι καλα παλιοπουλο, που με κανεις να ελπιζω, πανω που αρχισα να τρομαζω για του που επιστρεφω ;)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. @mahler76, με τούτα και με κείνα, όλο και κάτι παλεύεται.

  @An-Lu, λίγο ο ήλιος, λίγο τα (σφιγμένα, αλλά ειλικρινή) χαμόγελα, θα το βγάλουμε το καλοκαίρι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Κάνε μου λιγάκι τσίου.

Ιστολόγια υπάρχουν πολλά. Πτηνολόγιο όμως, ένα!

Life-Style