Τετάρτη, 2 Νοεμβρίου 2011

Παρακάλα να βρεθείς στου Καρακάλλα

Σου είχα πει ότι πήγα στη Ρώμη; Πέραν από τα άπειρα μουσεία και τις εκθέσεις που είδα, έκαμα μία στάση στις περίφημες Θέρμες του Καρακάλλα. Διότι έχω μεγάλο ιστορικό ενδιαφέρον για τα σπα της Αρχαιότητος. Εντάξει και γιατί μου αρέσει το όνομα "Καρακάλλας".

Σου ομολογώ ότι δεν είχα εικόνα του τι θα δω: τίποτις δεξαμενές με νούφαρα; Καμία αψίδα και μερικές ξέμπαρκες κολόνες; Είχα διαβάσει στα κιτάπια μου ότι πρόκειται για ατραξιόν πολύ εξτραορτνινέρ τύπου πέφτει κάτω ο τουρίστας και βγάζει σπινθήρες η φωτογραφική του, αλλά άλλο να το διαβάζεις και άλλο να το βλέπεις!

Το μέρος είναι απόκοσμο. Σα να βλέπεις ένα εξωγήινο σκάφος που προσγειώθηκε στη γη και περιμένεις το άλιεν να σου κουνήσει το πλοκάμι του. Πανύψηλοι τοίχοι, τεράστια δωμάτια, συμπλέγματα κτηρίων. Που στα κανονικά τους μπορούσαν να φιλοξενήσουν ίσαμε 1600 ανθρώπους φρι οφ τσαρτζ! Πήγαινε ο ρωμαίος εκεί (όχι εκείνος της Ιουλιέτας, ο άλλος ο κάτοικος της Αρχαίας Ρώμης ντε), έριχνε τις βουτιές του στις δεξαμενές, τον παστώνανε με αιθέρια έλαια, τον περνάγανε και ένα σιάτσου και γύρναγε στη ρωμαία, άλλος αρχαίος!

Το γιγάντιο κόμπλεξ διέθετε επίσης βιβλιοθήκη, με εκατοντάδες τίτλους σε ελληνικά και λατινικά να’χει να διαβάζει ο λουόμενος τις Αινιάδες του και τίποτις άρλεκιν! Αν είχε και καμιά δεκαριά κινηματογραφικές αίθουσες, θα το λέγαμε Mall και θα ήμασταν όλη μέρα εκεί.

Το όλο συγκρότημα πλαισιώνεται από υπέροχο πάρκο με γκαζόν, πανύψηλα πεύκα και ήσυχα παγκάκια. Όπου μπορείς –με ένα μικρό άγχος ότι θα τη φας την κουτσουλιά από τα θορυβώδη πτηνά που αλωνίζουν πάνω από τους ερειπωμένους τοίχους και από το κεφάλι σου- να αράξεις με το βιβλιαράκι ή το παρεάκι σου και ατενίζοντας τις επιβλητικές Θέρμες, να φιλοσοφήσεις τα της ζωής.

Έκατσα για μερικά λεπτά για να χορτάσω τη θέα και να σου βγάλω μερικές τσίλικες φωτογραφίες. Σε αυτό το μέρος ξέρεις, δίνονται ενίοτε και συναυλίες ή φιλοξενούνται όπερες. Σκέφθηκα ότι θα είναι μαγική εμπειρία και υποσχέθηκα να επιστρέψω. Ομορφιές!

7 σχόλια :

 1. και που να το βλέπαμε κανονικά με τα πολύτιμα μάρμαρα και υλικά με τα οποία ήταν επενδεδυμένα τα ντουβάρια. .

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Το φαντάζομαι το βράδυ φωτισμένο και ν΄ακούγεται όπερα.Μούρλια θα ναι!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Πιο πιασάρικος τίτλος θα ήταν αν πρόσθετες ένα παρακάλα. π.χ.
  "Παρακάλα, παρακάλα,
  να βρεθείς στου Κατρακάλα" :)))

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. @mahler76, σωστή υπερπαραγωγή θα ήταν! Αλλά και έτσι όπως είναι τώρα, με τους θεόρατους τοίχους και τα (λίγα) σωζόμενα μωσαϊκά, αποπνέει ένα μεγαλείο.

  @renata, στον επόμενο δίσκο μου, αναλαμβάνεις το στίχο. :)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Ω!! Τι τιμή!! :)

  Τη μισή δουλειά την έκανες εσύ ;)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Όχι δεν μου το είπες ότι πήγες στη Ρώμη, αλλά δεν πειράζει, σε συγχωρώ. Χα χα χα!
  Ωραία ξενάγηση πάντως μας έκανες, με το χιούμορ σου, με τα όλα σου. Θα το έχω υπόψη μου όταν ξαναπάω στη Ρώμη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Κάνε μου λιγάκι τσίου.

Πιγκουίνος

Ιστολόγια υπάρχουν πολλά. Πτηνολόγιο όμως, ένα!

Life-Style

Popular Posts